22 Temmuz 2014 Salı

KOLAY BROWNİ...(:

Bu tarif bizim evde Semen'in keki diye geçer. :)) Vakti zamanında Semen diye bir bayan televizyonda tarif etmiş, rahmetli annem de tarif defterine geçirmiş. Ara ara yaparız ve de çok beğeniriz. Yapımı son derece basit. İşte görseliyle birlikte tarifi. Tarif benden, denemesi sizden... :))

2 orta boy yumurta 1 bardak şeker(biz çok şekerli sevmediğimiz için biraz daha az atıyoruz) ile 10 dk kadar çırpılır. Ardından 1 bardak süt ve yarım bardak yağ katılarak biraz daha karıştırılır. 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı karbonat, 3 kaşık kakao, 2 bardak un eklenir ve bir güzel karıştırılır. Yağlanmış tepsiye konur ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Fırın kapanır, ama 5 dk da içinde bekletilir. Fırından çıkartılıp ilk ısısı gittikten sonra kekin üstünde çatal ya da kürdanla delikler açılır ve kek 1 bardak ılık süt (içine neskafe ekleyebilirsiniz) ile yavaş yavaş ıslatılır. Soğuyunca üstüne bol miktarda hindistan cevizi dökülür. 

Bu arada bizim kekin tam ortası acaip kabardı ve sonra da söndü, sanırım davul fırından oldu.
Ama tadına diyecek yok, deneyin kesinlikle çok seveceksiniz. Bu arada biz ince sevdiğimiz için dikdörtgen borcama yaptık, kalın sevenler kare borcamda yapabilirler. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun... :))

8 yorum:

  1. Bu browni kolay olmasından çok çabuk olmasıyla dikkatimi çekti. 15-20 dakika içinde pişmesi harika.
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet özelliği az pişmesi, böylece daha ıslak ve yumuşak oluyor. Teşekkürler...

      Sil
  2. karbonat olması güzel canım.deneyecem mutlaka.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Pratik ve lezzetli şeyleri seviyorum...

    YanıtlaSil