1 Mayıs 2011 Pazar

İŞKEMBE ÇORBASI SEVERLER BURAYA...

Sizi bilmem ama ben hayatımda işkembeyi hep evde içmişimdir. Bir keresinde şu hazır çorbalardan almıştık canımız çekince, ama yanından bile geçmiyor orijinal işkembe çorbasının. Bu çorbanın fanatikleri olduğu gibi, ismini duyunca bir  ''ıyyyyyyyy'' çekenler de az değil. :)) Ben ilk gruba dahilim efendimmm. :))

 İşte size evde yaptığımız işkembe çorbası. Yapımı ablama ait, işkembeler Kurban Bayramı' nda temizlenip, haşlanıp, küçük küçük doğranılarak dondurucuya konulmuş; canımız çekince çıkartıp yapmak için... İşte o günlerden birinin sonucu...

İlk önce ufak parçalar halinde doğranmış işkembeler, yeteri kadar suda kaynayıncaya kadar pişiriliyor. Tam bu esnada 1 yumurta sarısı, 1 fincan kavrulmuş un, 1/2 fincan yoğurt, 1 fincan sütten oluşan terbiyemiz hazırlanıyor. Çorbamızdan terbiyeye birkaç kaşık alınıyor, karıştırılıyor ki çorbamız kesilmesin diye. Çorbamıza yavaşça ilave edilerek tekrar kaynayıncaya kadar karıştırılıyor.

Biz içerken üstüne sarımsaklı sirke ve de yağda kızdırılmış kırmızı biber gezdiriyoruz ve de bayılarak içiyoruz, açıkçası başka yemek olmasa bu çorba bana yeter... :)))

8 yorum:

  1. ı ıhh :D
    ben hiç sevmem:)
    kaçarım o pişerken hatta:))
    ama sana afiyet olsun bacım:)

    YanıtlaSil
  2. cok severim ama evde yapamam diye hic denemedim..tarif cok guzel, corbada harika gorunuyor ellerine saglik..sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. işkembe hiç içmedim ama tarifini dikkatle okudum (bi gün lazım olur:)

    YanıtlaSil
  4. sevenler çoğunlukta mı nedir? :)))

    YanıtlaSil
  5. ben yemek yemem işkembeden sonra ,tadını bozacagım diye ,afiyet olsun

    YanıtlaSil
  6. dikisdersi: kesinlikle iyi fikir..:)

    YanıtlaSil