Bizim meşhurrrr böreklerimizden, diğer bir adı Çarşaf Böreği.
Bu böreği yemeye alışınca, hazır böreklere börek gözüyle bakamıyorsunuz maalesef. Yapımı çok kolay olmasa da, ara sıra sofralarımızı süsler kendileri...:))
İç harç olarak patates, soğan, isteğe bağlı kıyma... Hafifçe ocakta pişiriliyor.
Hamurumuz un,su ve tuzdan oluşuyor.3 eşit parçaya bölünüp, biraz açılıyor ve yağlanıp 10-15 dk bekletiliyor. Bu şekilde bekleyen hamurlar daha güzel açılıyor.
Bu iş için özel beyaz çarşaflarımız var... :)) Bunlar çıkartılıyor ve bekletilen hamurlar, en az iki kişiyle karşılıklı açılıyor. Hamur inceldikçe kopma olasılığı yüksek görüldüğü üzere... :)) Açılan hamur yağlanıyor ve harcımız üstüne yayılıyor. Karşılıklı çarşaflar tutulup, hamur sarılıyor. Bu işlem 3 hamur için de aynı şekilde uygulanıyor ve tepsiye yerleştiriliyor.
İlk parça bu şekilde, diğerleri de bunun etrafına yerleştiriliyor...
Bu da hepsinin yerleştirilmiş hali, üzeri yağlanıyor pişmeden önce...
İşte bu da nar gibi kızarmış hali, yapması saatleri, yemesi dakikaları alan böreğimizzzzz....
Bu macır böreğini bilenler var mı acaba????
Fırının tek taraflı pişiriyor anlaşılan;))
YanıtlaSilHıh sinir oldum ama bu saatte de koyulmaz ki be canım...:(
Şaka bir yana tek kelimeyle enfesss görünüyor.Ellerinize sağlık..
canımm benimm:))bu nasıl bir görsel şölendir bööyleee:)ellerinize sağlık kimler yaptı ise...
YanıtlaSilben bir türlü cesaret edemedim bu bçreği yapmaya...meşekkatli
oluşu sanırım beni korkutan:)ama şu öyle bir canım çekti ki şu an, senin anlatımın ve sunumun yapılabilir sinyalleri yaktı beynimde:))afiyet bal olsun..
sevgilerimle...
ah ahh ahh eski günlere döndüm bu börekle birlikte, biz küçükken annem ramazan da her gün bu çarşaf böreğinden yapardı, sahurda yerdik afiyetle.ne günlerdi ama:( öyle uzun zaman oldu ki yemeyeli,şöyle bir parça uzatsan diyorum :) ellerinize sağlık çok nefis görünüyor.
YanıtlaSilellerinize sağlık enfes olmuş.. hayırlı bayramlar..
YanıtlaSilaa, biz boşnağız ve aynı böyle soğan-kıyma-patatesli yaparız. eskiden böyle çarşafla falan açıyorlardı ama artık hazır yufkadan yapıyorlar :) şekli böyle aynı kol böreği. off çok güzel olmuştur kiii, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEnfes gözüküyor,ellerine saglık.Yufka açmayı acilen ogrenmek lazım.
YanıtlaSilbilmemm mi hiç bilmem miiii:) offff yaa nasıl canım çekti anlatamammmmmm eline sağlıkkk çok ama çok güzel görünüyor
YanıtlaSilsevgiler iyi bayramlar
zeynep: teşekkürler, fırın davul hani vardır ya, o yüzden sanırım, ama bu lezzetine hiç yansımamış. :))
YanıtlaSilbirtutamkekik: kesinlikle yapılabilir, denemelisin, sevgiler. :)
benimdünyam: hemen uzatayım burdan bir dilim. :)
yemekbiraşk: çok teşekkürler, hayırlı bayramlar.
yemyeşildeniz: evet bu da zaten macır böreği, boşnaklar da bilir. :) ama hazır yufka nerde, bu nerdeeee. :) sevgiler.
