23 Mayıs 2011 Pazartesi

OKUYORUMMMMM...DİKİYORUMMMMM... :))

Evet çerez tadında bir kitap. Elif Şafak'tan Medcezir. Okuması zevkli ve akıcı. Tavsiye edilir.



Bu arada bir taraftan da etek dikmeye başladım...


İşte eteğimin ilk biçme aşaması. Kalıbı hazır bir eteğimden ablam kendi için çıkarmıştı. Ben de faydalandım böylelikle...

Kumaşı pazardan 50 kuruşa almıştım. Balon etek yapmayı düşünüyorum. Yavaş ilerliyorum, bakalım ne zaman biter. Bitince paylaşırım inşallah sizlerle.

Şimdilik hoşçakalın, sevgilerrrrr... :):):)

20 Mayıs 2011 Cuma

SOMUN (NOHUT EKMEK)...

Bilenler muhakkak vardır. Nohutla yapılan bir ekmek bu postta paylaşmak istediğim. Açıkçası biz yapmadık, ablamın görümcesi yapmış, biz de nasiplendik... :))) Genelde bayramlarda yapılır nohut ekmek, yapması çok zahmetli, nohuttan yapılan özel bir mayası var. Bu mayanın tutması için ortamın acaip sıcak olması lazım, yani doğal gaz falan sökmez, soba sıcağı olacak. Yapıldı mı da onlarca yapılır, dost ve akrabalar da nasibini alır. :))

Bu da bizim nasibimize düşen, alttaki poşet yanıltmasın, o başka bir ekmeğe ait. Somunumuz özellikle sabah kahvaltıları için müthiştir. Bilenler var mı acaba???

19 Mayıs 2011 Perşembe

DEPREM OLDU...

 Sanırım bu deprem çoğu şehirde hissedilmiş. Merkezi Kütahya, 5.9 şiddetinde diyorlar.


Allahım beterinden korusun....

17 Mayıs 2011 Salı

BEN NERDE YANLIŞ YAPTIM??????

Nerede, nerede, neredeeeeeee, ben nerdeeeee yanlış yaptımmmmm. Tam bir fiyasko. İlk defa büyük bir hevesle yapmaya başladığım Kemalpaşa tatlısının sonucu.  Kaynayan şerbete attığımız ve kapağını 10 dk.lığına kapattığımız tatlılarımız, geri döndüğümüzde bu haldeydi. Daha kaynatmaya fırsat olmadan şerbetten çıkarmaya başladım yavaş yavaş... :(

Evet soruyorum sevgili arkadaşlarım, BEN NERDE YANLIŞ YAPTIMMMMM?????

16 Mayıs 2011 Pazartesi

ÇOK GÜLDÜMMMM.. :))))


Eğer bir kadın ağlıyorsa; yanına yaklaş,saçlarını okşa, gözlerine bak ve de ki ;
 "Mango" da %70 indirim varmış..! =)

15 Mayıs 2011 Pazar

BEŞAMEL SOSLU TAVUK...

Eveeeetttt size hem lezzetli, hem de pratik bir yemek tarifi. Biz çok severiz. Ara ara sofralarımızı süsler.

Tarifi şöyle; 1 tavuk göğsünü haşlayıp, küp küp doğruyoruz. 2 orta boy patates, 1 orta boy havucu küp küp doğrayıp kızartıyoruz. 1 çay bardağı bezelye haşlanıyor, bizim dolapta hazır haşlanmış vardı. Hepsini tuz ve karabiberle harmanlayıp tepsimize yayıyoruz.


Diğer tarafta beşamel sosu hazırlıyoruz. 3-4 çorba kaşığı sıvıyağda, 1 kahve fincanı unu kavuruyoruz. Unun kokusu çıkınca 3 su bardağı soğuk sütü katıyoruz, koyulana kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca tuzunu atıp kapatıyoruz. Üstteki malzemelerimizin üzerine döküyoruz. Fırına veriyoruz, 20-25 dk. pişiriyoruz. Fırını kapatmaya yakın üstüne kaşar peyniri rendesi serpiyoruz ve biraz daha fırında tutup servise hazır hale getiriyoruz.

Yemesi son derece keyifli bir yemek, tavsiye olunur. Herkese güzel bir hafta diliyorum şimdidennnn...:)

13 Mayıs 2011 Cuma

PAZARDAN YENİ CİCİLER...

Dayanamadım bu hafta da pazara gittim. :)) Bu hafta çok güzeldi pazar, seviyorum ben pazarları yaaa. :))) İşte size yeni aldıklarım...


Lacivert bir çanta, 10 tl.

Gittikçe ucuzlaşan babetler, 3.5 TL.

Kocaman bir kumaş, 1 TL.

Yine kocamana yakın bir kumaş 50 kuruş...

Bu parça da 25 kuruş... :))

Bir sürü kumaşım oldu, bunları hangi ara dikeceğim bilmiyorum. Ama fena halde dikiş dikesim varrrr. :)))

Hepinize mutlu bir hafta sonu, yeni güzelliklerde buluşalım her zaman. :)

10 Mayıs 2011 Salı

ÇITIR ETEĞİMLE KOMBİNİMMMMM... :)

Heves ettim ve dün bitirdiğim eteği bugün giyiverdim. Dün diktiğim eteğim için bakınız bir alttaki post. :)
Okuldaki arkadaşlarım acaip beğendiler, ben de kombinimi sizlerle paylaşayım.


Ceket: Rodi
Body: Pazardan..
Kolye: Öğrencimin hediyesi
Etek: Swotpisces :)))




9 Mayıs 2011 Pazartesi

TAZEEEE TAZEEEE ETEEEKKKKK... :)))

Efendim taze taze makinadan yeni çıktı, dikiş makinasından. :))) Az önce son işlerini bitirip fotoğrafladım ve sizlerin izleyisine yapım aşamalarıyla sunuyorum. :)

İlk önce kumaşı bir hatırlayalım. Pazar Ganimetlerimden... TIK TIK... 

Uzun zaman olmuş alalı, ancak dikme isteği geldi bana. Ben de başladım ilk önce kumaşımı kat kat kesmeye, uzun etek sevdiğim için başka model çıkmazdı zaten. 125 cm boyu, 140 cm eni vardı kumaşımın.


Ben 4 katlı yapacağım için kumaşımı ona göre kestim. İlk önce parçaların yanlarını birleştirdim. Büzgü teğeli alıp, katları birbirine ekledim.

Sonra eteği güzelce ütüledim.

Sonra aralarına ince kurdela diktim, eteğimin içindeki renklerden.

En son etek ucuna dantel diktim, ama bu dantel değişik, tülden değil, otantik bir havası var.

İşte eteğimin en son hali...


Efenimmm son fotodaki detaya dikkat lütfen. Çok az bir dantel kaldı artan. Hemen onu kurdela yapıp eteğin son katına kondurdum. Nasıl güzel olmuş mu taze taze eteğimmmm?????


8 Mayıs 2011 Pazar

ÇİBÖREKKKKK SEVERLER...

Vallahi okunduğu gibi yazdım, aslı çiğbörek malum. :)) Pazar günü bazı evlerde hamur işi günüdür. Biz de çibörek yapalım dedik ablamla.

Tarifi şu şekilde; 2 neskafe bardağı un, tuz ve sudan oluşan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutuluyor, 15-20 dk. kadar bir kenarda dinlendiriliyor.

Diğer tarafta 1 büyük soğan rendeleniyor. 250 gr. kıyma, yarım çay bardağı su, tuz ve bol karabiberle iç hazırlanıyor. Hamuru cevizden irice parçalar kopartıp açmaya başlıyoruz. Gerisi malumunuz. Bu ölçülerde yaklaşık olarak 20 tane çibörek çıkardık.

Herkese güzel bir hafta diliyorum buradan, sevgiyle kalın... :)

7 Mayıs 2011 Cumartesi

BAHÇEDEKİ OTLAR... :)

Bugün Cumartesi ve dışarıda harika bir hava var. Bahçeler de gittikçe yeşillenmeye başladılar. İşte size bahçemizde yetişen birkaç ot. Hepsinin de mutfağımızdaki yeri ayrı. :))

Ebegümeci. Geçen ıspanakla karıştırılıp börek yapıldı ablam tarafından, ayrı bir tat katıyor yemeğe.

Isırgan. Yemek yapacak kadar yok ama, ilaçlık yeter sanırım. :)) Malum ısırgan çok faydalı bir ot. Geçen okuldan bir arkadaş ''ısırgan çorbası ve yemeği yaptım, birkaç gün boyunca yedik, içtik.'' diyordu. Hatta oğlu ''anne sivilcelerim azaldı, ısırgandan sanırım'' demiş. :)))

Nane.. Tazesinin yeri de bir başka. Genelde çok olunca kuruturuz biz.


Çok az maydanoz ve taze soğanlar. Yeşermiş soğanları ekince malumunuz taze soğan ortaya çıkıyor. Eeee o zaman gelsin salatalar, patates salataları, yalancı çiğköftelerrrr...

Hepinize güzel bir haftasonu diliyorummmmmm. :)))

5 Mayıs 2011 Perşembe

PAZAR CİCİLERİM VE TEYZEM LATİFE...

Uzun zamandır bizim burada kurulan pazara gidememiştim. Dün sabahtan dersimin boş olmasını fırsat bilerek attım kendimi pazara. Alışveriş yaparken bazen insan kendine engel olamıyor, ama eve geldiğiniz andan itibaren pişman olabiliyorsunuz. Ben de son zamanlarda kendime engel olmayı başarabiliyorum çok şükür... :))) O yüzden pazarı gezmek bile yetti bana, aldıklarım da yanıma kar... :)))


Eteklik kumaşım 2 tl...

