6 Haziran 2013 Perşembe

YOĞURT PİDESİ...

Yine yöresel pidelerimizden, çoğu kimse bilmeyebilir. Biz severek yaparız, işte sizinle paylaşmak için çektiğim fotoğraflar...

İç harcı bildiğiniz yoğurt ve süt karışımı, 1 yumurta ve çok az undan oluşuyor. Hamur klasik, un, tuz ve sudan oluşuyor. Biz 5 bardak undan hamur tuttuk. Alt ve üst hamur açılıp içine harcımızı koyuyoruz. Üstü 11 kat, altı 10 kat hamurdan oluşuyor. Hamurun hazırlanmasını şurada görebilirsiniz, aynı mantık.   TIK TIK


Üst hamuru koyup kenarları büzüyoruz.

İşte pişmiş hali... :)

Bir dilim alır mıydınız... (:

31 yorum:

  1. Çok nefis görünüyor bende deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, paylaşırsınız siz de...:)

      Sil
  2. pomakların sütlü böreğine benziyor görüntüsü... mmmhhh çok severim...
    alt katta ve üst katta kaç yufka var?
    ilk fırsatta deneyeyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. altta 10 kat, üstte 11 kat ablacım, yukarıda biraz daha ayrıntılı anlattım.

      Sil
  3. yumy yum ne güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. ilginç ilk defa görüyorum ve harika ellerine sağlık.. Almazmıyım aldım :)

    YanıtlaSil
  5. bir saniye şimdi o içindeki yoğurt da pişiyor mu yani pişince kestik akmıyor mu yoğurt? çok enteresan , maşallah nar gibi de kızarmış nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım içine eklenenelerle az koyulaşıyor ama, bildiğin sulu bir karışım, ama pişiyor bir şekilde...

      Sil
  6. bildiğin pide hamuru derken mayalı bir hamurmu acaba aksama yemeğe yapsam...çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık .Elif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok mayalı değil canım, un, tuz ve sudan oluşan hamur...

      Sil
  7. daha önce hiç duymamıştım ilk defa duydum denemek lazım:)

    YanıtlaSil
  8. Harika gerçekten ellrine sağlık.. çok farklı bi tat gibi yanlış mıyım..

    YanıtlaSil
  9. Çok değişik geldi bana tarifi. Görüntüde maşallah yani.elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. ama ben çok istiyorum bunu yapmayı.. çok zooorr..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok canımmm aslında zor değil, tamamen pratik işi, ablamlar yaptı, ama ben de yaparım gibime geliyor...

      Sil
  11. hamur katlarının arasında yağ vs. birşey var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) evet her katı yağlıyoruz, önce ufak hamurlar açıp, sonra üstüste koyup büyültüyoruz...

      Sil
    2. teşekkür ederim.. son bir soru, daha sıvıyağ mı, tereyağ ya damargarin gibi katıyağ mı.. yöresel birşey deneyeceğiz madem, usulüne uygun yapalım..

      Sil
    3. sıvıyağ efenim... :)

      Sil
  12. çok nefis görünüyor yapan olsada yesek :)) bizde göçmeniz ama ben bu börekleri bilmiyorum :( yağlama olayını bende merak ettim ne yağı kullanılıyor ve iç malzeme ölçülerini tama yazabilirmisin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım sıvı yağ kullanılıyor. canım iç ölçüsü bi kiloya yakın yoğurt, 1 bardak süt, 1 yumurta, tuz ve bir kaşık un...

      Sil
  13. Bana da yapacaksan geliyorum... :)

    YanıtlaSil
  14. Ne güzelmiş.ilk defa duyuyorum bılıyormuzun.bilmediğimiz daha ne tatlar var daha ülkemiz de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet benim de duymadığım tarifler oluyor, böylece paslaşıyoruz ne güzel... :)

      Sil