12 Temmuz 2017 Çarşamba

2. KIBRIS TATLISI

Başlığa 2. Kıbrıs Tatlısı dememin sebebi blogda 1 adet daha tarif olması. Aslında malzemeler az çok aynı gibi, ama ben bunu nedense daha çok sevdim. Ablamın sürekli yaptığı tatlıyı bir de ben denedim. İşte tarif geliyorrr... :)

Önce 2.5 su bardağı su, 2 su bardağı şeker ve 1-2 damla limon ile şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır. Diğer yandan 3 yumurta, 1/2 su bardağı şeker ile iyice çırpılır. Sonra 1/2 su bardağı sıvıyağ ile az daha çırpılır.  Ardından 1 s.b galeta unu, 1 s.b kırılmış ceviz, 1/2 s.b hindistan cevizi, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ile bir hamur elde edilir. Yağlanmış tepsiye dökülür ve pişirilir. Hamurumuz pişince az sıcaklığı geçince, soğuk şerbeti üstüne döküyoruz...


Kreması için 1 litre süt, 1 fincan un, 1 fincan şeker kullanıyoruz. Muhallebi kıvamında pişirip, iyice soğuduktan sonra 1 paket krem şanti ekliyip 5 dk. çırpıyoruz. Sonra soğuyan kekin üstüne döküyoruz. Hindistan cevizi ya da normal ceviz ile servis yapıyoruz. Güzel bir tatlı, tavsiye olunur...:)

6 yorum:

  1. Yıllardır niyetlenip bir türlü yapmak için zaman ayıramadığım tarif. Ellerinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence hemen deneyin. Çok teşekkürler. (:

      Sil
  2. En kısa zamanda yapacağım Teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  3. bu bayram kayınvalidem de yaptı çok lezzetli idi elinize sağlık sizin de

    YanıtlaSil