Yine eteklik kumaşım 1tl.

Evde, misafirlikte giymek için aldığım babetlerim 5 tl.. Minik yeğenim de foto çekilirken beni yalnız bırakmadı... :)))

Not: Bu arada Teyzem Latife postunu yazdıktan sonra arkadaşlar '' Okudukça yorumlarını bekliyoruz'' demişlerdi. Vallahi bana göre kitap zevkli gidiyor, gerçi postta da dediğim gibi Latife hanım ile alakalı birkaç kitap okumuştum ve çoğu da bildiğim şeyler. Ama bu kitapta geçenleri, Latife Hanım'ın akrabası anlattığı için, bir de o açıdan bir şeyleri öğrenmek istedim. Neticede yanlış şeyler yazılmış olabiliyor farklı ağızlarca... Tavsiye olunur efendimmm. :))

3 Mayıs 2011 Salı

YENİ CİCİLER...

Havaların ısınmasıyla birlikte gömlek ve bluzlar giyilmeye başlandı. Ben de Pazar Ganimetlerim yazımda sizlerle paylaştığım bluzumu bugün giydim. Çok ucuza almıştım kendilerini.. :))

Bluzumu yeni almış olduğum triko üstlük ile kombinledim. Sanki ikisini takım almışım, cukk diye uydular birbirlerine... :))

Trikonun fiyatı da 5 tl, buradaki bir outlet mağazasından...

Yakından da çektim, aslında yapılabilir becerikli bayanlar tarafından.. Bir fikir olsun o zaman... :))

2 Mayıs 2011 Pazartesi

TEYZEM LATİFE...

Yakın tarihi hep sevmişimdir ve Latife Hanım hakkında yazılmış neredeyse tüm kitapları okudum. İşte bu kitap da, Atatürk'le geçen bir ömrün saklı kalmış hikayesi. Alır almaz başladım, zaten bu tarz kitaplar sürükleyici gelir bana, bir çırpıda biter genelde.

Efenim çiçeklerimle gelsin yeni kitabım, hadi bana iyi okumalarrrrr. :)))

1 Mayıs 2011 Pazar

İŞKEMBE ÇORBASI SEVERLER BURAYA...

Sizi bilmem ama ben hayatımda işkembeyi hep evde içmişimdir. Bir keresinde şu hazır çorbalardan almıştık canımız çekince, ama yanından bile geçmiyor orijinal işkembe çorbasının. Bu çorbanın fanatikleri olduğu gibi, ismini duyunca bir  ''ıyyyyyyyy'' çekenler de az değil. :)) Ben ilk gruba dahilim efendimmm. :))

 İşte size evde yaptığımız işkembe çorbası. Yapımı ablama ait, işkembeler Kurban Bayramı' nda temizlenip, haşlanıp, küçük küçük doğranılarak dondurucuya konulmuş; canımız çekince çıkartıp yapmak için... İşte o günlerden birinin sonucu...

İlk önce ufak parçalar halinde doğranmış işkembeler, yeteri kadar suda kaynayıncaya kadar pişiriliyor. Tam bu esnada 1 yumurta sarısı, 1 fincan kavrulmuş un, 1/2 fincan yoğurt, 1 fincan sütten oluşan terbiyemiz hazırlanıyor. Çorbamızdan terbiyeye birkaç kaşık alınıyor, karıştırılıyor ki çorbamız kesilmesin diye. Çorbamıza yavaşça ilave edilerek tekrar kaynayıncaya kadar karıştırılıyor.

Biz içerken üstüne sarımsaklı sirke ve de yağda kızdırılmış kırmızı biber gezdiriyoruz ve de bayılarak içiyoruz, açıkçası başka yemek olmasa bu çorba bana yeter... :)))

28 Nisan 2011 Perşembe

BÖREK SEVENLER EL KALDIRSINNNNNN...:)

Sizi bilmem ama ben hamur işine bayılırım. Her gün yesem bıkmam sanırsam. İşte size bugün yaptığım Avcı Böreği tarifi ve görselleri. Genelde avcı böreği galeta ununa batırılıp, kızartılıyor. Ama bu değişik bir versiyonu, soslu olanı...

İlk önce iç malzememizi hazırlıyoruz. Şöyle ki; 3 orta boy soğanı miniminnacık doğruyoruz ve yağda kavuruyoruz. 150-200 gr kıymayı ekliyoruz. Diğer yanda 3/4 bardak ince bulguru sıcak suda bekletiyoruz. Ardından kıymaya ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini ekleyip ocağı kapatıyoruz. Hemen 1,5 bardak iri dövülmüş cevizi ve bir avuç doğranmış maydanozu ekleyip iç malzememizi soğumaya bırakıyoruz.

