8 Kasım 2019 Cuma

NÜFUS CÜZDANI YENİLEME AŞAMALARI

Malum 2023 yılına kadar nüfus cüzdanı yenilemeniz gerekiyor. Ben de sürekli öteliyordum, geçenlerde bir sınav başvurusu yapınca nüfus cüzdanı almanın tam zamanıdır dedim ve hazırlıklar başladı. Bakalım aşamalar nasılmış... :)))


İlk önce yapmanız gereken biyometrik fotoğraf çektirmek. Varsa da son 6 ay içerisinde çektirilmiş olmalı. Aslında sadece 1 adet lazım oluyor. Ama en az 4 adet fotoğraf çektirebildim ben şahsen, o da normal sanırım... :))

Sonra Ptt ya da banka aracılığıyla 22.5 tl para yatırıyorsunuz.

Bu arada 199 numaralı telden ya da https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden randevu alıyorsunuz. Ben hemen ertesi güne randevu aldım.

Sonrasında randevu aldığınız nüfus müdürlüğüne randevu saatinden önce gelip tekrar sıramatikten numara alıyorsunuz. Yarım saatten öncesinden gelmenize gerek yok, zaten makine numarayı randevu saatinize yarım saat kala veriyor. ( Her yerde böyle midir bilmiyorum ama benim bulunduğum yerde böyle bir uygulama var)

Bu esnada sıra aldığınız saatten önce de gelebiliyor. Sonrasında görevli memura nüfus cüzdanınızı ve 1 adet biometrik fotoğraf veriyorsunuz. Bu arada parmak iziniz daha doğrusu izleriniz detaylı bir şekilde alınıyor. Bitiminde size geçici kimlik belgesi ve zarf içerisinde şifre veriliyor.

Adresinize gelecek yeni nüfus cüzdanınızı beklemeye koyuluyorsunuz. Hala nüfus cüzdanını yenilemeyen de, ne bileyim yani... :)))


6 yorum:

  1. Güzel ve detaylı bilgilendirme için teşekkürler. Ben yenilerken randevu almama rağmen çok beklemiştim. Epey zaman oldu, o günlerde daha yoğundu.

    YanıtlaSil
  2. Rca ederim faydası olduysa birilerine ne mutlu..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba.Oldukça kaliteli bir blogunuz var sizi takibe aldım.Zaman ayırmak isterseniz sizi de yeni açtığım blogumu takip etmeye davet ediyorum.Sağlıcakla Kalın.

    https://hepfragmanizle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. Hemen bakıyorum bloğunuza.

      Sil
  4. ay ben de nüfus ve ehliyeti yakınlarda yeniledim, nufüs neyse de ehliyet zorladı, bi ton sağlık kontrolünden geçtim uzun sürdüüü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bayağı yoğun işlemler şeker...kafamız rahat o zaman yeni yılda... :)

      Sil