İşte size değişik bir sarma, belki bilenleriniz vardır. Pirinç yerine kırmızı mercimek ve bulgur kullanıyorsunuz.
1,5 su bardağı kırmızı mercimek ve 1,5 su bardağı iri bulguru yıkayıp tencereye alıyoruz. 1 iri soğanı içine rendeliyoruz. 2 diş sarımsağı da ezip içine katıyoruz.1 kaşık biber salçası, kuru nane, karabiber,tuz, 6-7 çorba kaşığı sıvıyağını da katıp hepsini çiğden karıştırıyoruz. Bu şekilde asma yapraklarımızı sarıyoruz. Tencereye dizip, üzerine 1 limonu dilimleyip diziyoruz ve üstünü örtecek kadar su koyuyoruz. Az yağ gezdirip pişiriyoruz.
Evet pişmeye hazır sarmalarımız, değişik bir tat. Denemenizi tavsiye ederim.
Yarın sarma yapacaktım bu çok iyi oldu, değişik bir deneme yapalım , teşekkürler paylaşım için, sonucu yazarım :)
YanıtlaSilHiç denememiştim, tadını çok merak ettim,kaydediyorum, ellerine sağlııık :)
YanıtlaSilhımmm
YanıtlaSililk defa gördüm denemek üzere not ettim ellerine sağlık.
sevgiler.
İlginç bir harcı var kesin denerim ben bunu ,ellerine sağlık,sevgiler.
YanıtlaSililk kez duydum nasıl olur acaba ?eline sağlık sevgiler
YanıtlaSilAkşam yazmıştım ya deneyeceğim diye.. Sabahın köründe kalkıp yarım kilo yaprak sardım bu içle.. şu anda pişti, hmmmmmmmmmmm nefisss olmuş tekrar teşekkürler, sarımsaklı yoğurtla yiyeceğiz galiba :)
YanıtlaSilaa çok ilgnç:)sen yaptysan vardr bi bildğin dencem canmm:)
YanıtlaSilserpil: denemişsin hemennn, çok sevindim beğenmenize, sevgiler... :)
YanıtlaSilbanuca: memnun kalacaksınız, serpil denemiş ve beğenmiş, sevgiler...
YanıtlaSilaylin: denemenizi tavsiye ederim, sevgiler. :)
YanıtlaSilanneanneninemekleri: çok teşekkürler, sevgiler. :)
chfashioned: evet çok bilinmeyen bir tarif, tavsiye edilir, sevgiler. :)
pembe mor alg: ayyy canım demek vardır bir bildiğim. :))) tşkler şeker, sevgiler. :)
yaprak sarmasını çok severim.farklı içlerle denemiştim.bu tarifide yapacağım sevgiler ellerine sağlık.
YanıtlaSilmihrimah: senin de değişik sarma tariflerini bekliyoruz o zaman. :)
YanıtlaSililkkez gördüm..merak ettim tadını..nası güzelde sarılmış..elleirne sağlık sevgiler
YanıtlaSilfatoş: çok teşekkürler, sevgiler...
YanıtlaSilDün de görmüştüm hatta eşimle bakmıştık bloga aa dedi eşim ne güzel sarmışlar ince ince:))bakın karı koca blog dolaşıyoruz:)) Bu arada ilk kez duydum ve gördüm.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilzeynep: aman ne güzel öyle karı koca dolaşmanız, çok teşekkürler, sevgiler.
YanıtlaSilmımmm kesin çok lezzetlidir,ellerinize sağlık,sevgiler
YanıtlaSil30undan sonra: teşekkürler şeker, sevgiler.
YanıtlaSilo kadar merak ettim ki tadını.eline sağlık..bu arada daha sık tarif önerini düşüneceğim.teşekkür ederim...sevgilerimle....
YanıtlaSildefne: çok teşekkürler, sevgiler...
YanıtlaSilbloguma hosgeldin canim...beni cok memnun ettin...
YanıtlaSillistene ekledigin icin cok sagol, bende ekledim su an...
Herkesi yeni bloguma bekliyorum :-)
Sevgiler
Dolmanın her türlüsünü çok severim, ama bende duymamıştım :) çok nefis görünüyor llerinize saglık..
YanıtlaSilemel: hoşgeldiniz, ben de çok memnun oldum,sevgiler...
YanıtlaSilaslı: çok teşekkürler, sevgiler...
Benimkiler yemek konusunda tutucudur şekerim. Hele dolmada asla ve kat'a alıştıkları tadın dışına çıkmazlar:) Biz Afyon'da ince bulgur, kıyma, soğan, sıvıyağ, karabiber, salçadan oluşmuş bir harçla ince sarmalar yaparız. Adına da yaprak dolması deriz. Pek çok bölgede etlisi yapılmaz. Ayrıca zeytinyağlı pirinçli, fıstıklı, soğanlı, üzümlü ve bazılarının kattığı havuç rendeli bir sarma daha yaparız ki, içinde et olmadığı için yaşlılar adına "yalancı dolma" derler:)))Biz zeytinyağlı sarma diyoruz. Mercimeklisini ise ilk defa duydum. Şimdi onca yaprağı sar, emek çek, biri kendi oğlun biri el oğlu iki ademoğlu birlik olup yemesinler. Sonra dök o tencereyi bunların tepesinden aşağı. Sonra sen yıka yine o üstbaşı. Bir de ekstradan ütü... Düşündüm de sarma yaparken kendime üç beş tanecik denesem iyi olur gibime geldi. Paylaşım için teşekkürler. Size afiyetler olsun. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilnurtenbeğendi: en keyifli yorumlardan biriydi.. :)) ben deneyin derimmm, teşekkürler, sevgiler...
YanıtlaSil