27 Temmuz 2012 Cuma

TAZEEE ETEEKKKKKK... :))

Efendim cidden taze, fırından yeni çıkmış ekmek gibi. Az önce bitirdim ve siz değerli şekerlerle paylaşayım istedim. Kumaşı dünkü pazar ganimetlerinden, ama ben göstermeyi unutmuşum. Hiç olur mu dedim, oldu olacak dikip öyle göstereyim kumaşımı ve yeni cicimi... :)

Boyu 92 cm, ben toplamda bütün ekler dahil 101 boyunda kumaş kestim, eni de 90+90= 180 cm oldu. Yanları birleştirip, etek ucunu 2-3 cm kıvırıp içinden dikiyoruz. Belini de ben 2 cm lik lastik kullanıyorum, zevke kalmış. Dikip lastiği geçiriyorum. Arada ütü yaparsanız dikişiniz daha muntazam olur şekerler, nacizane bir tavsiye... :))

Bu arada nette gördüğümüz butiklerde şu etekleri uçukkkkkk (100-150-200 tl'ye varan) fiyatlarda satmıyorlar mı, gülüyorum cidden. Sanki ipek böceklerini kendi elleriyle besleyip büyütüp kendi elleriyle kumaş dokuyup öyle dikiyorlar etekleri... :))) Şekerler cidden şu eteği Bim'den aldığınız mini dikiş makinalarıyla bile dikebilirsiniz, o derece basit... :)))

Hepinize güzel bir Cuma günü diliyorum kızlarrrr, dualarla... (:

32 yorum:

  1. Çok güzel, ellerinize sağlık. Güzel günlerde kullanın.
    Gerçekten çok doğru ben bile geçen sene etekler, buluzlar dikmiştim, o fiyatlar uçuyo 150-200 , emek tabii bir şey demek istemiyorum ama bende pazardan 1, 2 liraya alıp dikmiştim olayın bu tarafıda var işte...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle emek , orasına sözüm yok, ama bari düz maksi eteklerde o kadar uçmasınlar yaa, modelli, zor bir modeli anlarım, ama basit eteklerin ne zahmeti var canım, düz dikiş işte, en iyi kumaştan diksen 50 olsun, o bile fazla...:)

      Sil
  2. ne güzel bir yetenek,harika olmuş ...ellerine sağlık...güzel günlerde kullan..sevgiler

    YanıtlaSil
  3. sorma yaww, aynen beli lastikli etekleri 90 tl diyolar bazı tesettürlü arkadaşlar, kızmasınlar ama çok fahiş!!! elde bile dikilir bu etekler dikiş makinesiz, zamanında az mı diktim, öğrenciyken , elimde, hem de esnek penye....güle güle giy canımmm:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem de nasıl fahiş yaaa, deli oluyorum. :) sağol bu arada şeker...

      Sil
  4. al benden de o kadar...
    çok begensem bıle ustundekı 3 basamaklı rakamları gorunce kendımı acıkcası saf yerıne koydurmamak adına almaktan vazgecıyorum...
    5 lıralık kumasa 10 lıralık ıscılık katarak elde edılecek bır etegı 199 90 gıbı rakamlara nasıl satabılıyorlar vallahı hayret....
    ellerıne saglık gayet te guzel olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bir eteğe 3 basamaklı bir fiyat biçmek hiç adil değil, prim vermemek lazım işte... :) tşkler, sevgiler.

      Sil
  5. Öncelikle huzurla giy eteğini:)

    Bir çift sözüm var benimde, birde bu etekleri farklı bir şey yapmış gibi benim tasarımım diye satmıyorlar mı .............. diyorum artık:)
    Ben 25 yıldır boşa dikiş dikmişim! bu kadar emeği boşa harcamışım! ben bu işi bilmiyormuşum..!:)) neyse..
    Hayırlı sahurlar canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstadım hele sen, hele sen. O muntazam dikişleri çok nadir görüyorum dikenlerde, harikasın tek kelimeyle. hayırlı cumalar canım...

      Sil
  6. kesinlikle katılıyorum. aynı eteği online indirimden alıyorsun 15/20(o bile pahalı) diğer tarafta kendi dikmiş 100den veriyo ben anlmıyomki ne biçm kumaş kullanıyolr hel iş tesettür tasarımı olursa daha bi kazıkkk ne bu yaaa....

    zeynep abla sen boşa dikmşsn valla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) evet demek ki hepimiz aynı düşünüyoruz...

