
Pazar günü evde yapılan böreği sizinle paylaşmak istedim. Geçtim pc’ nin başına. İşte size tarifi.
Kabaklı ve Sütlü Macır Böreği Hamuru için;
5 bardak un
tuz, su
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutulur. Kıvama gelmesi için 15 dk bekletilir.
Diğer taraftan hamur 2 eşit parçaya ayrılır ve avuç içi büyüklüğünde bezeler yapılır. Bunlar merdane yardımıyla biraz büyütülür. Açılan bezeler üstüste konulup alt ve üst hamur oluşturulur. Hamurlar üst üste yerleştirilirken araları yağlanır. Şimdi sırada iç harcı hazırlamak var.
İç harcı için;
6-7 adet yeşil kabak(rendeleniyor)
3 bardak süt
2 yumurta
Tuz
Karabiber
Hazırlanan alt ve üst hamurdan biri, tepsi büyüklüğünde açılıp yağlanan tepsiye yerleştirilir. Sonra iç harcımız hamura konur ve diğer hamur da tepsi büyüklüğünden biraz fazla açılarak tepsiye yerleştirilir. Dışarı sarkan parçalar içe doğru alınır ve bükülür. Bu arada iç karışım biraz sulu olduğu için dışarı taşar, ama telaş yapmamak gerekir, buralar da her halükarda pişiyor fırında. Sonuçta nar gibi kızarmış bir börek. Yapmayı düşünenler olursa şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun...
Not: Aslında böreğin yapım aşamasını da fotoğraflayıp yayınlamak isterdim ama, nar gibi olmuş böreği görünce sonradan bloğa koymak aklıma geldi. Amatör bir blog sahibi olarak beni mazur görün. Ayrıca çekimler biraz amatörce, zamanla bunu da aşacağıma inanıyorum. Hepinize sevgiler...
Bence gayet hoş ve lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.El açması böreklerin yerini hiçbirşey tutmaz
YanıtlaSilTeşekkürler, kesinlikle el açması börekler çok daha farklı ve lezzetli oluyor hazırlara göre. Bir Yugoslavya macırı olarak şanslıyım sanırım...
YanıtlaSilellerinize sağlık..benimde annemin dedeleri selanik göçmeni...rahmetli ananem sık sık tatlı kabak böreği yapardı,bayılırdım ona :)
YanıtlaSilEvet o börek bizde de yapılır, gayet lezzetli olur. Herkes bayılır... :)
YanıtlaSilbu boregı bıldıgınızwe gore trakyalı balkanlı olmnız gerekır bende k elılıyım bu arada yenı takıpcınızım
YanıtlaSilBiz Yugoslavya göçmeniyiz, annem babam orada doğmuş, sonra Türkiye' ye göç etmişler zaruri sebebplerden dolayı. Memnun oldum bloğumu takip etmenize...
YanıtlaSilellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nur...
YanıtlaSilHımmm
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerine sağlık........
Teşekkür ederim Yıldız... :)
YanıtlaSilvallahi dedim ,bu kenarlar bizlere ait hamurda 15 dakıka bekletti kabakta girdi işin içine ,herhalde macirlerle yaşıyorlar dedim ,ki boşuna degil kan çekmiş
YanıtlaSildikişdersi: evet macırız biz, kan çeker haliyle. :)
YanıtlaSilAh rahmetli babannem. Sırf benim için yapardı bu böreği çok sevdiğim için.
YanıtlaSilAllah rahmet eylesin, ne lezizdir eminim...
SilEn Sevdiğim borektir bizm oraların meşhur börekleri pırasa kabak
YanıtlaSilevet pırasalı da çok severim...
Sil