16 Eylül 2011 Cuma

KOCACIK KAPAMASI...

Efendim bizim geleneksel yemeklerimizden, Kocacık Yugoslavya' nın bir köyü. Ben de oraların ismini vereyim dedim kapamamıza ( babamdan gelen yoğun istek üzerine (: )  Bu yemek biraz özel bir yemek, kalabalıklara ve de misafirlere yapılır. Biz de misafirlerimize yaptık... :)

Kapamamızın yapım aşamaları şöyle; İlk önce istediğiniz cinste tavuk parçaları alınır(genelde but ya da kalça olur, biz bu sefer kalça tercih ettik) Tavuklar suyunu çekene kadar kavrulur, sonra su ve ikiye bölünmüş bir soğan ile birlikte pişiriyoruz.Pişince suyunu süzüp bir kenarda bekletiyoruz, soğanlar da atılıyor haliyle...

Öte yandan pirinci pilav gibi kavurup, tavuğun suyu ile suyunu tam çekmeden pişiriyoruz. Sonra pilavımızı bir tepsiye yayıp, tavukları üstüne diziyoruz. Fırına verip, suyunu çekene ve tavuklar kızarana kadar pişiriyoruz Çıkınca üzerine karabiber ve özellikle bol miktarda kuru nane serpiyoruz ve afiyetle yiyoruz...(:

Emeği geçen ablama buradan sevgiler, ellerine sağlık...:))

25 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım.Kapama bizde de yapılır ama soğan konulmaz bizde.Hatta düğün ve bayramlarda mutlaka yapılır..

    YanıtlaSil
  2. mmmm:)))
    tadı buradan bile belli oluyor canımm:))
    bir porsiyonn almak mümkünmü bu tepsidenn...
    harika bir gelenekmiş buu:)
    ellerine sağlık ablacığının...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. aktüelmoda: tşkler şeker, soğan sadece tavuklar pişerken konuyor , sonra da suyu süzülüp, soğanlar atılıyor zaten, içinde yok yani, sevgiler.

    kova kadını: öyle be yaaa... :))

    birtu.kekik: ne demek, keşke beraber yemek mümkün olsa, sevgiler. (:

    YanıtlaSil
  4. Ooohh çok nefis bir tadı vardır eminim, çok severim bu tarz hazırlanan yemekleri. Ellerinize sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. funda: canım çok teşekkürler, bak kolay bir tarif, hemen 2 kişilik yap kendin ve eşine, sen hamilesin, canın çeker şimdi. sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. yerinizde olsam hep yemek işine takılırım. yemekleriniz çok hoş ve orijinal.

    YanıtlaSil
  7. obur: :))) aman ne kadar güzel bir yorum böyle, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Kesinlikle deniycem bu harika tarif icin tesekkürler

    YanıtlaSil
  9. Rahmetli kayınvalidem Bulgaristan göçmeniydi ve bu yemeği kalabalık misafirleri olduğunda yapardı. Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  10. ismi çok ilginç valla,ama tadı eminim muhteşemdir.Ben sizin börekleride çok seviyorum mantı gibi.ablanın ellrine sağlık,tabi seinde.sevgiler

    YanıtlaSil
  11. nesliname: kesinlikle dene canım, memnun kalacaksın inşallah. (:

    colette: çok teşekkürler efendim, sevgiler. (:

    30 undan sonra: evet böreklerimiz de çok güzel olur, tşkler, sevgiler canım. (:

    YanıtlaSil
  12. ismine çok güldüm:)
    bir yer ismi olduğunu öğrenince de şaşırdım.
    Ama görüntü çok güsellll....

    YanıtlaSil
  13. Swotpisces,
    O oburun bir de kim olduğunu öğrensen var ya! Hem de şakır şakır oynarsın ama, yeminliyim yazmayacağım.

    YanıtlaSil
  14. serra: çok teşekkürler, sevgiler...

    obur: aaa, tanıdığım biri mi yoksa???

    YanıtlaSil
  15. ağzım sulandı bu saatte arkadaşım.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. defne: ay kusura bakmayın yaa... (:

    YanıtlaSil
  17. BU HARİKA GÖRÜNTÜ BENİM ANNEMİN EN GÜZEL YAPTIĞI YEMEKLERDEN BİRİDİR..BUNU BECERİPTE YAPABİLEN ELLERE SAĞLIK=)

    YanıtlaSil
  18. yaşamsal g: efenim sağolunuz, ablama ileteyim hemen, sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Bizdede yapılır ancak pirinci kavurmadan önce soğan kavrulur ardından pirinçler atılır.. tadıda çok güzel dediğin gibi bizim her bayramda ve misafirde muhakkak yapılır..
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  20. nazlı: :) çok teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Biz yugoslavya göçmeniyiz bu yemeği özellikle bayramlarda yaparız ve adına da BÜRYAN deriz. Bizdeki de soğanlı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. offff soğanlısı da süperdir sanırım... :)

      Sil
  22. adsız venazlı hanıma katılıyorum bizdede aynı tarif yugoslavya göçmeniyiz tadı mükemmeldir yapan eller dert görmesinafiyet olsun.

    YanıtlaSil