17 Şubat 2017 Cuma

HAŞHAŞLI AÇMA

Uzun zamandır bir tarif vermiyorum sanırım. İşte karşınızda haşhaşlı açma tarifi... (:


İlk önce 1 yemek kaşığı toz pakmaya 1 bardak ılık suda 1 yemek kaşığı şeker ile karıştırılır ve kabarması beklenir. 1 bardak ılık süt, 1 bardak yağ, 1 tatlı kaşığı şeker,  1 tatlı kaşığı tuz, pakmaya ve aldığı kadar un ( 6, 7 su bardağı ) ile hamur tutulur ve sıcak bir yerde kabarması beklenir. Diğer yandan haşhaş,  sıvıyağ,  şeker karıştırılır. Hamurdan koparıp üzerine haşhaş karışımı sürülür ve kıyılmış ceviz de serpilir. İnce sarılarak bükülür ve açma şekli verilir. Tepsi mayası da gelmesi beklenir ve fırına atılır. 

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun... (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder