Son zamanlarda gün sofralarımızda yer alan ve tadanların bayıldığı bir tarifle karşınızdayım. Memleket mantısı... :)
İlk önce un, tuz, su ile hamur tutuyoruz ve biraz beklemeye bırakıyoruz. Diğer yandan 600-700 gr eti düdüklüde haşlayıp, suyunu süzüyoruz. Bu suyu atmıyoruz, çünkü bu suyla mantımızı haşlıyoruz. Etimizi elimizle dırtıyoruz ve yaklaşık 1 kg soğan ile iç karışım hazırlıyoruz, tuz ve karabiber eklemeyi de unutmuyoruz.
Sonrasında hamurumuzu 10 bezeye ayırıp, bezelerimizi açıp, bu şekilde iç karışımı koyuyoruz. Bu esnada her aşamada yufkaları yağlamayı unutmuyoruz. Katlayarak mantılarımızı elde ediyoruz.
Tepsimizi mantılarımızla doldurup bolca yağlıyoruz.
Fırına attığımız mantıları nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Sonrasında yukarıda süzülen et suyunu tuz ekleyerek ısıtıyoruz, fırındaki mantıların üstüne döküp fırında suyunu çekene kadar 5 dk ısıtıyoruz. Sonrasında sıcak sıcak misafirlerimize ikram ediyoruz.
Deneyenlerden her zaman beğeni yorumları aldığımız bir mantıdır, kesinlikle tavsiye olunur şekerler... :)
bildiğim mantıdan çok farklı... ama leziz görünüyor... hani yesem tadı damağımda kalacakmış gibi... hangi memleket acaba?
YanıtlaSilbiz macırız, yugoslavyadan... göçmen mantısı denebilir... :)
Silçok farklı bir mantı tarifi imiş paylaşım için teşekkürler:)
YanıtlaSilne demek, zevkle paylaştım... :)
Silyemeden tarifinden anlayabiliriz bence nasıl bir lezzet olduğunu :) nasıl enfess olurr canım çekti walla :)
YanıtlaSilevet canım ya, gerçekten farklı ve lezzetli bir tat...
SilÇok farklı ve besleyicisi bir mantı olmuş. lezzetlide görünüyor. Elinize sağlık
YanıtlaSilteşekkürler, sevgiler... :)
SilAh bu tarifi görünce çok duygulandım.Biz de balkan göçmeniyiz.Bu mantıyı rahmetli babannem yapardı.Babannemi hatırladım.Ellerinize sağlık.Bu mantıyı yiyen bence suda haşlama mantı yemez bir daha :)
YanıtlaSilsize nostalji oldu demek ki, doğru tespit yapmışsınız... :)
Silyöresel yemeklere merakım var çok değişik ve güzel görünüyor denemek isterim ellerine sağlık :)
YanıtlaSilkesinlikle dene canım, beğeneceksin inşallah...
Silçok değişik bir tarifmiş.çok beğendim canımnefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkürler, sevgiler... :)
Silellerine sağlık...
YanıtlaSileminim çok lezzetlidir. Senin sayfandan aldığım hiçbir tarif beni pişman etmedi ;)
aaa ne güzel, çok teşekkürler... :)
SilMemleket mantısını ilk defa duydum,ama bayıldım.Hemen denemeliyim,elinize sağlık.
YanıtlaSilhemen deneyin derim ben de... :)
SilSüper görünüyor. Ellerine sağlık. Bu mantının üzerine de yoğurt dökülebilir mi? Ben mantıyı sarımsaklı yoğurtlu çok severim.
YanıtlaSilcanım denemekte fayda var, ama ben seveceğimi pek sanmıyorum... :)
SilGöçmen mantısı çok değişik.ellerine sağlık.mantının emegi çok gerçekten
YanıtlaSilevet canım bayağı emek istiyor, çok teşekkürler... :)
Silmantı harika görünüyor keşke daha açıklayıcı verseydiniz ilk defa yapacağım için ölçüler çok önemli benim için unun miktarı yok kulak memesi kıvamındamı olucak soğanlar kavrulcakmı ve et suyu kaç bardak olucak biraz fazla sordum ama ne olur kusura bakmayın sevgilerimle
YanıtlaSilne demek estagfirullah.. :) canım haklısın, ben de ayrıntılara çok dikkat ederim. Hemen sorularına cevap vereyim. 5 bardak kadar unla bir hamur hazırlanıyor kulak memesi yumuşaklığında, az biraz sert olabilir. Soğanlar kavruluyor, et su ölçüsü de 4-4.5 bardak kadar... :)) sevgiler canım...
Silçok teşekkürler en kısa zamanda yapıcam
YanıtlaSil