25 Temmuz 2011 Pazartesi

KATIKLI DOLMA...

Kabak zamanı bir ya da iki kez evimizde yapılan bir yemektir Katıklı Dolma.Zamanında Oktay Usta' nın programında yayınlanmış ve dolmalar yarışmasında 3. olmuş. Biz ilk yaptığımızda çok sevmiştik ve her yaz da muhakkak yaparız. Tarifi şöyle;

1 kilo kabak alınır ve kabukları kazınır. İçleri  kabak oyacağıyla boşaltılır. Yoksa bir bıçak da aynı işlemi görür. Biz içlerinden çorba yapıyoruz ilerleyen günlerde. Oyulan kabaklar 2 cm kalınlığında kesilir ve içleri tuzlanır.

Diğer tarafından 250 gr. kıyma alınır. İçine 1 iri soğan rendesi, 1 bardak ince bulgur, 1 çay kaşığı pulbiber, karabiber, kuru nane, 1 kaşık domates salçası, yarım bardak su, tuzu eklenerek iyice yoğrulur. Bu karışım kabakların içine sıkı sıkı yerleştirilir. Bir tencereye gelişigüzel yerleştirilir. Üzerine 1 bardak sıcak su ve 1 kaşık sıvıyağ gezdirilir. Az tuz da serpilir. Ocağa konup kaynamaya başlaması beklenir. Kaynamaya başlayınca 25 dk. kısık ateşte pişirilir.

Katıklı Dolmamızın yapım aşamaları...

Eğer iç harcımız artarsa elimizle sıkıp, tencereye atabilriz onları. Onların tadı da, en az kabaklı olanlar kadar güzel, hatta ben onları daha çok seviyorum itiraf edeyim.


İşte dolmamızın son hali. Sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış kırmızı biberli yağ ile servis yapıyoruz. Denemediyseniz kesinlikle tavsiye ederim. Beğeneceğinize eminim.:))

Hepinize güzel bir hafta olsunnnnnnnn, sevgilerrrrrrrrrrrr.... :))

10 yorum:

  1. Ellerine sağlık..
    Hemen yarın deniyorum hatta yazarım görürsün inşaAllah:))

    YanıtlaSil
  2. zeynep: bekliyorum hemen. :)

    YanıtlaSil
  3. mmmm nefis görünüyor:)ellerinize sağlık.canım köfte görünümünde olanlar pişerken dağılmıyor mu?alıyorum denenecekler listeme:)sewgiler....

    YanıtlaSil
  4. degişik bir dolma gibi gözüküyor.aslında harcı bildigimiz harç ama.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık, afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  6. bir tutam kekik: yok dağılmıyor, sadece biraz şişiyorlar o kadar. :)

    eylem: güzel ve değişik tavsiye ederim, sevgiler.

    elif: çok teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık ,denemek lazım galiba

    YanıtlaSil
  8. 30 undan sonra: tavsiye ederim, gayet güzel oluyor.sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  9. Hoşgeldiniz bloğuma ,ben de size iade-i ziyarete geldim :) Bloğunuz çok keyifliymiş,renkli ve eğlenceli. Bayıldım ve izlemeye aldım sevgili meslekdaşım :) Sevgiler ve iyi hafta sonları!

    YanıtlaSil
  10. colette: hoşgeldiniz, çok sevindim öğretmenim. :)

    YanıtlaSil