Malum Kurban Bayramı... Kurbanlarımızı kestik Allah kabul ederse. Kıymalıklar ayrıldı, kavurmalar yapıldı falan filan. Eeee o kadar kemikli et varken, doğal et suyu yapmamak olmaz değil mi? :)
İlk önce kemikli etler bayağı bir suda bekletilir ki, kanları iyice gitsin. Sonra iyice yıkanır. Bir tencereye alınıp havuç, soğan, sarımsak, tane karabiber, defne yaprağı eklenerek iyice pişirilir. Sonra su içindeki malzemeler temizlenip süzülür ve bu durumda bir gece dolapta bekletilir.
Bir gece dolapta bekleyen et suyumuzun üstünde bir yağ tabakası birikiyor. Bunu bir güzel temizleyip, altındaki jölemsi karışımı ister poşetlere koyup, ister kalıplara koyup saklıyoruzzz... :) İşte mis gibi et suyumuz hazır, afiyet olsun... :)
Ayrıca cici hediyeler için TIK TIK
Ayrıca cici hediyeler için TIK TIK