Bol fotolu ve bol mamalı bir post ile karşınızdayım. Tatilimizden bazı detayları paylaşmaya devam... :)
Biliyorsunuz Balıkesir taraflarına gitmiştik bu yaz. Üniversiteden arkadaşım Edremitli, buluşmuş Cunda Adasına gitmiştik beraberce. Birgün de Edremit'e gittik, evlerini ziyaret ettik... :)
Arkadaşımın evinde dikkatimizi çeken yastık. Betüşümün dedesi Kore gazisiymiş ve bu yastıklar da Japonya'dan . 4-5 tane getirmiş hatıra niyetine. Pirinç tarlasında çalışan 2 Japon ve onlar için kutsal olan Fuji Dağı. Bu kalan son yastık ve arkadaşımın annesi bu yastığa gözü gibi bakıyormuş... :)
Arkadaşım bizi Edremit çarşısında dolaştırdı. Sıra sıra zeytin ve her türlü ürün satan dükkanlar vardı. Zeytin memleketine gidip de, zeytin ve zeytinyağı almamak olmazdı... :)
Aynı dükkanda şu görmüş olduğunuz mantılara rastladık, gözüme çok hoş gözüktüler. Sanırım kızartmışlar, bildiğimiz klasik mantılardan farklı. Bu şekilde de yenilebiliyor, görevli kız hafif ılık suyla ıslatmamızı söyledi, biz öyle yaptık ama çok hoşumuza gitmedi, acaba bilen var mı nasıl pişirildiğini... :)))
Yolculuk boyunca karadut yazısını görmediğimiz alan yoktu sanırsam, dönüşte biz de konsantre olanından aldık, orda da suyunu içtik, tek kelimeyle harikaydı soğuk soğuk... :)
Yol boyunca rastladığımız köylü pazarları, yok yok... :) Her şey bol, her şey taze. Zeytin, zeytinyağı, erişteler, taze meyveler, taze badem ki gerçekten taptazeydi. Her şey harikaydı... :)
Yol boyunca minik yeğenimin hayranlıkla baktığı rüzgar gülleri... :) Dönüşte o kadar rüzgar vardı ki, araba sürerken bile anlaşılıyordu rüzgarın şiddeti. Bu rüzgar güllerinin bölge için isabet olduğunu düşündük doğal olarak... :)
Dönüşte Bursa'ya uğradık. Bursa'da ne yenir, İskender, peki ne alınır Kestane şekerii, nerden alınır Kafkas'tan tabiki deeee... Vakti zamanında bu lezzeti benimle tanıştıran Bursalı arkadaşıma da burdan selamlar... :))
Şimdilik bu kadar şekerler, hepinize güzel bir hafta diliyorum... :)
aldım şekerimi ;)
YanıtlaSilfotoğraflar çok güzel, ellerine sağlık. O mantının nasıl pişeceğini bilmiyorum. ama normal mantı gibi pişirmek denenebilir.
sevgiyle kal.
canım kestane şekerlerinden bir tanesini izninle alıyorum:))
YanıtlaSilzeytinyağlar dutsuları çok sağlıklı bir gezi olmuş canım:))afiyetler olsun canım size..
ofofffffoffff dedim ne güzel gezmişsin her şey mükemmel...
YanıtlaSilDolu dolu güzel keyifli bir gezi olmuş anlaşılan devamını dilerim;)sevgiler..
YanıtlaSiltatlım fotolar çok güzeldi...
YanıtlaSilobjektifine sağlık...
çikolatalı kestane şekeerlerinden 3 - 5a tane aldım...
helal et....
öpüldün kocaman...
sevgiler...
fotoğrafları görünce ne güzel memleketim varmış dedim... bu arada dedem koreye gitmiş doğru ama yastıklar japonyadan... pirinç tarlaların arkasındaki dağ japonların kutsal fuji dağı , düzelteyim dedim
YanıtlaSilhemen düzeltiyorum canım... :)
SilÇok güzel bir gezi olmuş,fotoğraflar harika kestane şekeri nefis gözüküyor :) sevgiler..
YanıtlaSilsüper ötesi bir gezi olmuş canım.hep böyle güzellikler yaşamanız dileğiyle sevgiler
YanıtlaSilteşekkürler cicişler, öpüyorum tatlı yorumlarınız için... :)
YanıtlaSilkestane şekerinden bende aldım bayılırımda kendilerine :))
YanıtlaSilbu arada kızarmış mantı göcek mantısı olarak yemiştik ve çok hoşumuza gitmişti, ama bildiğin yağda kızartılmış ve sarımsalık yoğurtla önümüze getirilmişti enfesdii, adıda ferideydi, mantıyı görünce o aklıma geldi :))
acaba bizimki de mi feride... :)
Silmeraba tatilde sefan olsun kıskananlar çatlasın banada beklerim bir kahveye
YanıtlaSilhemen gelirim ne demek, kahve olur da... :)
SilNe güzel de gezilmiş, sefalar sürülmüş biz de ekran başında iç geçirmek kalmışşş
YanıtlaSil:)) çok tşkler.
Silbende çok merak ediyorum cunda adasını umarım birgün gider gezerim:) bu arada yastık çok hoş :)
YanıtlaSilinşallah gidersiniz, görmeye değer bir yer, çok tşkler... :)
SilTam özendirecek cinsten bir post:) hımm harika bir gezi, harika notlar ve resimler.. Arkadaşının annesi o yastığa gözü gibi bakmakta haklı, ne kadar tatlı öyle:).
YanıtlaSildeğil mi canım ya, çok tatlı... tşkler... :)
SilKızarmış mantı bildiğim kadarıyla et suyuyla ıslatılıyor, üzerine soğanlı domatesli kavrulmuş kıyma, onun üzerine de kızdırılmış tereyapı ve pul biber konuyor. Nane, sumakla tatlandırılıyor. Valla acaip canım çekti yazarken. :))))
YanıtlaSilÖYLE Mİ, Bİ DE BÖYLE Mİ DENEYELİM YANİ, YARISI DURUYOR VALLA... :)
SilKestane şekerine bayılırımm..
YanıtlaSilGece gece canımı çektirdiniz :)
hay Allah, ne olacak şimdi...:)
SilNe güzel ,keyifli bir post.Gezi güzel geçmiş belli,sefanız olsun ne diyelim,Allah tekrarını nasip etsin:)Kestane şekerlerinden aldım:)Sevgiler:)
YanıtlaSilamin inşallah, çok tşkler, sevgiler...
Silçok güzel bir gezi olmuş,yanlız o mamalara bittim ben.karadutu çok severim,hatta bayılırım,şifadır o şifa.
YanıtlaSildeğil mi yaaaa, bayıldım ben de... :)
Sil