20 Nisan 2017 Perşembe

ZELİŞ ÇİFTLİĞİ, SAPANCA

Bugün daha önce gittiğimiz bir mekana gitmeye karar vermiştik. Sonra bir yolda değişik mekan levhaları görünce birden sapıverdik. Taaa zirvede, bayağı bir zirvede 2 mekan bulduk... :))
 Yaptığımız internet araştırması sonrası Zeliş Çiftliğinden içeriye girmeye karar verdik... :))

Mekanın sahipleri buraya 1989 yılında İstanbul'dan hafta sonu kaçamağı yapmak için gelirlermiş. 2004 yılında otel olarak, 2009 yılında da restoran olarak hizmet vermeye başlamışlar. Bulunduğumuz sürece ara sıra sohbet ettiğimiz çift cidden çok naif ve incelerdi.  


Mekan manzarası, burası ufak bir orman gibi. Bir sürü meyve ağacı var. Hatta biraz daha geç vakit gelseydiniz balkondan kiraz yeme imkanınız vardı dediler. ''Olsun gene geliriz'' dedik... :)


Bir restoranda olması gereken şirin detaylar. Bu arada biz zeytinyağlı dolma ve sarma yedik ve ayran içtik.Zeytinyağlılar cidden çok lezzetliydi. Ardından da muhallebili, damla sakızlı bir tatlıyı çay eşliğinde tercih ettik. Toplamda 50 tl ödedik. O manzara ve sessiz, huzurlu ortam için değerdi. 

Açık büfe kahvaltı 35 tl...

Eğer konaklamak istiyorsanız göl manzaralı oda kişi başı 200, göl manzarası olmayan oda da kişi başı 180 tl. Kahvaltı ve yemek buna da dahil...

Zeliş Çiftliği 2014'te 8.6 puan ile ''Award of Excellence'' ödülü almış. Ayrıca Tripadvisor, Nerdekal sitelerinde de rastlayabilirsiniz. 

Şu ana kadar gittiğimiz mekanlarda açık ara öne geçen bir mekan oldu burası. Olur da yolunuz düşerse uğrayın, balkonunda biraz temiz hava soluyun derim... :)

2 yorum:

  1. Blogunuzu çok beğendim. Neden google adsense reklamları kullanarak hobinizi ek gelire çevir miyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben de düşünüyorum, ama üzerine düşemedim bir türlü...

      Sil