Böreğimizin adı aslında neden Pırasalı Börek değil de, saplarından börek acaba? :)
Açıkçası çocukluğumdan beri pırasa çok sevmem, yerim ama Allah biliyor ya çok istekli değil. Rahmetli annem hep beyaz kısımlarını ayırır bana verirdi. :)
Ne hikmettir ki yemeğini sevmeyen ben, pırasalı börek ya da pideye bayılırım. :)
Gelelim bu böreğin hikayesine. Bizim evde anlaşılacağı üzere pırasanın ince sapları çok fazla kullanılmıyor. Biz de onları ince ince doğrayıp, az yağda kavuruyor ve dondurucuya atıyoruz. Hikayenin gelişme kısmı ise, eve gelen bir misafirimizin eli boş gelmeyip hazır yufka getirmesinden oluşuyor. Devamında yufkalarımız üçgen parçalara bölünüyor ve yumurta+sıvı yağ+yoğurt karışımı sürülerek gül böreği şeklinde sarılıyor. Sosumuzu üstlerine de sürüyor ve fırına atıyoruz. Sonuçta leziz mi leziz böreklerimiz mideye indiriliyor.
Biz bu şekilde yapıp derin dondurucuya da atıyoruz, ani bir misafir geldiğinde de fazla telaş yapmanıza gerek kalmadan bir çeşidiniz hazır olmuş oluyor... :)))
Evettt pırasalı börek severler buraya... :))
Elinize sağlık. pırasa sapları için
YanıtlaSilİyi bir değerlendirme.
Teşekkürler, evet güzel oluyor cidden...
YanıtlaSil