12 Temmuz 2017 Çarşamba

2. KIBRIS TATLISI

Başlığa 2. Kıbrıs Tatlısı dememin sebebi blogda 1 adet daha tarif olması. Aslında malzemeler az çok aynı gibi, ama ben bunu nedense daha çok sevdim. Ablamın sürekli yaptığı tatlıyı bir de ben denedim. İşte tarif geliyorrr... :)

Önce 2.5 su bardağı su, 2 su bardağı şeker ve 1-2 damla limon ile şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır. Diğer yandan 3 yumurta, 1/2 su bardağı şeker ile iyice çırpılır. Sonra 1/2 su bardağı sıvıyağ ile az daha çırpılır.  Ardından 1 s.b galeta unu, 1 s.b kırılmış ceviz, 1/2 s.b hindistan cevizi, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ile bir hamur elde edilir. Yağlanmış tepsiye dökülür ve pişirilir. Hamurumuz pişince az sıcaklığı geçince, soğuk şerbeti üstüne döküyoruz...


Kreması için 1 litre süt, 1 fincan un, 1 fincan şeker kullanıyoruz. Muhallebi kıvamında pişirip, iyice soğuduktan sonra 1 paket krem şanti ekliyip 5 dk. çırpıyoruz. Sonra soğuyan kekin üstüne döküyoruz. Hindistan cevizi ya da normal ceviz ile servis yapıyoruz. Güzel bir tatlı, tavsiye olunur...:)

6 yorum:

  1. Yıllardır niyetlenip bir türlü yapmak için zaman ayıramadığım tarif. Ellerinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
  2. En kısa zamanda yapacağım Teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  3. bu bayram kayınvalidem de yaptı çok lezzetli idi elinize sağlık sizin de

    YanıtlaSil