YanıtlaSil30 undan sonra: aslında zor değil de, biz çalışanlara zor geliyor işte, ablamalar sağolsun, sevgiler.
muko:çokkkkkk tşkler , sevgiler. (:
Ah bende eski günlerimi hatirladim. Anneannem acardi hemde cabucak...nasil bir lezzet olurdu...annecigim hala yapar, ben 1-2 kez denedim ama cok mesakattli geliyor...carsafta da acilmayinca sanki o lezzeti vermiyor..ellerinize saglik.SEVGILER
YanıtlaSilZEHRA
eya: çok teşekkürler, şimdi hazır yufkadan yapılıyor ama nerdee çarşafta açılanların tadı... ben de öğrenmeyi çok isterim, ablamlar açtı bunu, sağolsunlar. sevgiler, hayırlı bayramlar. (:
YanıtlaSilama ama amaaa
YanıtlaSilolmaz kı bu kadar da guzellık
ellerıne saglık:))
sadece kıymalı yıyemıyorum onu bı de
peynırlı dusununce
sanırım hepsını yerım:)
hı işte gerçek kol böreği budur ablcım ya.. nedir o öyle hazır yufkalardan yapıyorlar.. ellerine sağlık valla.. süper görünüyor..
YanıtlaSilöykü: aslında ben de kıymalı çok sevmem, ama ablalar kıyma koyalım dediler, eh napalım, çoğunluğa uyduk, teşekkürler. (:
YanıtlaSilsevgi: evet kesinlikle gerçek kol böreği budur di mi? teşekkürler, sevgiler. (:
ayyyyyyyyyy ayyyy canım nasıl cektı...yakın olsak..senı arasam...sende bana bundan yapsan...çay demlesekte sohbet ede ede yesekkkkkkkkkkkkk..........
YanıtlaSilmarifet ellerimizde: ayyyyy ne güzel olurdu, hem tanışmış olurduk. (:
YanıtlaSilSanat eseri bu, elceğizlerinize sağlık:)
YanıtlaSilelif: değil mi, sanat eseri gibi, teşekkürler, sevgiler. (:
YanıtlaSilofff ! muhtesem bir görüntü,ellerinize saglik ;)
YanıtlaSilvintage: çok teşekkürler şeker, sevgiler. (:
YanıtlaSilnasıl canım çekti tatlım ya
YanıtlaSilPembe mor alg: ayyy böyle olunca da üzülüyorum yaaa. :(
YanıtlaSilOf of of bu nasıl bir güzellik böyle ,en kısa zamanda yapmalıyım,sevgiler
YanıtlaSilanneanneminemekleri: hemen deneyin bence de maharetli hanım. (:
YanıtlaSilbu ne güzel bir börek.maşallah.ellerinize sağlık.
YanıtlaSildefne: çok tşkler, sevgiler...
YanıtlaSilÇok müthiş görünüyor.Bir dilim albilirmiyim? pardon iki dilim olacaktı...:)
YanıtlaSilParfesion cafe: ne demek, ah keşke mümkün olsa tepsiyi alsanız. bloğuma hoşgeldiniz, sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım almış ve yemiş kadar oldum sevgiler...:)
YanıtlaSilBen biliyorum dehşet lezzetli..Ellerinize sağlık süper görünüyor..Bundan sonra takipteyim..Arzu ederseniz bana da beklerim..Sevgiler
YanıtlaSilinşallah hemen bakıyorum, tşkler... :)
SilSwot siz nerde oturuyodunuz tam adres alıp gelmek istiyorum bu börekten yemek için=)))
YanıtlaSilbacım sene yeter ki gel, ben seni karşılarım otogarda... :))
Sil1980 yıllarında işporet sobada ninemin yapmış oldugu bir börekti rahmetli çok güzel yapardı ama ben soganlı kıymalı mantı böreginin hastasıydım simdi annem ara sıra yapıyor dek gelirsem yiyorum bizim hanım anlamaz börekten çörekten hep kızartma
YanıtlaSil:))
Sil