27 Temmuz 2010 Salı

41 KERE MAŞALLAH.... :)))


Yaz mevsiminin vazgeçilmezlerindendir mısır, yazın özlenenlerindendir aynı zamanda. Suda haşlananı, közde pişirileni, ne çeşit olursa olsun ağzımızın sularının akması için yeterlidir. Bu lezzetli bitkinin aynı zamanda birçok faydası olduğu da bilinmekte. Çocukken babamın şiddetli böbrek taşı ağrılarını hatırlıyorum. Annem mısır püskülü ve kiraz sapını karıştırıp kaynatırdı. Bayağı rahatlattığını hatırlıyorum babamı. Hatta böbrek taşlarının düşmesine bile fayda sağlıyormuş bu karışım.

Bunun yanında bir çok faydası daha varmış mısırın. İçeriğindeki nişasta oranı ile yüksek bir enerji kaynağı olan mısır, bol miktara E vitamini içermesinin yanında A, B ve K vitaminleri ile kalsiyum, potasyum,magnezyum, fosfor, çinko, demir ve bakır mineralleri açısından da zengin bir besinmiş. Vücuda ve zihne enerji verir, yorgunluğu giderir, bağırsakları yumuşatır, idrar söktürür ve idrar yollarını temizler, romatizmalılara çok iyi gelirmiş.  Bu kadar faydası olan mısırı,  bol miktarda bulabildiğimiz bu mevsimde yeterince tüketmek gerek sanırım.

Not: Bu arada başlık ve konu alakasız biliyorum, ama izleyici sayım 41 olunca başlığı bu şekilde yazmak istedim... :)))

4 yorum: