25 Kasım 2011 Cuma

YENİ KİTAP VE KESTANE KEBAP... (:

Kış mevsimi, kestane ve soba başında kitap okumak... Ama artık soba olmayınca, radyatör başında kitap okumaya dönüşüyor bu eylem...(:

Yeni kitaplarım kitapyurdundan bugün geldi. İlk önce İskender Pala'nın son kitabını okumak istiyorum. OD, bir YUNUS romanı. Daha önceden Yunus Emre ile ilgili, Nezihe Araz'ın Dertli Dolap kitabını okumuş ve sevmiştim. Eminim bu kitabı da seveceğim.  (:

Ten fânidir, can ölmez
Çün, gitti geri gelmez
Ölür ise ten ölür
Canlar ölesi değil...

24 Kasım 2011 Perşembe

ÖĞRETMENLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN...

Kendim olmak üzere tüm öğretmen arkadaşlarımın, öğretmenler günü kutlu olsun. İyi ki varsınızzzzz... :))))

23 Kasım 2011 Çarşamba

YENİ CİCİ, YENİ TATLI... :))

Sizleri yeni denediğim bir tatlı ve bugün pazardan aldığım yeni ceketimle başbaşa bırakıyorum....:))


 Efendim önceden fotoğraflamayı unutunca böyle bir görüntü karşınızda, olsun hem iç görüntüyü görmüş olursunuz. Pastayı ne ile yaptığıma gelince, görenler kabak diyor, havuç diyor, portakal diyor... :)) Ama havuç diyenler kazanıyor... :)) 1 kilo havuç kaynatılıp püre yapılıyor, nişasta, vanilya, limon suyu, limon kabuğu rendesi ile buluşup muhallebi yapılıyor ve kedi dili bisküvileri ile buluşuyor. Tarifi bir sitede görmüştüm. Yaza daha çok gider sanki, böyle ferah ferah bir tatlı oldu. Daha ayrıntılı tarif için TIK TIK.

Evet bu da bugünkü pazarda payıma düşen ceketim, markası kesilmiş. Bizim burada pazara bazen markalı ürünler geliyor, sanırım marka pazara düştü imajı olmasın diye kesiyorlar markalarını, çünkü hayatta bu fiyata indirimli bile alamazsınız. Fiyatı 18 tl... Biraz indirim yaptırdım, olsun o kadar... :))) Rengi çok belli olmamış ama, böyle pudra rengi ya da lila arası bir şey...

Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle, şimdilik hoşçakalın... :))

20 Kasım 2011 Pazar

DİKKAT DİKKAT, BÖCEK ÇIKABİLİR... :)))

Evet demek ki bayağı bir organikmiş diye Polyannacılık oynayabiliriz... :)))  Ispanak yıkarken elinize gelen yumuşak bir şey karşısında her an çığlığı basabilirsiniz benim gibi. Ne mi yapılır sonrasında, yapraklar tek tek incelenir ve öyle yıkanır. Zaten ıspanak yıkamayı bir çok bayan gibi ben de çok severim yaaa(!)... :)))

Bu anı ölümsüzleştirmeliyim dedim kendi kendime... :))

Evet davetsiz misafirimiz flaşlardan rahatsız olmalı... :))

Çekmeyin, çekmeyinnnn der gibi uzaklaşsa da, ben onu bahçeye bırakmayı uygun gördüm... :))

Napıyoruuuuzzzz o zaman, ıspanak gibi yeşillik yıkarken davetsiz misafirlere karşı dikkatli oluyoruzzzz... :))

16 Kasım 2011 Çarşamba

İNDİRİMDEN GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ...

Kullanmakta olduğum güneş gözlüğüm yan tarafından kırılınca, kendime yeni bir güneş gözlüğü almayı uygun gördüm... :) Üstelik YKM'de gözlüklerde indirim vardı. %50 + %25... :)  Güzel bir alışveriş oldu sanırsam...

Bu sefer kahve tonları tercih ettim...

Bu da yandan görünüşü, gayet sade bir model...

Güneş gözlüğünü kış mevsiminde almak ideal sanırım, ihtiyacı olanlar YKM'ye uğrayabilirler mesela... :)

14 Kasım 2011 Pazartesi

PAZARTESİ SENDROMU OLANLAR... :)))

Ben mi? Aslında değilim. Bugün rastladığım esprili bir yazıyı paylaşmak istedim. Pazartesi sendromu olanlar için birebir... :)) İngilizce bu cümlemiz. Türkçeleşince biraz saçma oluyor, ama kısaca şöyle özetleyebilirim. '' Sevgili Pazartesi, üzülürek söylemek zorundayım ki biz yapamıyoruz, tipim değilsin, ben daha çok Cumartesi insanıyım, lütfen kaybol (daha da argosu ikileeee  :))). ''


Dear Monday... I'm sorry to have to say this but it's just not working out between us. You're just not my type - I'm more of a Saturday kind of person... :) Now, please get out!!!... :)))

Eveeeeeetttttt, pazartesi sendromu yaşayanlar parmak kaldırsınnnn.... :)

12 Kasım 2011 Cumartesi

SAĞLIKLI ET SUYU...

Kullandığımız hazır et suların çok sağlıklı olmadığını duymuşsunuzdur çoğumuz, ama yine de kullanıyoruz yeri geldiğinde işte. Malum kurban bayramı, biz de kendimize sağlıklı et suları hazırlayalım dedik. Kemikli etler soğan, sarımsak ve tane karabiberle birlikte suya konularak kaynatılıyor. Biz düdüklü tencerede yaptık, sonra suyunu süzüp biraz bekletiyoruz. Üzerinde biraz yağ birikiyor haliyle, onu temizliyoruz, sonra buzdolabının dondurucusuna koyup kullanmak üzere saklıyoruz.

Biz böyle plastik bardakları tercih ettik, bir arkadaşım dondurucu kalıplarına koyduklarını söylemişti, öyle de düşünülebilir...

Aranızda sağlıklı et suyu yapanlar var mı peki??? 

10 Kasım 2011 Perşembe

BAYRAM KOMBİNİ... :))

Bir bayramı da geride bıraktık. Allah sağlık ve huzurla nice güzel bayramlar nasip etsin hepimize... :) Bayram 4 gün malum. Ben de en sevdiğim kombinimi sizlerle paylaşıyorum... :)

Triko hırka : İçine gri badi ile kullandım. YKM den almıştım.Sırf o yaka süsü için... :) 45 tl.
Etek:Sürekli  takip ettiğim bir mağaza var. Oradan indirimden aldım. Etek, korse, cep uçları ve düğme altlarındaki dantel detayları hareket katmış. Dikmek isteyenlere fikir olabilir... :)) 25tl.
Ayakkabı: Herhangi bir ayakkabıcı, o da indirimden... :) 9.90 tl.

Bu bayram da böyle biterrrr..:) Nice bayramlara tekrar... :)


6 Kasım 2011 Pazar

HAYIRLI BAYRAMLAR... :)

Evett tatlılar yapıldı, bayramlıklar alındı, evler temizlendi, eller öpüldü ve öptürüldü ve bir bayram daha geldi. :))

Yapım aşamalarının % 90' ı ablama, % 10 ' u bana ait olan bayram tatlımız. % 100 u bana ait olursa eğer ben artık büyümüş olacağım... :))

Tarife gelince şöyle; 1 yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çorba kaşığı sirke, 1/2 paket kabartma tozu, 1 çimdik tuz, aldığı kadar un. Bunlarla kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. En az 1 saat bekletilir. 11 bezeye ayrılır ve bir süre daha böyle bekletilir. Bu bezeler nişasta yardımıyla teker teker açılır. Daha sonra açılan hamura ceviz dökülür, oklavaya sarılıp büzüştürülür ve istediğiniz ölçülerde kesilir.
Kesilen tüm tatlılar tepsiye yerleştirilir ve eritilen 150 gr. tereyağı üzerlerine gezdirilir.

