30 Aralık 2017 Cumartesi

KISA YELEK MODELİ...

Merhabalar herkese...;)
2017'nin son postu ile karşınızdayım. Ayrıca son dikilenlerden diyelim... (:

Kalıp Güler Erkan kitaplarından. Boyu biraz kısa gelince biz 2 cm uzattık. Gayet güzel oldu, etek ve elbiselerle giymek için ideal. Tavsiye edilir.

2018 postları ile en kısa sürede buluşmak üzere,  sağlık ve huzur dolu günler diliyorum. 

25 Aralık 2017 Pazartesi

DÜRÜSTLÜK MANAVI...

Bugün okulumuzda bir etkinlik düzenledik.  Etkinliğin adı "Dürüstlük Manavı". Bir arkadaşımızın önerdiği ve Rehberlik Servisimizin uygulamaya koyduğu etkinlik öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı... :)

Meyveleri alıp üzerlerine fiyatları yazıyor,  ortama da bir para kutusu koyuyoruz. Öğrenciler meyveleri kendileri alıp,  parayı da kendileri ödüyor. Geri para almaları gerekiyorsa da kendileri kutudan alıyorlar... ;) 

Bakalım sonuçta meyveler için harcanan para toplanabiliyor mu? Yoksa eksik bir şeyler mi var? ;))

Bugün çıkışta sadece 8 portakal kalmıştı,  onları da bir arkadaşımız aldı. Toplanan para olması gerekenden fazla... ;)))
Tam da öğrencilerimizden beklediğimiz gibi...;))

Bu güzel etkinlik için okulumuz Rehberlik Servisimize ve bizi yanıltmayan öğrencilerimize teşekkür ediyorum...;)

3 Aralık 2017 Pazar

GALETA UNLU POĞAÇA

Evettt geçen gün soframda paylaştığım poğaça tarifi ile karşınızdayım. Kesinlikle harika bir poğaça oluyor, deneyen hemen tarif istiyor... :)))

250 gr margarin ya da tereyağı( ben tereyağı tercih ediyorum), 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 yumurta sarısı( akı üstüne) , 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz, aldığı kadar un( 5 bardak kadar alıyor). İç malzeme ben hem kıymalı, çocuklar için de az miktarda  ekşimikli yaptım. 
1 soğan, 250 gr kadar kıyma, 1 küçük patates rendesi , maydanoz, tuz ve karabiber iç malzemeler. Kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır, ben genelde ufak yapıyorum, daha şirin oluyor. İçine malzeme koyup, üzerine yumurta akı ve en son galeta ununa bulanarak yağlanmış tepsiye dizilir ve fırına verilir. Sıcak sıcak servis yapılır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun... :)