19 Mayıs 2016 Perşembe

ÇANAKKALE ASOS GEZİSİ- 1

Geçtiğimiz hafta sonu ani bir geziye dahil oldum, iyi ki de olmuşum. Çanakkkale'ye taaa üniversite son sınıfta gitmiş, bir aradaşımızda kalmıştık. Sağolsun bizi elinden geldiği kadarıyla gezdirmiş ve memnun etmişti. Aradan yıllar geçti. Asosu çok kez duymuştum, ama gitme imkanı bulamamıştım. İşte hazır fırsat ele geçmişken değerlendirmek gerekti. Yolculuğumuz bir gece kalmalı idi. Kaldığımız otel Assos Eden Gardens Hotel. Beklentileri karşılıyor, yemekler güzel, denize sıfır, ama sahil o kadar güzel değil, taşlı, yüzmek için zaman müsait değildi, hem dalgalı, hem de soğuktu. Neyse ki otelin hem açık, hem kapalı havuzu mevcut. 


                   Otelin odaları bahçede, bu güzel bir avantaj. Bahçeden bir görüntü...

                                     Bu görüntü de, yemek yerken karşınıza çıkan manzara...

Otele yerleşmeden önce, Asos tapınaklarını ziyaret ettik. Yalnız buradaki manzara müthişti. tadını çıkartıp bol bol temiz havayı ciğerlerime çektim. 
 Bu tapınağın orijinal hali sanırım, ama şu anda 4-5 tane sütun kalmış, yolunuz düşerse kesin uğrayın derim. Öğretmen- öğrenci ücretsiz, diğerleri kaç lira bilmiyorum. 

İşte bir kaç foto...

Burada az kalın giyinmekte fayda var, zira bayağı bir rüzgar vardı.

Toplu fotomuz. Çok eğlenceli, güzel bir gruptuk... (:

Buradan da Asos Limanına inip biraz dolaştık, burada çok foto çekemedim, zira şarjım bitmişti. :)
Burada keçi sütünden dondurma  çok meşhur. Ben beğendim, tadmaya değerdi, Fiyatı da 2 top 5 tl idi. Giderseniz muhakkak tadın derim.

2. bölümde maneviyat dolu fotoğraflar olacak inşallah. Görüşmek üzere... 

27 Mart 2016 Pazar

DİL SINIFIM YARIŞIYOR...

Okulumuz  Dil sınıfı olarak İngilizce Bilgi Yarışması düzenlendik. Yarışma  öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı ve onları fazlasıyla motive etti. Yarın da yarışmanın 2. sini düzenliyoruz.
Üçer kişilik 5 gruptan oluşan yarışmada İngilizce gramer, kelime, okuma  ve dinleme üzerine 20 soru soruldu. Yarışmanın kazananı  ‘’The Baow’’ grubu oldu. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Aynı hafta içerisinde diğer İngilizce Öğretmeni arkadaşım tarafından İngilizce Münazara etkinliği düzenlendi. Biz de jüri üyeliği yaptık. Konu ''Türkiye Avrupa Birliğine alınmalı mıdır, alınmamalı mıdır? '' idi. Hükümet kanadı alınmalı tezini savunurken, muhalefet kanadı ise alınmamalıdır tezini savundu. İkna etme yüzdesi ile muhalefet kanadı yarışmayı kazandı. 
Okulumuzda İngilizce dil faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor... Bizi izlemeye devam edin... (:

4 Şubat 2016 Perşembe

EN SON NE ZAMAN GÖZLERİNİZ DOLDU... (:

Güzel değerler üzerine örülmüş bir Hint filmi. 2 saat 38 dakika içerisinde hem gülebiliyor, hem ağlayabiliyor, hem de heyecanlanabiliyorsunuz.  ( ben pc karşısında uzun oturamıyorum, o yüzden dans sahnelerini az atladım. itiraf. com :))  
BAHRANGİ BHAİJAAN

31 Ocak 2016 Pazar

CEVİZLİ İNCİRLİ TATLI

Geçen akraba günümüzde yaptığım ve gayet beğenilen tatlımız. Ben tarifi arkadaşımdan aldım. Sadece şeker miktarlarını azalttım, zira biz çok şekerli sevmiyoruz. Yaptığım ölçü ile ideal bir tatlı oldu. Kare borcamı kullandım. İşte detaylı tarifi; 

Öncelikle 6-7 inciri sıcak suda bekletin ve küp küp doğrayın. Bir bardak cevizi iri parçalar halinde hazırlayın.
3 yumurta 3/4 bardak şeker ile köpürene kadar çırpılır. Güzelce elenmiş 1 bardak un ve yine elenmiş vanilya ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılır. Tahta kaşık kullanılarak ceviz ve incirler de eklenerek yağlanmış borcama malzeme dökülür ve 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
 ( bizim davul fırın, siz ısıyı kendi fırın ölçünüze göre ayarlayabilirsiniz)
Kek ılınınca 1.5 bardak su, 1 çorba kaşığı şeker ve 1 ç.k kahve karışımı üzerine dökülür.
Sos için ise 1 kilo süt,  5 tepeleme çorba  kaşığı şeker,  2 tepeleme çorba kaşığı un ve 2 tepeleme çorba kaşığı nişasta göz göz olana kadar pişirilir, soğuyunca içine krem şanti eklenir ve çırpılır. Kekin üzerine dökülerek 1 gün sonra servis yapılır.

Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun... (:

17 Ocak 2016 Pazar

GÜN SOFRAM... (:

Aslında üzerinden bayağı bir zaman geçti ama yayınlamak yeni nasip oldu. Fikir olması açısından 
paylaşıyorum. Ama her seferinde gün sofralarında israfa kaçmamamız gerektiğini de hatırlatalım...

 Arkadaşlarımdan çok beğeni alan Boşnak Mantısı. El açması yufka ve iç malzeme olarak bol soğan ve et. En son piştikten sonra et su ile ıslatılıp yarım saat kapalı bir şekilde tepside bekletiliyor, yeyip de beğenmeyen görmedim... :) 

Diğeri ilk defa denediğim Venedik Poğacası. Tarif Facebook Her Gün Yeni Bir Lezzet sayfasından. Arkadaşlar tarafından beğeni de aldı, tavsiye ederim... :)




Salatalara gelince. Kabaktan yaptığım Katık Dolması. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Tarif için TIK TIK...

Diğer salata ise yine instgram sayfasında rastladığım bir tarif. Yıldız şehriyenin yarısını az yağda kavuruyoruz, rengi kararıyor, kalan yarısını da atıp pilav gibi pişiriyoruz. Az tereyağ atıp ılımasını bekliyoruz. İçine maydanoz, dereotu, yeşil soğan, mısır, ben ayrıca kırmızı biber de kullandım. Tuz ve limonu da ekliyoruz, salatamız servise hazır oluyor. :)
Açıkçası tatlıları çekmeyi unutmuşum. Bu foto eski günden kalma... :) 
Çok beğeni aldığı için bu günümde de Triliçe yaptım, ek olarak klasik mantar kurabiye denedim. Beğenilen Triliçe tarifi için TIK TIK.

Umarım gün sofralarınız için fikir olur. Bol ve huzur dolu günler diliyorum. Sevgiler... :)