Kahvaltımızı geç, akşam yemeğini erken, öğle yemeğini de esss geçince arada karnımız acıkmıyor değil. Atıştırmalık şeylere ihtiyaç duyuyor insan, işte böyle bir acıkma anında ortaya çıkan kandil simitlerim. Tadı acaip güzel oldu söyleyim. Sırrı mı? Sütün üstünde biriken kaymak... :)) Offff ki ne offf.... :)) Yalnız görüntüye fazla takılmayın, acemilik henüz... :))
Malzemeler şöyle; 1/2 bardak sıvıyağ, aynı ölçüde yoğurt, 100 gr tereyağ, 1 kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı şeker, aynı ölçüde mahlep, 1 yumurta sarısı, tuz, 3-4 bardak un ve en önemlisi de 3-4 kaşık kaymak. Biz sütü bir köylüden alıyoruz. Bu sütün üstünde bazen kaymak toplanıyor. Onu toplayıp buzlukta saklayıp bu tarz hamur işlerinde kullanıyoruz. Süper bir tat veriyor hamurlara, kandil simidinde olduğu gibi. .. :))
Evetttttt hamurumuzu yaptık. 10-15 dk bekletiyoruz. Sonra ufak simitler yapıp yumurtanın akına, sonra da susama batırıyoruz. Kızgın fırında nar gibi olana kadar pişiriyoruz. Biz de 2 çeşit susam vardı. Az olana bitirip, diğerine geçtim. Renk farklılığının nedeni bu. Açık olan da Çin susamımı neymiş. Teeee Allahım susama kadar Çin malı olduk... :))
Şimdilik bu kadar bayanlar, en yakın zamanda piknik postu ile karşınızda olacağımdır inşallah... Sevgiler... :)