31 Ağustos 2015 Pazartesi

BU EKMEKLER NEDEN KÜFLER?

Bu ekmekler neden küfler?????
Evde ekmekler anormal şekilde küflüyor, hiç böyle bir şey görmedik. Küflemek de değil, bazen görüntüde bir şey yok, elimizde yapış yapış bir ekmek hissediyorsunuz. Bazen de böyle fotoda gördüğünüz tarzda görüntüler. Havalar sıcak ve biz nemli bir şehirde yaşıyoruz, ama yine de bu görüntünün bununla alakalı olduğunu sanmıyorum. Her gıdaya girmiş bulunan katkı maddeleri, ekmeklerde de yok değil. Ve olayın özü bu mudur acaba???

Merak ediyorum Bayanlar sizde de oluyor mu? Olanların yorumlarını merak ediyorum... 

6 yorum:

  1. alır almaz buzdolabında saklamalısınız
    tersı durumda bı gun dayanmıyor

    ( fazlasıyla katkı maddesı var hepsınde.)

    YanıtlaSil
  2. ekmekler posette agzi bagli havasiz ve iki gun disarda kalirsa kufleniyor yaz ayindayiz nem cok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sanırım bu aşırı sıcaklar neticesi oldu...

      Sil
  3. Küflenme, yapış yapış oluyor dediğiniz rop hastalığı ve resimdeki tebeşir hastalığı mantarlar ve bakteriler tarafından oluşturulan bozulmalar. Ya üretim ya da saklama şartlarındaki sorunların sonucu oluşuyor bunlar. Detaylı açıklamalar için bakabilirsiniz: http://www.temellerun.com/ekmekproblemleri.htm

    Üretim kaynaklı sorun için ekmeği aldığınız yeri değiştirebilirsiniz ama sıcak ve nemli bir yerde yaşıyorsanız evde saklama koşullarınız da çok etkili. Ekmek somunları bir günde bitecek gibi değil, mecburen birkaç gün saklanması gerekiyor ve tek çare buzdolabında saklamak gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çözüm herkesin dediği gibi buzdolabı olsa gerek...

      Sil