20 Mayıs 2013 Pazartesi

DİŞ TAŞI...

Bundan 2 yıl önce diş doktoruma gittiğimde ön alt dişlerim arkasında diş taşı oluştuğunu söylemişti. O zaman diğer işlemleri bitirip diş taşı temizliğini es geçmiştim. Yalnız ara ara sanki oraların sızladığını hissedip bunu diş taşına bağlamışlığım var ise de yine de oturup '' yaaa diş doktoruma gitsem iyi olacak'' diye de düşünemedim nedense. Geçen pazardan aldığım erikleri iştahla yer iken tam alt dişlerimde dilimle bir yarık hissettim. Bir an dişim mi kırıldı, ne alaka erik bu, ne yiyom ki, fındık mı kırıyom diye düşünürken, ablama dişlerimi gösterip bi kırık var mı altta diye sordum, yoooo cevabı almamla bir ayna bulup aynayı dişime tutup arkaya bakmaya çalıştım, nasıl oldu bilmiyorum ama, sanırım diş taşının ucu kırılmış. :P Uzmanlar asla diş taşı kendi kendine temizlenemez deseler de benim o taş nasıl az ucundan kırıldı bilmem. Şimdi doktora gitmem lazım, ekşi sözlükte diş taşı yorumlarını okuyum dedim, gözlerim pörtledi resmen, yokkk çok acırmış temizlenirken, yokkkk acaip kan akarmışşşş, ne oluyo dedim bi an ve acaip tırstım... :P


Eveettt şimdi diş taşı olan, diş taşı tecrübesi yaşayan abilerim, ablalarım, lütfen yorumlarınızı alayım....

16 yorum:

  1. Selam,
    Diş taşı temizlenirken biraz acıyor. Ama abartıldığı kadar değil Benim dişlerimde sürekli taş oluşur. Ben iki defa temizlettim. İlkinde dişlerim tırtıklı gibi olmuştu. Sonraki dr temizledikten sona cilaladı. Daha rahat oldum. Tırtıklılık hissetmedim. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  2. 2-3 yılda dişlerimi temizlettiriyorum.Hiç acı hissetmedim.Hiç acımıyor.

    YanıtlaSil
  3. Ekşi sözlükk dalgaya alırr onlara bakmayın bence. . sadece hafif bir sızı veriyor sıkıntı yapmayınn . .

    YanıtlaSil
  4. MERHABA BEN 2 GÜN ÖNCE TEMİZLETTİM VE DİŞ DOKTORLARINDAN ÇOK KORKAN BİRİ OLARAK AŞIRI DERECEDE ACIMADIĞINI SÖYLÜYORUM.SONUÇTA BİR İŞLEM YAPILIYOR DİŞLERE BELLİ BİR MİKTAR ACIMA OLUYOR. KANAMA 1 GÜN SÜRDÜ BENİM AAMA SONUÇ MÜKEMMEL ONUN İÇİN KATLANILABİLİR.ŞİMDİDEN GEÇMİŞ OLSUN. (İLKK)

    YanıtlaSil
  5. Canım,
    geçmişler olsun. Ama lütfen dişlerini ihmal etme. Geriye dönüşü olmayan bir şey. Ben diş taşlarımı temizlettiğimde hiç acı hissetmedim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun bende arada temizletiyorum ama bir başlayınca devamı geliyor daha ferah hissettiriyor ihmal etmeyin kanama tabiki var ama abartıldığı kadar bir acı hissi olmuyor.

    YanıtlaSil
  7. Bir diş doktoru olarak hiç acı hissetmeyeceğini söyleyebilirim.Ve temizlik sonrası mutlaka diş ipi kullanımını alışkanlık haline getirin derim

    YanıtlaSil
  8. ben de temizletmiştim zamanında çok acımıyor, o kadar dayanılmayacak bir acı yok ama e yaparsam yapayım yine taş oluştu dişlerimde, yine temizleymek lazım yani.Bir kere yaptırırsan düzenli yaptırmak zorundasın, benim diş aralarım açık değildi görünüşte ama diş taşları temizlendikten sonra açıldı aralar; ne yesem oraya kaçıyor, diş ipi kullanmak farz oldu, hatta dışarda yerim diye çantamda taşıyorum.Şimdiden geçmişolsun bro:))

    YanıtlaSil
  9. aynı durumu ben de yaşadım... irice bir parça kopmuş yeri oyuk kalmıştı... akabinde doktora gittim, diş taşlarımı temizledi... evet biraz acıyor ve kanama da olmuyor değil... dayanılmayacak gibi değil ama... benim diş taşı miktarım çok belki ondan da yoğun hissetmiş olabilirim... sonra bir kez daha temizlettim... ama o kadar kısa sürede yeniden doluyor ki o boşluklar, o zahmete defalarca katlanmaya gerek yok diyerek bıraktım bu işi... uzun süredir diş taşlarımla mutlu mesut yaşıyoruz. :)

    geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  10. Tatlim hic korkulacak birsey degil bende birkac kez temizlettim uyusturdular ve hic acimadi zaten igneyi hissetmiyorsun bile bir kac saat cok hafif kan geliyor sonra oda duruyor acidan korkuyorsan uyusturmak istiyorum dersin :)

    YanıtlaSil
  11. canım merhaba,
    hiç korkulacak bir durum yok :)
    ben her yıl dişlerimi temizlettiririm :)
    benim dişlerimin kendisi çok diş taşo yapıyor...
    dişin yapısı öyleymiş...
    daha 2 ay oldu temizlettireli :)
    dişleri uyuştuuryor aletleri hiç hissetmiyorsun acı falanda yok sadece arada bir ağzını çalkalıyorsun ...
    sonrada mis gibi dişler :)

    YanıtlaSil
  12. teşekkürler kızlar, içimi rahatlattınız... :)

    YanıtlaSil
  13. dişlerimi bende 2 defa temizlettim kan çıkıyor evet ama abartılacak gibi değil ve tekrarlıyor malesef temizlenince ferahlıyor ağzının içi şimdiden kolay gelsin acı falanda hissetmedim:))

    YanıtlaSil
  14. Senin başına gelen bugün benimde başıma geldi diş taşı düşmüş alt tarafında dişimin. Dişim kırıldı sandım ilk. Peki ne olacak şimdi? Acaba dişimi kaybeder miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz geç bir cevap ama yorumu yeni görüyorum. Sanırım dişi kaybetme riski doğurmuyor ama sürekli temizletmekte fayda var...

      Sil