Kullandığımız hazır et suların çok sağlıklı olmadığını duymuşsunuzdur çoğumuz, ama yine de kullanıyoruz yeri geldiğinde işte. Malum kurban bayramı, biz de kendimize sağlıklı et suları hazırlayalım dedik. Kemikli etler soğan, sarımsak ve tane karabiberle birlikte suya konularak kaynatılıyor. Biz düdüklü tencerede yaptık, sonra suyunu süzüp biraz bekletiyoruz. Üzerinde biraz yağ birikiyor haliyle, onu temizliyoruz, sonra buzdolabının dondurucusuna koyup kullanmak üzere saklıyoruz.
Biz böyle plastik bardakları tercih ettik, bir arkadaşım dondurucu kalıplarına koyduklarını söylemişti, öyle de düşünülebilir...
Aranızda sağlıklı et suyu yapanlar var mı peki???
var mı böylesine emekle yapılmış sağlıklı besinler gibisi...
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
çocuklar küçük iken itina ile hep hazırlardım,ama şu an pek hazırlamıyorum...
anlık hazırlayıp kullanmaktan yanayım vaktim warsa şayet:)
gönül dolusu sevgilerimle ...
birtutamkekik: çok teşekkürler, hayırlı geceler. :)
YanıtlaSilbencde mantıklı kuzm paylaşım için saol
YanıtlaSilBazen bir heves yapıyorum bende. Ama bazen de üşenip tablet açıveriyorum. Yoğurdumu da kendim yapmaya karar veriyorum. Bir kaç sefer yapıyorum da. Sonu gelmiyor. Hazır şeyler o kadar hayatımıza girmiş ki. Keşke biraz fedakarlık edip doğal yiyecekleri hayatımıza soksak.
YanıtlaSilpembe mor alg: teşekkürler şeker, sevgiler.
YanıtlaSilhüznün tadı: evet sanırım bunu alışkanlık haline getirmek gerek.
Ben de yapıyorum tavuk haşladığım suları böyle saklayıp sonra kullanıyorum..Ayrıca bugün evde ekmek yaptım ev halkı çok beğendi...
YanıtlaSil2zannesi: vallahi süpersiniz o zaman, bayılıyorum böyle ev hanımlarına.
YanıtlaSilEvet bende buz kalıplarında saklıyorum bulyon gibi oluyor hem kolay hem pratik.:))
YanıtlaSilzeynep: evet öyle de pratik olsa gerek. :)
YanıtlaSilyeah evde çocuğu olupta yapmayan yoktur heralde..ben buzdolabındaki buzluklara koyuyorum çorba v.s koyuyorum pratik geliyor=)hayırlı bayramlar olsun inşallah=))bu arada şekerler senindir=))hepsini al=)))
YanıtlaSilyaşamsal ganimetler: teşekkürler, şekerleri kaptım o zaman.. :)
YanıtlaSilbende bır zamanlar yapıyordum ama valla sımdılerde pek yapmıyorum ;)
YanıtlaSilEn iyisi tabii kendi et suyunu yapilmasi. Ama ben nadiren yapiyorum ne yalan söyleyim. Sadece kurban'taki bazi kemikleri atmam, sulu yemeklerin içine kemigi direk içine atip pisiririm. Yemeklere daha bir lezzet katiyor. Bardaklar fikri Oktay ustadan görmüstüm, çok pratik bence. Ellerine saglik
YanıtlaSilbende yaparım.dondurucu kapları daha pratik bununiçin.aynı taplet gibi oluyor.
YanıtlaSilben dolaptaet suyu saklamıyorum, çünkü plastik brdağa ya da buz kalıbına koymak istemiyorum. kullanacağım kadar et ve kemiği haşlayıp kullanıyorum.
YanıtlaSildolunay: o zaman yapmak için bir vesile olur size de bu post belki.. :)
YanıtlaSilmutfaktan mis kokular: çok teşekkürler, sevgiler. :)
uğurböceği: bayağı bir yapan var desenize bu şekilde...
YanıtlaSilNar: evet plastik belki de riskli bir faktör, ama işte tercih ediyoruz mecburen...
kesinlikle evde kendi yaptığımız yiyecekler etsuyu vs daha sağlıklı, eskiden büyüklerimiz hep yaparmış şimdi herşey hazır ama bir okadar da zararlı
YanıtlaSilmekila: kesinlikle haklıısın, hazır rahat ama dediğin gbi bir sürü hastalığa davetiye çıkartıyorlar...
YanıtlaSilaaa hiç düşünmemiştim,gerçektende iyi yöntemmiş,sevgiler
YanıtlaSilEşime kalsa her gün yapmalıyım ama nerde :)
YanıtlaSil30 undan sonra: değil mi şeker, sevgiler.
YanıtlaSilsinejan: dinle bence sen eşini... :)))
ben de kızımın mamalarına katmak için yapıyorum.. karabiber hariç tarif hemen hemen aynı.. paylaşımın için teşekkürler sevgiler...
YanıtlaSilemine öz... : ne demek efendim, sevgiler. :)
YanıtlaSil