15 Nisan 2017 Cumartesi

MENZARA RESTORAN VE KONAKLAMA, SAPANCA

Sapanca' da bulunan hem dağ, hem de göl manzaralı mekan. Sanırım o yüzden de adı Menzara. Cidden çok hoş bir manzaraya sahip. Hem restoran, hem de konaklama hizmeti veriyor.
Ayrıntılı bilgi almak isterseniz şu adrese TIK TIK

 Mekana varmak için bayağı bir yokuş çıkıyorsunuz. Virajlar açıktan alınınca biraz daha sorun kalmıyor gibi. Mekanın yeşil manzaralı tarafı... :)

Sol tarafta göl manzaralı. Anlayacağınız her açıdan süper bir manzara. :)

Mekanın içi. Biz balkon kısmında oturduk. Ama içini önce görseydik burada da oturabilirdik... :)


İçeride asılı tablolar, anlayacağınız iç mekan dolu dolu... :)

Mekan Karadenizliler tarafından işletiliyor. Her yerde yöresel eşyalara rastlamak mümkün... :)

Restoranda et çeşitleri, alabalık, Karadeniz yemekleri mevcut. Biz muhlama ve lahana sarması tercih ettik. Yalnız muhlamanın tadı müthişti, yediğim en lezzetli muhlama diyebilirim. Fiyatlara gelince muhlama 15 tl, sarma 15 tl. Toplamda kişi başı 20 tl ödedik. 
Diğer fiyatlara gelirsek serpme kahvaltı 2 çeşit. Biri 40 tl, diğeri de 60 tl. Kahvaltı malzemelerinin çoğu Rize'den geliyor. Ekmek taş fırın kendileri yapıyor. 
Etler de özel olarak Trabzon'dan geliyor. Fiyatlara gelince Izgara Köfte 20 tl, kaşarlı köfte 25 tl, Şiş Külbastı 35 tl, Karışık Izgara 40 tl. Balık olarak Alabalık ve Mezgit sürekli varmış. 

Mekanda ayrıca doğal ürünlerde satılıyor. 40'a yakın şifalı ballar, reçeller mevcut. 

Gelen müşterilerin çoğu İstanbul'dan geliyor. Diyelim konaklamak istediniz. Kişi başı kahvaltı dahil 100 tl ücret ödemeniz gerekiyor. 

Eğer olur da yolunuz düşerse uğramanızı tavsiye ederim... :)

2 yorum: