25 Nisan 2013 Perşembe

ISIRGAN PİDESİ...

Eminim duymuşsunuzdur ısırgan otunu, ne kadar faydalı olduğunu söylememe gerek yok. Yılda en az bir defa tüketin derler faydasını bilenler. Eskiden babam evimize yakın alanlardan toplardı, sanırım daha boştu etrafımız, her sene rahmetli annem pidesini, yemeğini yapardı. 23 Nisan tatilinde ailecek kendimizi Maşukiye' ye attık. Arabamızı bir yere park edip, doğa yürüyüşüne başladık. Bu esnada yolda gördüğümüz ısırgan otları dikkatimizi çekti, hadi toplayalım dedik biz de, tabii ben dokunamadım, benim de payıma bir ağacın altında rastladığım naneler düştü.

                                                      İşte nanelerimiz... :)


          Bunlar da ısırgan otlarımız, dolu dolu 2 poşet topladık, yalnız acaip el yakıyor toplarken... :)




Ertesi gün de toplanan ısırganlardan pide yapmak düştü bize. Pide hamuru tutuluyor. Diğer yandan ısırganlar haşlanıp, suyu süzlüyor, içine az biraz doğranmış ıspanak, bir büyük soğan, bir yumurta katılıp iyice karıştırılıyor. Sonrası malum bizim macır pidesi formatında... :)

Isırgan pidesinin özelliği üzerine sirke dökülerek yenmesi...

Aranızda ısırgan pidesi yiyenler var mı?

20 yorum:

  1. ne güzel ormandan nane ve ısırgan toplamışsınız...
    evet ısırgan otu inasını elini bacağını çok yakar...
    eldivenle toplamak lazım...
    ısırgandan pide yada börek yapıldığını bilmezdim...
    ellerinize sağlık...
    afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım ya, çok da güzel olur pidesi. çok teşekkürler...

      Sil
  2. Isırgan otundan seneler seneler önce bir börek yapmıştım lezzeti şahaneydi ama elimin halini görünce bir daha yapmamaya karar verdim:))Doğada bilene bir hazine var..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle bir hazine, sevgiler arzu hanım...

      Sil
  3. ben pazardan alıyorum tazelerinden..pazarlarda oluyor..mevsiminde..ben sadece kahvaltıya diğer otlar gibi kavurarak yapıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ohh ne güzel pazarda satılması... :)

      Sil
  4. ısırgan pidesi hiç yemedim ama gecenin bir yarısı mübarek hamur ne güzel duruyor öyle kat kat ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. hiç yemedim...
    ısırgan çok faydalıymış evet ama maalesef sevemedim ben :(

    YanıtlaSil
  6. Olmaz mı, yenmez mi bu?Oyyyy oy!
    Annemler salatasını bile yapıyor ama nasıl yapıyorlar hiç merak etmemiştim yerken.Bir sormalı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amanınn salatası nasıl olur bunun yaa, yakmaz mı ağzını insanın... :)

      Sil
  7. merak ettiğim bir ot ısırgan yemek bir türlü nasip olmadı bana :) ama size afiyet olsun çok lezzetli görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canımm, sağolasın... :)

      Sil
  8. duymustum ama hic yemedim.elleri kasindiriyor onu biliyorum bak:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet acaip yakıyormuşş, ben dokunmadım ama... :)

      Sil
  9. Bizim sülalede her türlü otun böreği, pidesi yapılır. Oh mis afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ohh ne güzel o zaman, çok teşekkürler...

      Sil
  10. ay çok güzel..çıtır çıtır görünüyor..

    YanıtlaSil