10 Şubat 2018 Cumartesi

COCO... ANİMASYON FİLM TAVSİYE...

19 Ocak'ta vizyona girmiş ve hala vizyonda olan bir animasyon filmi. Sinemaya çok nadir giden biri olarak, filmin varlığından haberdar olmam arkadaşım vasıtasıyla oldu. Yeterli internet kotası olmayınca arkadaşım netten bu filmin seanslarına ve bilet fiyatlarına bakmamı rica etti. Bakarken gözüm yorumlara takılıverdi. Çocuk filmi gibi gözükse de, büyükler tarafından da sevilmiş ve övgü dolu yorumlar yazılmıştı. Aklımın bir kenarına yazdım ben de... :))

Genelde gerçekçi bir insan olduğum için tüm filmlerde fantastik kısımlar bana saçma gelir. Bu filmde de vardı, ama işin o boyutundan ziyade genele bakıyorum ben. Çocuk filmi denilse de küçük çocuklardan ziyade büyüklere hitap ediyor gibi sanki... :)) Filmde yer alan öteki dünya kavramı, soyut düşünce yapısı tam gelişmemiş çocuklar için algılaması güç olabilir. 

Ama bir bütün olarak değerlendirmek gerekirse hem tebessüm ettiğim, hem şaşırdığım, çok nadir sıkıldığım, arada hüzünlendiğim bir filmdi. Farklı inanç ve ritüellere sahip olunsa da ölülerimizin hatırlanması gerektiğini, aile bağlarının önemini vurgulayan güzel bir filmdi. Gidilir mi gidilir bence, neden olmasın... :)

Not: Bu arada 12' den önce İşbank kartı(diğer kartlar için geçerli mi bilmiyorum) sahibi iseniz bileti yarı yarıya yani 7 tl ye alabiliyorsunuz. Bu arada film 3 boyutlu olduğu için evde gözlüğünüz varsa almayı unutmayın, ne gerek var şimdi tekrar bir gözlüğe 3 tl vermeye... :))

4 yorum: