Efendim bizim geleneksel yemeklerimizden, Kocacık Yugoslavya' nın bir köyü. Ben de oraların ismini vereyim dedim kapamamıza ( babamdan gelen yoğun istek üzerine (: ) Bu yemek biraz özel bir yemek, kalabalıklara ve de misafirlere yapılır. Biz de misafirlerimize yaptık... :)
Kapamamızın yapım aşamaları şöyle; İlk önce istediğiniz cinste tavuk parçaları alınır(genelde but ya da kalça olur, biz bu sefer kalça tercih ettik) Tavuklar suyunu çekene kadar kavrulur, sonra su ve ikiye bölünmüş bir soğan ile birlikte pişiriyoruz.Pişince suyunu süzüp bir kenarda bekletiyoruz, soğanlar da atılıyor haliyle...
Öte yandan pirinci pilav gibi kavurup, tavuğun suyu ile suyunu tam çekmeden pişiriyoruz. Sonra pilavımızı bir tepsiye yayıp, tavukları üstüne diziyoruz. Fırına verip, suyunu çekene ve tavuklar kızarana kadar pişiriyoruz Çıkınca üzerine karabiber ve özellikle bol miktarda kuru nane serpiyoruz ve afiyetle yiyoruz...(:
Emeği geçen ablama buradan sevgiler, ellerine sağlık...:))
Ellerine sağlık canım.Kapama bizde de yapılır ama soğan konulmaz bizde.Hatta düğün ve bayramlarda mutlaka yapılır..
YanıtlaSilismi cok iyiymiş bea
YanıtlaSilmmmm:)))
YanıtlaSiltadı buradan bile belli oluyor canımm:))
bir porsiyonn almak mümkünmü bu tepsidenn...
harika bir gelenekmiş buu:)
ellerine sağlık ablacığının...
sevgilerimle...
aktüelmoda: tşkler şeker, soğan sadece tavuklar pişerken konuyor , sonra da suyu süzülüp, soğanlar atılıyor zaten, içinde yok yani, sevgiler.
YanıtlaSilkova kadını: öyle be yaaa... :))
birtu.kekik: ne demek, keşke beraber yemek mümkün olsa, sevgiler. (:
Ooohh çok nefis bir tadı vardır eminim, çok severim bu tarz hazırlanan yemekleri. Ellerinize sağlık canım..
YanıtlaSilfunda: canım çok teşekkürler, bak kolay bir tarif, hemen 2 kişilik yap kendin ve eşine, sen hamilesin, canın çeker şimdi. sevgiler.
YanıtlaSilyerinizde olsam hep yemek işine takılırım. yemekleriniz çok hoş ve orijinal.
YanıtlaSilobur: :))) aman ne kadar güzel bir yorum böyle, çok teşekkürler.
YanıtlaSilKesinlikle deniycem bu harika tarif icin tesekkürler
YanıtlaSilRahmetli kayınvalidem Bulgaristan göçmeniydi ve bu yemeği kalabalık misafirleri olduğunda yapardı. Ellerine sağlık!
YanıtlaSilismi çok ilginç valla,ama tadı eminim muhteşemdir.Ben sizin börekleride çok seviyorum mantı gibi.ablanın ellrine sağlık,tabi seinde.sevgiler
YanıtlaSilnesliname: kesinlikle dene canım, memnun kalacaksın inşallah. (:
YanıtlaSilcolette: çok teşekkürler efendim, sevgiler. (:
30 undan sonra: evet böreklerimiz de çok güzel olur, tşkler, sevgiler canım. (:
ismine çok güldüm:)
YanıtlaSilbir yer ismi olduğunu öğrenince de şaşırdım.
Ama görüntü çok güsellll....
Swotpisces,
YanıtlaSilO oburun bir de kim olduğunu öğrensen var ya! Hem de şakır şakır oynarsın ama, yeminliyim yazmayacağım.
serra: çok teşekkürler, sevgiler...
YanıtlaSilobur: aaa, tanıdığım biri mi yoksa???
ağzım sulandı bu saatte arkadaşım.ellerine sağlık.
YanıtlaSildefne: ay kusura bakmayın yaa... (:
YanıtlaSilBU HARİKA GÖRÜNTÜ BENİM ANNEMİN EN GÜZEL YAPTIĞI YEMEKLERDEN BİRİDİR..BUNU BECERİPTE YAPABİLEN ELLERE SAĞLIK=)
YanıtlaSilyaşamsal g: efenim sağolunuz, ablama ileteyim hemen, sevgiler.
YanıtlaSilBizdede yapılır ancak pirinci kavurmadan önce soğan kavrulur ardından pirinçler atılır.. tadıda çok güzel dediğin gibi bizim her bayramda ve misafirde muhakkak yapılır..
YanıtlaSilellerine sağlık..
nazlı: :) çok teşekkürler, sevgiler.
YanıtlaSilBiz yugoslavya göçmeniyiz bu yemeği özellikle bayramlarda yaparız ve adına da BÜRYAN deriz. Bizdeki de soğanlı olur.
YanıtlaSiloffff soğanlısı da süperdir sanırım... :)
Siladsız venazlı hanıma katılıyorum bizdede aynı tarif yugoslavya göçmeniyiz tadı mükemmeldir yapan eller dert görmesinafiyet olsun.
YanıtlaSilSağolun, çok teşekkürler...
Sil