22 Ağustos 2013 Perşembe

TATİL MACERALARI 1... (:

Herkese merhabalar. Güzel bir tatilin ardından sizlerle beraber olmak keyif verici. Elimde bir sürü fotoğraf yayınlanmayı bekliyor. Ama ben nereden başlasam bilemiyorum, yazarken bile hala kararsızım. Sanırım en baştan başlamalı... :) 

Tatilimiz bol bol molalardan ve değişik yerleri görmekten mütevellit. :)) Ben taa başından başlıyorum. Sıkılmazsınız umarım. 

Güzel manzaralar eşliğinde tatilimize başladık... :)

İlk durak yerimiz Mustafakemalpaşa' da bir tatlıcı idi. Malum buranın kemalpaşa tatlıları meşhur, biz dondurmalı tercih ettik. Kendi yaptıklarımızdan çok çok güzeldi... :) Denemeye değer... :)

Yine çok yakın mesafede Susurluk belediyesine ait içinde hayvanat bahçesi de olan kocaman bir parkta durakladık. Tostumuzu yeyip, ayranımızı da içerek yeşil bahçesinde biraz oturduk...

Parkta tavşanlar o kadar çok ki, zıp zıp ayaklarınızın altından geçiyorlar... :)

Yolda durup karaağaç kavunlarından aldık. Yollar üzerinde bolca bu manzaralara rastlamak mümkün... :)

Yine güzel manzaralar eşliğinde ilk tatil mekanımız Kuşadası' na doğru ilerleyip bir gecelik bir pansiyona yerleştik. 

Gece biraz dolaşmadan olmazdı. İlk dikkatimi çekenlerden birisi bu manzara oldu. Kuaför dükkanlarının önünde böyle akvaryumlar var. Balıkları sağlık amaçlı kullanıyorlarmış alt fotoda da görüldüğü üzere... :)

Kuşadası bayağı renkli bir yer, cıvıl cıvıl, ayrıca turistlerle dolu. Her yerde dikkatinizi çeken görseller mevcut... :) 

Sabah uyandık ve kahvaltımızı yapmak için bir yerler aramaya koyulduk. Gördüğünüz kocamannn gemi hepimizin ilgisini çekti ve kendimizi onun içinde hayal ettik... :)))

Kahvaltının ardından Kuşadası Milli Parka yöneldik, buraya giriş otomobil olarak 10 tl idi. Diğer fiyatları maalesef hatırlamıyorum.

Kuşadası Milli Park' ta 2-3 saat vakit geçirip yeni mekanlara yelken açtık... :)

Yeni uğrak yerimiz Zeus mağarası idi, burada insanlar mağaradaki suda yüzüyorlar, cesaret isteyen bir şey. Su denilene göre buz gibi, yüzen çıkarken buharlarla çıkıyor, bir de karanlık bir ortam... :) Kısacası ben uzaktan bakmakla yetindim... :)) Görülmeye değer... :)

Diğer bir uğrak yerimiz ise Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı sergi alanı idi. Müze gibi bir yer burası. Görseller bir harika, görülmeye değer. Ben sizi buranın sitesine yönlendiriyorum, daha ayrıntılı bilgi edinmek adına... TIK TIK 

Bundan sonra İzmir Seferihisar' a yöneldik. Bir akrabamızı ziyaret ettik ve ısrar üzerine orada konakladık. Orayla ilgili izlenimler de diğer postta gelsin... :))

14 yorum:

  1. saNırım seNiN içiN harika bi tatiL oLmuş caNım:)
    güzeL yerLer gezmişsiN maceraLarıNıN devamıNı bekLiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en kısa zamanda gelecek inşallah canım... :)

      Sil
  2. kuşadasında nerede kaldınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merkeze yakın bir pansiyonda kaldık ama ismini hatırlamıyorum maalesef...

      Sil
  3. İyi eğlenmişsin sanırım. Bir Mustafakemalpaşalı olarak orayada uğradığına sevindim. Diğer yerleride merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah toparlayacağım en kısa zamanda... :)

      Sil
  4. tostumuzu ve ayranımızı beğenmişsindir umarım zümrem ben de susurlukluyum :)) artık okula hazırım diyorsun yani ben hiç hazır değilim yaa bi 2 ay daha olsa süper olurdu:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet beğendim sevdacım, okula hazır mıyım orada emin değilim ama... :))

      Sil
  5. Bu guzergahi bilirim..anilarim depresti:-)biz de tatildeyiz..okula az kaldi malum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet az kaldı yaaa, sizin maceraları da okuruz artık... :)

      Sil
  6. canım cok eğlenmıssın bellı

    YanıtlaSil
  7. cennet vatanımızın cennet koyları elbet güzel
    resim karelerine doyamadık :))

    YanıtlaSil