En sevdiğim yemek türü, hamur işleri. Neyse ki bu kiloma yansımıyor çok fazla. İşte size el açması mayalı bir börek. İlk önce 1 yemek kaşığı kuru mayamız bir miktar sıcak su ve bir tatlı kaşığı şeker katılarak sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır.
Sonra 1 su bardağı süt, 4 neskafe bardağı un, maya, aldığı kadar su ve tuzla bir hamur elde edilir. Yarım saat kapalı bir şekilde bekletilir. Sonra hamurumuz 13 bezeye bölünür. Bezeler tepsiden az büyük açılarak tepsiye yerleştirilir. En alt kata 5 beze açılır, her kat sıvıyağla yağlanır. Diğer katlar 4'er olarak açılır. 2 kata ıspanak yerleştirilir.
Sonra 1 su bardağı süt, 4 neskafe bardağı un, maya, aldığı kadar su ve tuzla bir hamur elde edilir. Yarım saat kapalı bir şekilde bekletilir. Sonra hamurumuz 13 bezeye bölünür. Bezeler tepsiden az büyük açılarak tepsiye yerleştirilir. En alt kata 5 beze açılır, her kat sıvıyağla yağlanır. Diğer katlar 4'er olarak açılır. 2 kata ıspanak yerleştirilir.
Ispanakların üstüne tercihe göre ekşimik ya da lor peyniri de kullanabilirsiniz.
En son böreğimiz kesilerek yağlanır ve fırına verilir.
Nar gibi kızarana dek fırında pişiriyoruz, yapanlara kolay gelsin, yiyenlere de afiyet olsunnnn... :)))
offf nefis görünüyor... eminim tadı da öyledir... afiyet olsun. :)
YanıtlaSilbenimde en sevdiğim kesinlikle:)
YanıtlaSilah birde kilo almasam ve aldıklarımı vermek zorunda kalmasam:))
Çok enfes görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKeşke yapmasıda yemesi kadar kolay olsa:(
elinize sağlık, yiyipte kiloya yansımaması imrendirici:)
YanıtlaSilellerıne saglık canım.
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel kızarmış sevgiler...
YanıtlaSilteşekkürler arkadaşlar, her beraber afiyetler olsun. :) sevgiler.
YanıtlaSilÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR CANIM, ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilteşekkürler fundacım, sevgiler.
YanıtlaSilALLAHIM sadece bakmakla yetindirsin :)nefis görünüyor.burada yemek börek okuyorum bu saatte börek yapamam gidip mecburen atıştırıyorum :)duam ona idi
YanıtlaSildikişdersi: hay Allah, buraya yemek tarifi koymanın kötü yanları işte. :)
YanıtlaSil