 
Şerbeti için; 4 su bardağı şeker, 3 su bardağı su kaynatılır, biraz limon damlatılır. Tatlımız sıcak, şerbetimiz ne sıcak ne soğuk iken üzerine yayılır. En az 24 saat geçtikten sonra tatlımız daha güzel oluyor.

Hayır kapılarının sonuna kadar açık, kaza ve belaların bertaraf olduğu Kurban Bayramının, yaşadığınız tüm sorunları alıp götürmesi dileğiyle. Hayırlı bayramlar...



4 Kasım 2011 Cuma

BİR ADET KOMBİN VE PAZAR GANİMETLERİ...

Çoktandır kombin yayınlamıyorum, bugün içimden yayınlamak geçti. Pembe giydim diye mi acaba... :)))

Etek, klasik kat eteklerimden. İlk diktiğimde sizinle paylaşmıştım. Okulda ilk defa giydim. :)
Kazak ve etekle kombinlemek için pazarda tırım tırım aradığım bordo badim, ne kadar zormuş bu rengi bulması. Pazarda çok ucuza badi bulabiliyorken, bu badiye 2-3 kat fazla verdim mecburen. Ah bu benim badi takıntım. :))

Yazın aldığım nar çiçeği rengi ayakkabılarım için bu renk bir tunik istiyordum, bizim semt pazarında bulmak nasipmiş... :))

veeee bir adet gömlek..:))) Bazen pazarda şansa alıyorum bazı şeyleri, olmazsa veririm birilerine diye, gerçi bana olmazsa kimseye olmaz, malum S beden...:)) Cuk oturdu üstüme sanki benim için dikilmiş gibi...:)  Biraz kırışık, malum henüz yıkanıp ütülenmedi, kusura bakmayın efenim...:))

Bu arada bayram yaklaşıyor, evlerde son rötüşler yapılmaktadır eminim, herkese kolay gelsinnn, sevgiler...:))

2 Kasım 2011 Çarşamba

TRABZON HURMASI...:)

İlk olarak üniversitede yurtta kalırken yediğimi hatırlıyorum Trabzon hurmasını. Ondan önce ne yemiş, ne de görmüştüm açıkçası. Bir arkadaş alıp getirmişti ve ben domates sanmıştım. :)) Sonra zamanla öğrendik, hatta şu anda bahçemizde var. Tadı da çok güzel , tevekkül etmek için binlerce nimet var etrafımızda... :)

Çok faydalı olduğunu duymuştum. İşte sizinle paylaşmak istediğim faydaları..

A vitamini ve karbonhidratlarca çok zengindir. Kalp-damar sistemi hastalıklarının tedavisinde şifalıdır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmekte, sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelmektedir. Aynı zamanda, günümüzde yaygın olarak görülen kanser hastalıklarından korunmada önemli bir yer tutmaktadır. Genel olarak Trabzon hurması zayıflığın giderilmesine, kansızlığa, vitamin eksikliğine, mide-bağırsak hastalıklarına iyi gelmektedir. Bu meyve yenmeye devam edilirse ishali kesmekte, iştahı açmakta, mideyi kuvvetlendirmekte, safranın hararetini gidermekte, mide gastritini önlemekte, bağırsak iltihabını iyileştirmektedir. Trabzon hurmasının yaprakları kaynatılıp sık sık saçlar yıkanırsa saçlara iyi gelir ve sık sık yüzler yıkanırsa cildi güzelleştirmektedir. Yaprakları ise kaynatılarak elde edilecek su temizlik işlerinde kullanılırsa, deterjan gibi temiz yüzeyler ve eşyalar elde edilmektedir” diye konuştu.

Trabzon Hurması aslında daha çok, Kocayemiş, Kara hurma .cennet hurması ,adlarıyla bilinir. Bol miktarda, Protein, karbonhidratlar, selüloz, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, tanen, potasyum, mağnezyum, A, B1, B2, B3, C vitaminleri.

*Peklik (kabızlık) giderici ve besleyici özelliklere sahiptir.
*İshal, iştahsızlık, gastrit, bağırsak iltihaplarının tedavisinde kullanılabilir.
* Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.