2 Temmuz 2011 Cumartesi

DUT ZAMANI...


Beyazlar bizim, siyahlar komşunun bahçesinden. Herbiri ayrı lezzetli, Yaradan' a şükürler olsun...İşte size dutun küçümsenemeyecek faydaları...:)

Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır. Ateş düşürür. Karaciğeri kuvvetlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır. Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak kurtlarını düşürür. Mide ve bağırsakları rahatlatır. Kara dut ise ağız ve boğaz iltihaplarına iyi gelir. Dut hangi şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır. Kişinin kilo almasını sağlar ve iştah açar. Beyaz dutun 15-20 gram yaprağı üç su bardağı su ile kaynatıp içilirse iyi bir idrar söktürücü olduğu görülür. Bu terkip aynı zamanda ateş düşürücü olarak da kullanılmaktadır. Dutun taze yapraklarıyla derideki yaralara ve burundaki kanamalara tampon yapılırsa kanamaları durdurur. Kara dutun yaprakları ve kabukları kaynatılıp elde edilen sıvı ile gargara yapılırsa boğaz, ağız ve diş eti iltihaplarına iyi gelir.

8 yorum:

  1. Çok güzel görünüyolar, çokda severim kendilerini. CAnım çekti :)

    YanıtlaSil
  2. Mahvettim beni yaa,Çok severim öyle böyle değil .Temmuzda çok kısa sürede çıkıp hemen bitiyor.Bulmak da kolay değil.Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. Ahhh nerede o eski dutlar
    dalından koparıpta yerdik şimdi şehirli olduk pazardan alınan dutlarında hiç tadı yok..Ama görüntü harika gerçekten yemiş kadar oldum..

    YanıtlaSil
  4. mimozayım: ya sen bir de hamilesin, lütfen hakkını helal et, hemen eşini aldır lütfennnnnnnnnnn.

    otuzundansonra: ay siz de mi çok sevenlerden, ah yakın olsaydık beraber yiyebilseydik keşke. :(

    2zannesi: evet pazardakiler gibi değil dalından koparılanların tadı. sevgiler, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. kara dutta hafif mayhoşluk varmı :)harika görünüyorlar ,her sabah kahvaltı etmeden yiyorum ,bizimde komşular saolsun ,birinde kara birinde beyaz dut ve dalları bizim bahçede :)helal olarak yiyorum ee bizde de erik varken tamamdır :) yararlarını bilmiyordum paylaşım için teşekkurler

    YanıtlaSil
  6. dikişdersi: kara dut tatlı, mayhoş değil valla. rica ederim ne demek. :)

    YanıtlaSil
  7. Muhteşemler. Dut ağacım ile yaşadığım aşkları özledim ben:))

    YanıtlaSil
  8. güven: evet kesinlikle, görüntü kadar tadları da öyle, nostalji yaşattım size desenize. :))

    YanıtlaSil