27 Nisan 2020 Pazartesi

RAMAZAN VE ISIRGAN PİDESİ..

Evettt bir Ramazan ayında yine beraberiz. Bu Ramazan biraz farklı haliyle, evlerimizdeyiz, evde kalıyoruz. Allah sağlıkla tekrar eski günlerimize kavuşmayı nasip etsin. 

Bilir misiniz ısırgan otu, çok faydalıdır her açıdan. Biz de toplar ve hem yemeği, hem de pidesini yaparız. Tabii ki pazarlarda da satılan bir ot, toplamak imkanı olmayanlar satın da alabilirler.

Pidemizin iç malzemesi çoğunluğu ısırgan olmak üzere, bir de azıcık ıspanaktan oluşuyor. (Bu sefer evde ıspanak yoktu kullanmadık.) Soğan kavruluyor, sonra yeşillikler atılıyor, baharatlar da eklenip iç malzememiz hazırlanıyor. Hamuru ise tepsinizin büyüklüğüne göre un, tuz ve sudan oluşuyor.

Pideniz özelliği yerken sirke atılması, sirke ve ısırgan çok yakışıyor. İsterseniz yoğurtla da yiyebilirsiniz. 

Yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin, afiyet olsun. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum.

9 Nisan 2020 Perşembe

KARANTİNA DİKİŞ GÜNLERİ... :)

Malum karantina günlerinde boş durmak olmaz. Yaptığım aktivitelerimden biri de dikiş, hiç şaşırmadınız eminim... :)))

 Benim klasik alt üst takımlarımdan. 4-5 adet kumaş bulmuştum tanesi 1 liraydı. Ne yapsam diye düşünürken böyle bir takım çıktı ortaya... :))

Bu eşofman takımım da karantina öncesi bitenlerden . Önüne fermuar çalıştım, ön yargılıydım ama beni çok zorlamadı. Önünde çok gözükmese de kanguru cep var. Yanlara da incili süs şeritler almıştım, onları diktim. Karantina öncesi son günde giymiştim. 

Güzel günlerde diktiklerimizi, huzur ve sağlıkla giymemiz ümidiyle...