17 Temmuz 2010 Cumartesi

OKUMANIN YAŞI YOKMUŞ...


Bugün öğleden sonra itibarıyle Açık İlköğretim Okulu Sınavı' nın ikinci oturumunda görevliydim. İlköğretimi dışardan okumak isteyen insanların girdiği bir sınav bu. Neredeyse her yaştan insan vardı bu sınavda. Yirmili yaşlarda, otuzlu yaşlarda ve çoğunluğunu bayanlar oluşturuyordu. Ama sınava girenlerin içinde biri vardı ki, inanın kim olsa gözünden kaçmazdı. Tahminen altmışa yaklaşmış bir teyzeydi bu bayan. Görseniz soruları öyle dikkatli okuyup, cevap kağıdına işaretliyordu ki; normal okullarda okuyan öğrenciler onu görseler kesin imrenir, kendi hallerine bir kez daha çeki düzen verirlerdi. Çok sevimli ve idealist bir tavrı vardı. İşte o anda çoğumuzun kullanırken belki de anlam detayına inmediğimiz atasözlerimizden biri geldi aklıma: '' OKUMANIN YAŞI YOKTUR''. O teyze işte bu atasözüne gerçekten çok canlı bir örnekti.


Dip not: Bu arada yukarıdaki fotoğraftaki yaşlı bayan, ABD'de 95 yaşında dünyanın en yaşlı üniversite mezunu ünvanını kazanan Noca Ochs. Fort Hays State Üniversitesi'nde tarih okuyan 1911 doğumlu Ochs, mezuniyet belgesini alırken “Öğrenmeye devam edin, eğitimi asla bitiremeyiz” açıklamasında bulunmuş.

9 yorum:

  1. gerçekten yok teyzeyi gıyabında takdir ediyorum
    bir de yorumlarda ki kelime doğrulamayı kaldırır mısınız?

    YanıtlaSil
  2. Ben daha blog konusunda yeni olduğum için bir an dediğinizi anlamadım, ama ayarlara bakınca kontrol altına aldım olayı, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle öyle tatlım..benim kayınvalidem 50 yaşında ve üniversite okuyor :) ayrıca 43 yaşında e sınıfı ehliyet aldı :)

    YanıtlaSil
  4. Süpermiş ya, o zaman bu yazı kayınvaliden için de gelmiş olsun... :)

    YanıtlaSil
  5. Başsağlığı dileğiniz için çok teşekür ederim.


    sevgilerimle

    nazlı

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, bloguma hoşgeldiniz. Son yazınızın yanında yorum yazacak yeri bulamadığım için buraya yazdım:))) Herzaman beklerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba.Sanırım Bursa'dan yazıyorsunuz.Eğer Bursa'da yaşıyorsanız yarın ki kahvaltıda sizi de aramızda görmekten çok mutlu oluruz.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar arkadasim,
    bloguma hos gelmissin, güzel paylasimin icinde cok tesekkürler. Senin blogda cok güzel, ellerine saglik.Ögrenmenin yasi yoktur cok dogru bende bu yolda azimliyim, 40 da 3 yillik yabaniclar danismanligini bitirdiyimde bazi arkadaslar bu yastan sonra ne okumasi dediler. Aldiris etmedim,8 yil sonra simdi basak bir meslege basliyacagim.Bazen oglumla seneye de ünveristeyemi baslasam diyorum.Selamlar
    Not: Son yaziniza yorum yollayamadim, (okumanin yasi yokmus)a yolluyorum..

    YanıtlaSil
  9. o ablayı görünce okuluma.tekrar.dönmek.istedim dışardan.okuyacam

    YanıtlaSil