İlk olarak üniversitedeyken keşfettiğimi hatırlıyorum. Çoktandır yememişim. Geçen aktara uğradığımda görünce aklıma geldi ve nostalji yaşadım bir an... :) Ne çok yerdim o zamanlar... :)
Faydalı olduğunu bilirdim, özellikle öğrenciyken enerji olsun diye yediğimi hatırlıyorum. İşte netten bulduğum faydaları;
Dut kurusu kalsiyum ve demir deposudur . Aynı zamanda b1, b2 ve C vitamini vardır. Dut kurusu kan yapıcı ve enerji verici özellikte yaratılmıştır. İçerisinde bulunan vitaminlerle kanseri önler. Beyaz dut kurusu Japonların araştırmalarına göre damar sertliğini önler. Eğer dut kurusunu aç karnına tüketirseniz bağırsakların çalışmasını sağlar ve idrar söktürücüdür. Fakat dut kurutulduğunda doğal antibiyotik özelliğini kaybeder. O nedenle antibiyotik ihtiyacı olanlar için taze dut önerilir. Dut kurusunun egzama için çok faydalı olduğu söylenir. Bademcik iltihaplanmalarında da duttan yararlanılır .