Geçenlerde sadece görselini paylaşmış ve tarifini sonra vereceğimi söylemiştim. İşte tarif zamanı... :)
1 adet tavuk göğsünü küp küp doğrayıp kendi suyunda soteliyoruz. 2 orta boy patatesi ve 1 havucu yine küp küp doğrayıp kızartıyoruz. 1 çay bardağı haşlanmış bezelye ile tüm malzemeleri tuz ve karabiber katarak harmanlıyoruz. Tüm malzemeyi borcama döküp beşamel sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz.
2-3 kaşık sıvıyağ 1 fincan un ile kokusu gidene kadar kavuruyoruz. 3 bardak soğuk sütü yavaşça katıp, kabarcıklar oluşana kadar pişiriyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Sonrasında borcama döküp fırına veriyoruz. 20-25 dk. pişirip sonunda yeteri kadar rende kaşarı üstüne döküp 5 dk. daha fırında tutuyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun... :)