29 Ocak 2012 Pazar

KIRMIZI MERCİMEKLİ SARMA...

İşte size değişik bir sarma, belki bilenleriniz vardır. Pirinç yerine kırmızı mercimek ve bulgur kullanıyorsunuz.

1,5 su bardağı kırmızı mercimek ve 1,5 su bardağı iri bulguru yıkayıp tencereye alıyoruz. 1 iri soğanı içine rendeliyoruz. 2 diş sarımsağı da ezip içine katıyoruz.1 kaşık biber salçası, kuru nane, karabiber,tuz, 6-7 çorba kaşığı sıvıyağını da katıp hepsini çiğden karıştırıyoruz. Bu şekilde asma yapraklarımızı sarıyoruz. Tencereye dizip, üzerine 1 limonu dilimleyip diziyoruz ve üstünü örtecek kadar su koyuyoruz. Az yağ gezdirip pişiriyoruz.

Evet pişmeye hazır sarmalarımız, değişik bir tat. Denemenizi tavsiye ederim.

25 yorum:

  1. Yarın sarma yapacaktım bu çok iyi oldu, değişik bir deneme yapalım , teşekkürler paylaşım için, sonucu yazarım :)

    YanıtlaSil
  2. Hiç denememiştim, tadını çok merak ettim,kaydediyorum, ellerine sağlııık :)

    YanıtlaSil
  3. hımmm
    ilk defa gördüm denemek üzere not ettim ellerine sağlık.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. İlginç bir harcı var kesin denerim ben bunu ,ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ilk kez duydum nasıl olur acaba ?eline sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Akşam yazmıştım ya deneyeceğim diye.. Sabahın köründe kalkıp yarım kilo yaprak sardım bu içle.. şu anda pişti, hmmmmmmmmmmm nefisss olmuş tekrar teşekkürler, sarımsaklı yoğurtla yiyeceğiz galiba :)

    YanıtlaSil
  7. aa çok ilgnç:)sen yaptysan vardr bi bildğin dencem canmm:)

    YanıtlaSil
  8. serpil: denemişsin hemennn, çok sevindim beğenmenize, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  9. banuca: memnun kalacaksınız, serpil denemiş ve beğenmiş, sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. aylin: denemenizi tavsiye ederim, sevgiler. :)

    anneanneninemekleri: çok teşekkürler, sevgiler. :)

    chfashioned: evet çok bilinmeyen bir tarif, tavsiye edilir, sevgiler. :)

    pembe mor alg: ayyy canım demek vardır bir bildiğim. :))) tşkler şeker, sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  11. yaprak sarmasını çok severim.farklı içlerle denemiştim.bu tarifide yapacağım sevgiler ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. mihrimah: senin de değişik sarma tariflerini bekliyoruz o zaman. :)

    YanıtlaSil
  13. ilkkez gördüm..merak ettim tadını..nası güzelde sarılmış..elleirne sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  14. fatoş: çok teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Dün de görmüştüm hatta eşimle bakmıştık bloga aa dedi eşim ne güzel sarmışlar ince ince:))bakın karı koca blog dolaşıyoruz:)) Bu arada ilk kez duydum ve gördüm.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  16. zeynep: aman ne güzel öyle karı koca dolaşmanız, çok teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. mımmm kesin çok lezzetlidir,ellerinize sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  18. 30undan sonra: teşekkürler şeker, sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. o kadar merak ettim ki tadını.eline sağlık..bu arada daha sık tarif önerini düşüneceğim.teşekkür ederim...sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  20. defne: çok teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. bloguma hosgeldin canim...beni cok memnun ettin...

    listene ekledigin icin cok sagol, bende ekledim su an...

    Herkesi yeni bloguma bekliyorum :-)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Dolmanın her türlüsünü çok severim, ama bende duymamıştım :) çok nefis görünüyor llerinize saglık..

    YanıtlaSil
  23. emel: hoşgeldiniz, ben de çok memnun oldum,sevgiler...

    aslı: çok teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Benimkiler yemek konusunda tutucudur şekerim. Hele dolmada asla ve kat'a alıştıkları tadın dışına çıkmazlar:) Biz Afyon'da ince bulgur, kıyma, soğan, sıvıyağ, karabiber, salçadan oluşmuş bir harçla ince sarmalar yaparız. Adına da yaprak dolması deriz. Pek çok bölgede etlisi yapılmaz. Ayrıca zeytinyağlı pirinçli, fıstıklı, soğanlı, üzümlü ve bazılarının kattığı havuç rendeli bir sarma daha yaparız ki, içinde et olmadığı için yaşlılar adına "yalancı dolma" derler:)))Biz zeytinyağlı sarma diyoruz. Mercimeklisini ise ilk defa duydum. Şimdi onca yaprağı sar, emek çek, biri kendi oğlun biri el oğlu iki ademoğlu birlik olup yemesinler. Sonra dök o tencereyi bunların tepesinden aşağı. Sonra sen yıka yine o üstbaşı. Bir de ekstradan ütü... Düşündüm de sarma yaparken kendime üç beş tanecik denesem iyi olur gibime geldi. Paylaşım için teşekkürler. Size afiyetler olsun. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  25. nurtenbeğendi: en keyifli yorumlardan biriydi.. :)) ben deneyin derimmm, teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil