13 Mayıs 2013 Pazartesi

MEMLEKET MANTISI...

Son zamanlarda gün sofralarımızda yer alan ve tadanların bayıldığı bir tarifle karşınızdayım. Memleket mantısı... :)

İlk önce un, tuz, su ile hamur tutuyoruz ve biraz beklemeye bırakıyoruz. Diğer yandan 600-700 gr eti düdüklüde haşlayıp, suyunu süzüyoruz. Bu suyu atmıyoruz, çünkü bu suyla mantımızı haşlıyoruz. Etimizi elimizle dırtıyoruz ve yaklaşık 1 kg soğan ile iç karışım hazırlıyoruz, tuz ve karabiber eklemeyi de unutmuyoruz.

Sonrasında hamurumuzu 10 bezeye ayırıp, bezelerimizi açıp, bu şekilde iç karışımı koyuyoruz. Bu esnada her aşamada yufkaları yağlamayı unutmuyoruz. Katlayarak mantılarımızı elde ediyoruz.

Tepsimizi mantılarımızla doldurup bolca yağlıyoruz.

Fırına attığımız mantıları nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Sonrasında yukarıda süzülen et suyunu tuz ekleyerek ısıtıyoruz, fırındaki mantıların üstüne döküp fırında suyunu çekene kadar 5 dk ısıtıyoruz. Sonrasında sıcak sıcak misafirlerimize ikram ediyoruz.


Deneyenlerden her zaman beğeni yorumları aldığımız bir mantıdır, kesinlikle tavsiye olunur şekerler...  :)

25 yorum:

  1. bildiğim mantıdan çok farklı... ama leziz görünüyor... hani yesem tadı damağımda kalacakmış gibi... hangi memleket acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz macırız, yugoslavyadan... göçmen mantısı denebilir... :)

      Sil
  2. çok farklı bir mantı tarifi imiş paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne demek, zevkle paylaştım... :)

      Sil
  3. yemeden tarifinden anlayabiliriz bence nasıl bir lezzet olduğunu :) nasıl enfess olurr canım çekti walla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım ya, gerçekten farklı ve lezzetli bir tat...

      Sil
  4. Çok farklı ve besleyicisi bir mantı olmuş. lezzetlide görünüyor. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ah bu tarifi görünce çok duygulandım.Biz de balkan göçmeniyiz.Bu mantıyı rahmetli babannem yapardı.Babannemi hatırladım.Ellerinize sağlık.Bu mantıyı yiyen bence suda haşlama mantı yemez bir daha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. size nostalji oldu demek ki, doğru tespit yapmışsınız... :)

      Sil
  6. yöresel yemeklere merakım var çok değişik ve güzel görünüyor denemek isterim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle dene canım, beğeneceksin inşallah...

      Sil
  7. çok değişik bir tarifmiş.çok beğendim canımnefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık...
    eminim çok lezzetlidir. Senin sayfandan aldığım hiçbir tarif beni pişman etmedi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa ne güzel, çok teşekkürler... :)

      Sil
  9. Memleket mantısını ilk defa duydum,ama bayıldım.Hemen denemeliyim,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Süper görünüyor. Ellerine sağlık. Bu mantının üzerine de yoğurt dökülebilir mi? Ben mantıyı sarımsaklı yoğurtlu çok severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım denemekte fayda var, ama ben seveceğimi pek sanmıyorum... :)

      Sil
  11. Göçmen mantısı çok değişik.ellerine sağlık.mantının emegi çok gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım bayağı emek istiyor, çok teşekkürler... :)

      Sil
  12. mantı harika görünüyor keşke daha açıklayıcı verseydiniz ilk defa yapacağım için ölçüler çok önemli benim için unun miktarı yok kulak memesi kıvamındamı olucak soğanlar kavrulcakmı ve et suyu kaç bardak olucak biraz fazla sordum ama ne olur kusura bakmayın sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne demek estagfirullah.. :) canım haklısın, ben de ayrıntılara çok dikkat ederim. Hemen sorularına cevap vereyim. 5 bardak kadar unla bir hamur hazırlanıyor kulak memesi yumuşaklığında, az biraz sert olabilir. Soğanlar kavruluyor, et su ölçüsü de 4-4.5 bardak kadar... :)) sevgiler canım...

      Sil
  13. çok teşekkürler en kısa zamanda yapıcam

    YanıtlaSil