Genelde haftasonu hamur işi günüdür çoğu evde, bilhassa pazar günleri. Bizim evimizde de öyle oldu bu hafta sonu. İşte size ıspanaklı gözleme tarifi ve de yanında ayva kompostosu... :)))
İlk önce 2 neskafe bardağı un, tuz ve yeteri kadar su ile bir hamur tutulur. Biz bu hamurdan 4 adet gözleme yaptık. Siz sayısına göre miktarı belirleyebilirsiniz.
İç malzeme olarak ıspanak ve lor peyniri kullanılır. Yaklaşık 400 gr ıspanak yıkanır, doğranır. İçine bir orta boy soğan rendelenir. Yeteri kadar tuz ve karabiber katılarak biraz ovulur. Karışım 4 eşit parçaya bölünerek, açılan her hamura bu 1/4 ıspanak yayılır. Üstüne de lor peyniri atılır.
Hamurumuz ilk önce bir tarafa,
Sonra diğer tarafa şekildeki gibi katlanır.
En son da tekrar ikiye katlanarak bohça şekli verilir ve tavada kızartılırrrrrr. :)))
Veeee gözlememiz hazır, aşağıdaki ayva kompostomuzla birlikte servis yapabilirizzzzz. :)))
Kompostomuz bahçedeki ayvalar değerlendirilmek için yapıldı. Kaynatılan şekerli suya, kabuklarını doğrayıp küp küp kestiğimiz ayvalar atıldı. Biz ayrıca ayva çekirdeği, 4-5 adet karanfil, bir çubuk tarçın katıyoruz. Şeker ve su miktarı sizin kullanacağınız ayva miktarına göre değişir. Biz biraz fazla yaptığımız için miktar veremiyorummm. :))
En son kompostomuzu, kavanozlara sıcak sıcak koyup kapatıyoruz.(konserve usulü) İstediğimiz zaman da çıkarıp servis yapıyoruz. Ayva kompostosu bizim gibi evde kola, hazır meyve suyu içmeyenler için şahane bir alternatif....
Herkese çok güzel bir hafta diliyorummmmm, sevgilerrrr. :)))