29 Eylül 2014 Pazartesi

BAL KABAKLI GÖÇMEN BÖREĞİ

Bol yağışlı güzel bir haftadan hepinize merhaba blogcanlar. Bugün sizlere bizim yöresel pidelerimizden kırmızı kabaklı böreği tarif edeceğim. Bazıları bu böreği tatlı yapıyor,  ama bizimki bildiğiniz böreklerden...;) 

 Böreğin hamuru blogda en çok tıklanan soğan pidesi hamurundan. TIK TIK 
Sadece iç malzeme değişik. Kabağı rendeliyorsunuz, içine 2 yumurta, tuz, 3 kaşık un, yarım kilodan fazla süt katıp karıştırıyorsunuz. Bu karışımı pidenin ortasına koyup,  diğer katı kapatıp böreği yanlarından aşağıda gördüğünüz gibi büküyorsunuz. Karışım size sulu gelebilir, ama sorunsuz pişiyor böreğin içinde...;)

 İşte böreğimizin fırından çıkmış nar gibi hali... ;)

Biz soğan pidesi gibi bu böreği de karpuzla tüketiyoruz. Yanında hiç bir şey olmasa bile yenilebilecek güzellikte bir börek oluyor. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Hepinize güzel bir hafta diliyorum kızlar... ;)

13 yorum:

  1. ooh mis mis. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Kız sen Sakaryalı olmanın yanında bir de göçmen misin yoksa? Akraba çıkacağız yakında :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evettt canım, eski Yugoslavya göçmeniyiz Makedonya ' dan... ;)

      Sil
  3. Senin bu yemek bölümünü seviyorum :) Ara sıra yaparken bakıyorum :)

    YanıtlaSil
  4. kırmızı kabak bal kabağı mı oluyor? bu arada pişmiş hali enfes görünüyor ama maalesef yapmaya hiç cesaretim yok... çok zor gibi..

    YanıtlaSil
  5. kırmızı kabak sanırım balkabağı... hayal dahi edemiyorum... bal kabağının sadece tatlısını yedim.. ben de yapmayı deneyim diyeceğim ama çok zor gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım evet bal kabağı, yani yapana çok kolay da , biZ çalışanlar tembeliz sanırım.... :))

      Sil
  6. mmmmmmm çok iştah açıcı görünüyor ,elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. değişik ve güzel bire börek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet iç malzeme açısından öyle. ;) çok teşekkürler...

      Sil