İşte size ilk defa denediğimiz bir börek tarifi, kesinlikle harika oldu, denemenizi tavsiye ederim.
Efendim tarifi şu şekilde, ilgilenenlere gelsin;
1 bardak yeşil mercimek akşamtan ıslanır. Sabahleyin suyu atılır, yeni bir suyla yumuşayana kadar haşlanır. Diğer yanda 1 orta boy soğan yağda kavrulur. İçine yumuşayan yeşil mercimek eklenir, biraz karıştırılır. Bir adet rendelenmiş patates içine eklenir, bir tutam maydanoz, pulbiber, karabiber ve tuzu gözkararı eklenerek karışım hazır hale getirilir.
Diğer yanda 1 bardak yoğurt, yarım bardak sıvıyağ, 1 yumurta karıştırılır ve sos hazırlanır. 5 yufka alınır. Açılan her yufkanın yarısına sos sürülür, sonra yarıya kapatılır, yine sos sürülür. Bu şekilde yufka 4 eşit parçaya bölünür. İç malzemeden konularak börekler hazırlanır. Bütün yufkalar bitince kalan sos böreklerin üstüne sürülür ve fırına verilir. Üstü nar gibi kızarana kadar pişirilir.
Herkese mutlu bir haftasonu diliyorummmm...:)
Bir kerede ben denemiştim ama iç harç olarak haşhaş sürmüştüm.Buda çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilgülnur tarhana çorbası ve bulgur pilavı menüsünden bu yana epey bi yol katettin, tebrikler....
YanıtlaSilElinize sağlık gerçekten çok lezzetli görünüyorlar sevgiler...
YanıtlaSilLimon çiçekleri : teşekkürler, eminim haşhaşlı da çok güzel olmuştur.
YanıtlaSilMetamorfoz: Canım arkadaşım senden yorum almak ne güzelmiş bloğumda, iyi ki varsın. :
Özgen: Teşekkürler, sevgiler.
ellerine sağlık çok güzel olmus bayılırım bu böreğe..
YanıtlaSilcanımçektipişirdim: Teşekkürler, hoşgeldiniz bloğuma.
YanıtlaSilAfyon'lu bir komşum vardı, kendisi açıp yapardı,ilk kez onda yemiştim, eminim sizinkide güzel omuştur, elinize sağlık:)
YanıtlaSilelifin terazisi: Eminim o da çok lezzetlidir, teşekkürler.
YanıtlaSilSadece görmek yetmiyorki, koklamak ve aynı zamanda yemek istiyor insan. Bu tarifi deneyeceğim . Kucak dolusu sevgiler. Bana yazdığın duyarlı yorum içinde ayrıca çoooook teşekkürler.
YanıtlaSilooo benım son zamanlardakı favorı boregımı yapmıssın ...yesıl mercımek analı kızlı ıken de guzeldı de borekken de ayrı guzel..ellerıne saglık
YanıtlaSilHarika bir börek olmuş,ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilmmm: kesiinlikle bu böreği denemelisin, biz çok beğendik. teşekkürler güzel yorumun için.
YanıtlaSilyaşamak güzeldir mi: teşekkürler efendimmmm. :)
anneanneminemekleri: sevgiler efendimmmmm. :)
çok güzel oluyor bende çok severim bu böreği ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilYeşim: teşekkürler, kesinlikle süper bir börek.
YanıtlaSilDuyduğum rivayetlere göre, aslında bu börek Afyon'a özelmiş. Tam emin değilim ama annemin yalancısıyım :) Afyonlular buna susam da sürüyormuş yalnız. Geçen gün bizde yapmıştık, bi kısmını senin yaptığın gibi, bi kısmını da susamlı yaptık :)) Güzel oluyor doğrusu.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Nurbetül: Öyle miymiş, inan nereye ait olduğunu hiç bilmiyorum. Susamlısını da denemek lazım. teşekkürler şeker. :)
YanıtlaSil