Yine yöresel pidelerimizden, çoğu kimse bilmeyebilir. Biz severek yaparız, işte sizinle paylaşmak için çektiğim fotoğraflar...
İç harcı bildiğiniz yoğurt ve süt karışımı, 1 yumurta ve çok az undan oluşuyor. Hamur klasik, un, tuz ve sudan oluşuyor. Biz 5 bardak undan hamur tuttuk. Alt ve üst hamur açılıp içine harcımızı koyuyoruz. Üstü 11 kat, altı 10 kat hamurdan oluşuyor. Hamurun hazırlanmasını şurada görebilirsiniz, aynı mantık. TIK TIK
Üst hamuru koyup kenarları büzüyoruz.
İşte pişmiş hali... :)
Bir dilim alır mıydınız... (:
Çok nefis görünüyor bende deneyeceğim
YanıtlaSilçok teşekkürler, paylaşırsınız siz de...:)
Silpomakların sütlü böreğine benziyor görüntüsü... mmmhhh çok severim...
YanıtlaSilalt katta ve üst katta kaç yufka var?
ilk fırsatta deneyeyim...
altta 10 kat, üstte 11 kat ablacım, yukarıda biraz daha ayrıntılı anlattım.
Silyumy yum ne güzel görünüyor.
YanıtlaSil:) aynen öyle şeker...
Sililginç ilk defa görüyorum ve harika ellerine sağlık.. Almazmıyım aldım :)
YanıtlaSilafiyet olsun... :)
Silbir saniye şimdi o içindeki yoğurt da pişiyor mu yani pişince kestik akmıyor mu yoğurt? çok enteresan , maşallah nar gibi de kızarmış nefis görünüyor.
YanıtlaSilcanım içine eklenenelerle az koyulaşıyor ama, bildiğin sulu bir karışım, ama pişiyor bir şekilde...
Silbildiğin pide hamuru derken mayalı bir hamurmu acaba aksama yemeğe yapsam...çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık .Elif
YanıtlaSilyok mayalı değil canım, un, tuz ve sudan oluşan hamur...
Sildaha önce hiç duymamıştım ilk defa duydum denemek lazım:)
YanıtlaSil:) deneyin derim...
SilHarika gerçekten ellrine sağlık.. çok farklı bi tat gibi yanlış mıyım..
YanıtlaSilcanım evet harika ve güzel bir tarif...
SilÇok değişik geldi bana tarifi. Görüntüde maşallah yani.elinize sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkürler...
Silama ben çok istiyorum bunu yapmayı.. çok zooorr..
YanıtlaSilyok canımmm aslında zor değil, tamamen pratik işi, ablamlar yaptı, ama ben de yaparım gibime geliyor...
Silhamur katlarının arasında yağ vs. birşey var mı?
YanıtlaSilgüzel soru :)
Sil:) evet her katı yağlıyoruz, önce ufak hamurlar açıp, sonra üstüste koyup büyültüyoruz...
Silteşekkür ederim.. son bir soru, daha sıvıyağ mı, tereyağ ya damargarin gibi katıyağ mı.. yöresel birşey deneyeceğiz madem, usulüne uygun yapalım..
Silsıvıyağ efenim... :)
Silçok nefis görünüyor yapan olsada yesek :)) bizde göçmeniz ama ben bu börekleri bilmiyorum :( yağlama olayını bende merak ettim ne yağı kullanılıyor ve iç malzeme ölçülerini tama yazabilirmisin.
YanıtlaSilcanım sıvı yağ kullanılıyor. canım iç ölçüsü bi kiloya yakın yoğurt, 1 bardak süt, 1 yumurta, tuz ve bir kaşık un...
SilBana da yapacaksan geliyorum... :)
YanıtlaSileee gel bacım, yapmam mı, feda olsun... :)
SilNe güzelmiş.ilk defa duyuyorum bılıyormuzun.bilmediğimiz daha ne tatlar var daha ülkemiz de.
YanıtlaSilevet benim de duymadığım tarifler oluyor, böylece paslaşıyoruz ne güzel... :)
Sil