      Sil
    2. Hepimiz aynı düşünüyoruz madem de bunlar nasıl yok satabiliyorlar:))

      Sil
    3. valla arz talep meselesi tabiki de, ama ben karun kadar zengin de olsam, o kadar para vermem, çok tarz olur anlarım da, yok yani vasat kıyafetlere uç fiyatlar vermek bana göre değil...

      Sil
  7. Çok güzel olmuş yine :)

    Sağlıkla, hayırla giyin inşAllah..

    Umarım bir gün ben de dikiş dikebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah dikersin ya, bir başla devamı gelecek... :)

      Sil
  8. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş:) desenini de çok beğendim, efil efil giyilsin;)...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağol canım, ben de desenine vuruldum zaten... :)

      Sil
  9. yazına çok güldüm canım:))doğru diyorsun sanki ipek böceklerini kendileri yetiştiriyorlar ..bazı markalar hariç diyorum diğerleri sadece markadan dolayı pahalı :))
    çok para verdiğimiz eteklerden çok çok daha güzel olmuş canım eteğin..çok beğendim..sağlıkla sıhatle iyi günlerde giy..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tşkler ya, beğenmenize sevindim. sevgiler... :)

      Sil
  10. Allaha çok şükür o 3 haneli rakamları ödeyecek gücüm var. Ama insan dikişten kumaştan anlayınca, "bu ne enayi yerine konmaktır, ben aptal mıyım, yolunacak kaz mıyım" diye düşünmekten kendini alamıyor. Bahar başlarında YKM'de Ekolün bluzlarını gördüm. İnan daha takıldığı yerde (kötü muhafaza edildiğinden de olabilir tabi), kumaşlarının ilmeği atmış, kumaşı kumaş değil, modeli işçilik gerektirmeyen bluzlara 120-150 arası etiketler koymuşlar. 10TL etmez, o derece yani. 2 dikiş omuzda, 2 dikiş yanda, bir de yakada al sana bluz, fiyatı da 110 TL! Yok öyle yağma! Hani kumaşı çok kalite bir şey olur anlarım. Veya işçiliği iyidir, modeli ağırdır, anlarım. Ama ben bu kalitesiz kumaşla basit işçiliğe o parayı vermem. Allah adama günah yazar. Ben o parayı kaybetsem acımam am o bluza verirsem acırım. Firmalar ya biraz insaf edecekler, ya da o parayı hak etmek için çıtalarını ükseltecekler. Mesela Vakkoya sözüm yok, bazı Beymen ürünlerine, bazı Polo ürünlerine falan. Kalitesi fark ediliyor. Türkiye şartlarında ederi o mudur, tartışılır. Ama yine de bir farkları var. Oysa, herkesin alışveriş yaptığı, yapabildiği orta sınıfa hitap eden markaları anlamıyorum. Bunlara o paraları veren insanları da anlamıyorum. Ellerine sağlık diyorum. İyi günlerde giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle bazı markalara lafım yok, dikimleri hani derler ya jilet gibi aynen öyle, diğerlerinin yanında helal olsun o kadar para diyorsunuz. işte arz talep meselesi, uyanık olmak lazım, dediğiniz gibi, insan acıyor o kadar parayı görünce, kolay kazanılmıyor para. çok tşkler yorumunuz için, sevgiler... :)

      Sil
  11. Hayirli olsun
    Ben de ebklerim bloguma:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. bende bu şekilde ürün satan blogerlara kızıyorum kimse beni yanlış anlamasın ama önce çıkıp kumaşını pazardan 3-5 tl ye aldığını söyleyip arakasındanda elindeki fazla kumaşla diktiğini üç haneli rakamla satışa sunuyorlar tabiki el emeğinin ölçüsü çok zordur ama bir teraziside olmalı bence. abartmamak gerekiyor neticede kimse aptal değilki :))

    YanıtlaSil
  13. kumaş seçimi çok güzel markalı olanlarını aratmıyor eline sağlık ve güle güle giyin.

    YanıtlaSil
  14. Bende beli lastikli etek dikmek istiyorum. belini kivirip icine ladtik takinca buzgu her tarafa esit dagilir mi diye dusunuyordum.her giyiste ayarlamak mi gerek yoksa... kalin lastik daha tok tutar heralde buzguler donmez dimi canim... sen kullaniyorsun nadil oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım dediğin doğru, büzgü eşit dağılmıyor tabiki de. ben lastiği geçirince kenarlardan eşit şekilde hafif elde dikiyorum, sabitliyorum yani. böyle olunca büzgüleri bir yere kaymış olmuyo, dengeli oluyor.

      Sil