12 Kasım 2011 Cumartesi

SAĞLIKLI ET SUYU...

Kullandığımız hazır et suların çok sağlıklı olmadığını duymuşsunuzdur çoğumuz, ama yine de kullanıyoruz yeri geldiğinde işte. Malum kurban bayramı, biz de kendimize sağlıklı et suları hazırlayalım dedik. Kemikli etler soğan, sarımsak ve tane karabiberle birlikte suya konularak kaynatılıyor. Biz düdüklü tencerede yaptık, sonra suyunu süzüp biraz bekletiyoruz. Üzerinde biraz yağ birikiyor haliyle, onu temizliyoruz, sonra buzdolabının dondurucusuna koyup kullanmak üzere saklıyoruz.

Biz böyle plastik bardakları tercih ettik, bir arkadaşım dondurucu kalıplarına koyduklarını söylemişti, öyle de düşünülebilir...

Aranızda sağlıklı et suyu yapanlar var mı peki??? 

24 yorum:

  1. var mı böylesine emekle yapılmış sağlıklı besinler gibisi...
    ellerine sağlık canım...
    çocuklar küçük iken itina ile hep hazırlardım,ama şu an pek hazırlamıyorum...
    anlık hazırlayıp kullanmaktan yanayım vaktim warsa şayet:)
    gönül dolusu sevgilerimle ...

    YanıtlaSil
  2. birtutamkekik: çok teşekkürler, hayırlı geceler. :)

    YanıtlaSil
  3. bencde mantıklı kuzm paylaşım için saol

    YanıtlaSil
  4. Bazen bir heves yapıyorum bende. Ama bazen de üşenip tablet açıveriyorum. Yoğurdumu da kendim yapmaya karar veriyorum. Bir kaç sefer yapıyorum da. Sonu gelmiyor. Hazır şeyler o kadar hayatımıza girmiş ki. Keşke biraz fedakarlık edip doğal yiyecekleri hayatımıza soksak.

    YanıtlaSil
  5. pembe mor alg: teşekkürler şeker, sevgiler.

    hüznün tadı: evet sanırım bunu alışkanlık haline getirmek gerek.

    YanıtlaSil
  6. Ben de yapıyorum tavuk haşladığım suları böyle saklayıp sonra kullanıyorum..Ayrıca bugün evde ekmek yaptım ev halkı çok beğendi...

    YanıtlaSil
  7. 2zannesi: vallahi süpersiniz o zaman, bayılıyorum böyle ev hanımlarına.

    YanıtlaSil
  8. Evet bende buz kalıplarında saklıyorum bulyon gibi oluyor hem kolay hem pratik.:))

    YanıtlaSil
  9. zeynep: evet öyle de pratik olsa gerek. :)

    YanıtlaSil
  10. yeah evde çocuğu olupta yapmayan yoktur heralde..ben buzdolabındaki buzluklara koyuyorum çorba v.s koyuyorum pratik geliyor=)hayırlı bayramlar olsun inşallah=))bu arada şekerler senindir=))hepsini al=)))

    YanıtlaSil
  11. yaşamsal ganimetler: teşekkürler, şekerleri kaptım o zaman.. :)

    YanıtlaSil
  12. bende bır zamanlar yapıyordum ama valla sımdılerde pek yapmıyorum ;)

    YanıtlaSil
  13. En iyisi tabii kendi et suyunu yapilmasi. Ama ben nadiren yapiyorum ne yalan söyleyim. Sadece kurban'taki bazi kemikleri atmam, sulu yemeklerin içine kemigi direk içine atip pisiririm. Yemeklere daha bir lezzet katiyor. Bardaklar fikri Oktay ustadan görmüstüm, çok pratik bence. Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  14. bende yaparım.dondurucu kapları daha pratik bununiçin.aynı taplet gibi oluyor.

    YanıtlaSil
  15. ben dolaptaet suyu saklamıyorum, çünkü plastik brdağa ya da buz kalıbına koymak istemiyorum. kullanacağım kadar et ve kemiği haşlayıp kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  16. dolunay: o zaman yapmak için bir vesile olur size de bu post belki.. :)

    mutfaktan mis kokular: çok teşekkürler, sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  17. uğurböceği: bayağı bir yapan var desenize bu şekilde...

    Nar: evet plastik belki de riskli bir faktör, ama işte tercih ediyoruz mecburen...

    YanıtlaSil
  18. kesinlikle evde kendi yaptığımız yiyecekler etsuyu vs daha sağlıklı, eskiden büyüklerimiz hep yaparmış şimdi herşey hazır ama bir okadar da zararlı

    YanıtlaSil
  19. mekila: kesinlikle haklıısın, hazır rahat ama dediğin gbi bir sürü hastalığa davetiye çıkartıyorlar...

    YanıtlaSil
  20. aaa hiç düşünmemiştim,gerçektende iyi yöntemmiş,sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Eşime kalsa her gün yapmalıyım ama nerde :)

    YanıtlaSil
  22. 30 undan sonra: değil mi şeker, sevgiler.

    sinejan: dinle bence sen eşini... :)))

    YanıtlaSil
  23. ben de kızımın mamalarına katmak için yapıyorum.. karabiber hariç tarif hemen hemen aynı.. paylaşımın için teşekkürler sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. emine öz... : ne demek efendim, sevgiler. :)

    YanıtlaSil