Bu arada 1 iri yumurta, 1 su bardağından biraz fazla yoğurt ve 1/2 su bardağı sıvıyağdan oluşan bir sos hazırlıyoruz.

Yufkalarımızı yayıp sosumuzu yarısına sürüyoruz, özellikle kıyılar kuru kalmamalı. Sonra yufkayı ikiye kapatıp, tekrar sosumuzu sürüyoruz. Bizim yufkalar büyük olduğu için, yufkaları 5 üçgene böldüm.  Uçlarına harcımızı koyup büyük sigara börekleri şeklinde sardımmmmm. :)

En son börekleri tepsiye dizdikten sonra, kalan sosu üstlerine bolca sürüyoruz. Fırına verip, nar gibi kızarana kadar pişiriyoruzzzzz. Afiyetle yiyoruzzzz sonra da. :)

26 Nisan 2011 Salı

BİRAZ iSTANBUL...

Bir arkadaşımın düğünü için gittiğim İstanbul'dan, özellikle Eminönü ve Mısır Çarşısı'ndan birkaç fotoğrafı sizlerle paylaşayım istedim. Çekeli aylar oldu, ama ancak bugüne nasipmiş yayınlamak... :)

Eskimeyen Yenicamii...


Tarihi turşucular. Sirkeden mi, limondan mı??? :)))



Kestane kebap, yemesi sevap...

Şifa kaynağı sülükler...

Rengarenk yastıklar, örtüler...



Ponpon terlikler...

Olmazsa olmaz tatlılar, şekerlemeler...

Mısır Çarşısına her gidildiğinde mutlaka alınan tatlı, ama kuru, ismini unuttum. :)))

Lokumlar, kadayıflarrrr...


ve eve dönüşşşş... Haydarpaşa... :)))


24 Nisan 2011 Pazar

TARÇINLI KURABİYE

Bu sıralar bloğum yemek bloğu gibi oldu sanırım. Arka arkaya tarif vermişim baksanıza. Şimdi de bugün yaptığım kurabiyelerin tarifini ve görselleri sizlerle paylaşmak istedim. Yapımı kolay ve lezzetli bir kurabiye. Yapımı şu şekilde;

150 gr tereyağı oda ısısında bekletilir. Sonra 3/4 bardak pudra şekeri ile iyice karıştırılır. İstenirse normal şeker de kullanılabilir, ama şeker iyice erimeli. Sonra içine 1 iri yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 kaşık limon suyu ve bir çimdik tuz atılarak tekrar yoğurulur. Ardından 1 neskafe bardağı nişasta, bir çay kaşığı karbonat ve aldığı kadar un ile kulak memesinden az yumuşak hamur elde edilir. Hamur 5 dk bekletilir ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yağlayıp unladığımız tepsimize kurabiyeler dizilir ve çatalla şekil verilir.


Bunlar fırından yeni çıkmış kurabiyelerimiz, eee diyeceksiniz bunların nesi tarçınlı??? Hemen bir alt fotoya geçiniz efenimmm. :))


Bir buzdolabı poşetine 2 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 çay kaşığı ya da sizin zevkinize göre 2 de olabilir tarçın katıp karıştırıyoruz. Poşete fırından yeni çıkmış sıcak kurabiyeleri 2 şer 3 er atıp karışımın bulaşması için sallıyoruz.

İşte sonuç. Yemesi gayet keyifli, misafirlerinize yapabilirsiniz hanımlarrrrr... :))

Herkese güzel bir hafta diliyorummmmm.

22 Nisan 2011 Cuma

MAYALI ISPANAK BÖREĞİ...

En sevdiğim yemek türü, hamur işleri. Neyse ki bu kiloma yansımıyor çok fazla. İşte size el açması mayalı bir börek. İlk önce 1 yemek kaşığı kuru mayamız bir miktar sıcak su ve bir tatlı kaşığı şeker katılarak sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır.

Sonra 1 su bardağı süt, 4 neskafe bardağı un, maya, aldığı kadar su ve tuzla bir hamur elde edilir. Yarım saat kapalı bir şekilde bekletilir. Sonra hamurumuz 13 bezeye bölünür. Bezeler tepsiden az büyük açılarak tepsiye yerleştirilir. En alt kata 5 beze açılır, her kat sıvıyağla yağlanır. Diğer katlar 4'er olarak açılır. 2 kata ıspanak yerleştirilir.


Ispanakların üstüne tercihe göre ekşimik ya da lor peyniri de kullanabilirsiniz.



En son böreğimiz kesilerek yağlanır ve fırına verilir.


    Nar gibi kızarana dek fırında pişiriyoruz, yapanlara kolay gelsin, yiyenlere de afiyet olsunnnn... :)))