Bilmiyorum hiç denediniz mi? Belki bu tarif bir başlangıç olur sizin için. Bildiğiniz üzere ısırgan çok faydalı bir ot. Önceden babam ısırganı gidip belli yerlerden toplardı, ısırgan zamanı derlerdi hatta, hobi gibi bir şeydi sanırım ısırgan toplamak, ama şimdilerde çok fazla bulunamıyor maalesef. Elimizdeki ısırganlar pazardan alınanlar...
Pidemizin iç malzemesi çoğunluğu ısırgan olmak üzere, bir de azıcık ıspanaktan oluşuyor. Soğan kavruluyor, sonra yeşillikler atılıyor, baharatlar da eklenip iç malzememiz hazırlanıyor. Hamuru ise tepsinizin büyüklüğüne göre un, tuz ve sudan oluşuyor.
Bu pidenin özelliği, iç harcına sirke dökülerek yenmesi, sirke ve ısırgan yakışıyor.
Ayrıca yoğurtla da servis yapabilirsiniz.
Kabaklı ve sütlü macır böreği için TIK TIK
Soğan Pidesi için TIK TIK
Herkese mutlu bir haftasonu diliyorummmmm... :)))
Eline sağlık arkadaşım böreğin garika olmuş sevgiler...
YanıtlaSilnefis gözüküyor ısırganın faydaları da say say bitmez afiyetle yenir bu pide:)
YanıtlaSilsevgilerimle..
şifa deposu:)
YanıtlaSilellerinize sağlık...
Laz tanıdıklarım vardı.Isırganın çorbasını, bazlamasını bilirim de pidesini duymamıştım, ne de şifalı...
YanıtlaSilAaaa ilk defa duyuyorum hatta görüyorum büyük şehirde doğup büyümenin eksikleri,ısıran otu gördün mü diye sormalı önce bana:))ellerine sağlık canım eminim lezzeti de güzeldir..Mutlu hafta sonları..
YanıtlaSilısırganı bilirdim ama böregini hiç yememiştim.ellerine saglık.
YanıtlaSilcanım ne çok olur bizim köyde hiç toplayıpta bişi yapmazyız yani:)
YanıtlaSilkulağıma küpe oluversin:)
ısırgan otu satılıyor mu ki istanbulda... çok şifalı olduğunu duymuştum ama tazesini hiç yemedim
YanıtlaSilarkadaşlar güzel yorumlarınız için çok teşekkürler, imkan varsa hemen deneyin derim.
YanıtlaSilmimlendin :)
YanıtlaSilok hemen alıyorum mimi yakamozcum. :)
YanıtlaSildegısık bır tarıfmıs canım.
YanıtlaSilEvet dolunay, denemeni tavsiye ederim.
YanıtlaSil