Ablamın ben okuldayken yaptığı pırasalı börek, geldiğimde fırından yeni çıkmıştı, ben de hemen fotoğrafladım, tarifini de hemen paylaşıyorum... :)
1 çorba dolusu kuru maya, bir bardak ılık suda, bir tatlı kaşığı şekerle mayalanmaya bırakılır. Maya kabarınca, 3 neskafe bardağı unun ortasına atılıyor. 1 tatlı kaşığı tuz, bir yumurta akı(sarısı üzerine), 5 çorba kaşığı sulu yoğurt, 5 çorba kaşığı sıvı yağ ve yeteri kadar ılık su ile bir hamur tutulur. 2 misli kabarana kadar beklenir.
Diğer yandan yarım kilo pırasa küçük küçük doğranır, sıvıyağla kavrulur, yumuşayınca 1 çorba kaşığı salça atılır. Karabiber, tuz, pulbiber eklenip soğumaya bırakılır.
Bu arada kabaran hamur 3 parçaya bölünür. Dikdörtgen şeklinde açılır. Uzunlamasına 2/3' sine iç harç konulur ve şekildeki gibi kapanır. Kalan yumurta sarısı, biraz yağ ile birlikte pidemizin üstüne sürülür. Susam ve çörek otu da serpilip fırına verilir. Sıcak sıcak ayranla yenmesi tercih edilir.
ablanın ellerine sağlık cnaım mükemmel olmuş sevgilerimle..
YanıtlaSilohh....
YanıtlaSilmiss mis..
:))
elllerine sağlık canım ablacığının...
afiyet bal olsun sizlere...
hayırlı ve bereketli cumalar dilerim...
görüntü süper eminim tadıda öyledir afiyet olsun
YanıtlaSilnefis gözüküyor ellerine sağlık ablacığının tabi seninde diline .
YanıtlaSilenfes görünüyor ablanızın eline sağlık size afiyet olsun bir porsiyonda ben rica ediyorum canım çekti de .sevgiler
YanıtlaSilOhhhh sıcacı sıcacık nasul güzel olur.
YanıtlaSilYanında tavşan kanı demlenmiş çay..
Ablanın ellerine sağlık canım
Sevgiler.
Takibindeyim.
çok teşekkürler güzel yorumlarınız için... :)
YanıtlaSilAy ay ay yikiliyor bu börekler... Ablalar sagolsun.... Ellerine saglik sevgili ablanin....
YanıtlaSilEl açması böreğin tadı da bi başka oluyor ablanın ellerine sağlık canım.Mutlu hafta sonları..
YanıtlaSilmünster ve zeynep çok teşekkürler, hayırlı hafta sonları...
YanıtlaSilbende bloğunuzun sessiz takipçisiyim ama diktiğiniz şeyler öyle hoşuma gittiki yazmadan edemedim.bende çok meraklıyım ama sadece meraklıyım 26 yaşındayım ve hiç pratiğim yok yani yalnızca meraklıyım sizce bu yetenek sonradanda geliştirilebilirmi cevabınızı merakla bekliyorum
YanıtlaSilnurlu: kesinlikle geliştirilebilir, ben de çok usta değilim, sadece amatörüm, kendime dike dike geliştirdim, genelde etek dikerim, çok ayrıntılı şeyler dikemem, ama ilk diktiklerime bakılınca çok gelişme var, bir kursa yazılın bence, devamı gelir...
YanıtlaSilpırasalı börek mi, çok merak ettim, nar gibi de kızarmış, maşallah, ablanın eline sağlık canım =)
YanıtlaSilmekila: kesinlikle denemelisin canım, hazır yufkadan da olabiliyor, sevgiler...
YanıtlaSilcevabın için çok teşekkür ederim canım.iki küçük kızım var ve gurbetteyim inşallah rabbim birgün nasip eder. bence ilk önce bir dikiş makinasıyla başlıyayım ufak tefek şeyler dikerim belkide selam ve dua ile
YanıtlaSilnurlu: amin inşallah, inan istersen olur, Allah yar ve yardımcın olsun, selamlar... :)
YanıtlaSilMerhabalar canim,
YanıtlaSiltarifini aldim, cok tesekkürler, senin ve ablanin eline emegine saglik.
Gece gece olsada yesem diyesim geldi.
Kayidina bana bu tarifi de yolladigini eklersen bir sorun cekmegiz canim, sevgiler, gene beklerim...::))
anneminkızıyım: çok teşekkürler, eklerim inşallah. :)
YanıtlaSil