17 Mayıs 2011 Salı

BEN NERDE YANLIŞ YAPTIM??????

Nerede, nerede, neredeeeeeee, ben nerdeeeee yanlış yaptımmmmm. Tam bir fiyasko. İlk defa büyük bir hevesle yapmaya başladığım Kemalpaşa tatlısının sonucu.  Kaynayan şerbete attığımız ve kapağını 10 dk.lığına kapattığımız tatlılarımız, geri döndüğümüzde bu haldeydi. Daha kaynatmaya fırsat olmadan şerbetten çıkarmaya başladım yavaş yavaş... :(

Evet soruyorum sevgili arkadaşlarım, BEN NERDE YANLIŞ YAPTIMMMMM?????

18 yorum:

  1. ben hiç kemalpaşa yapmadım tatlım, onun için bilemedim ama sen bi tadına bak belki güzeldir :)

    YanıtlaSil
  2. canın saolsun :) bende yapmıştım bi kere....

    YanıtlaSil
  3. benimde ilk yaptığım kemalpaşa felaket olmuştu. Kemalpaşanın markasıylada alakalı olabiliyor sanırım bu durum. Benim babam süper yapar bu tatlıyı ve hep A101den alırlar oradaki çok güzelmiş :)

    YanıtlaSil
  4. Yemyeşildeniz: tadı çok güzel değil, çok kötü de değil, yenilebilir ama tam bir hayal kırıklığı.

    nalan: diğerleri güzel olur inşallah.

    Nur: evet markayla alakalı olabilir, bizimkisi de bimden, bi de oradan deneyelim, teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  5. evet markasiyla alakali olabilir canim, ben yasamamisdim böyle bir sorun..
    neyse saglik ve yinede afiyet olsun :) sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  6. hasretli lezzetler: çok teşekkürler, başka marka denicem, sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. kemalpaşa şeklinde içinde peynir olan tatlılar var, onlar çok çabuk yumuşuyor... eğer onlardan ise 10 dakikalık süre çok gelmiştir... ya da bu marka standart kemal paşa tatlısı ölçülerini ya da içeriğini değil de farklı bir ölçü ya da içerik kullanmıştır.

    tadı hoşuna gitti ise, bi dahaki sefere daha kısa süre haşlarsın...
    sağlık ve de afiyet olsun. :)

    YanıtlaSil
  8. Öncelikle mutfaktaki cesaretinden kutlarım canım:)) olur böyle şeyler, olurmu olmaz mı diyerek bu tatlıyı yapmayabilirdin:)
    kullandığın ölçülerini yazmamışsın:)o nedenle bir şey söylemek zor fakat bundan sonra ne yapacağını biliyorum :)
    tatlılarını uygun bir borcama al ve üzerine yalancı tavuk göğsü hazırlayıp ser enfes olur.şimdiden kolay gelsin canım..

    YanıtlaSil
  9. ahh canım benim, hiç kemalpaşa yapmadım ben bilemiyorum ki nerde hata. Mutfakda böyle kazalar hep olur, ben de genelde dalgın ve yorgun olduğumda komik ve ilginç yemekler yapabiliyorum:)) onun gibi birşey olmuş bu sanırım...

    YanıtlaSil
  10. ruşen: teşekkürler, evet belki de ölçüleri değiştirmem lazım. :) sevgiler.

    inci yemek: iyi fikir, denemekte fayda var, bir de sütlaç ile iyi gider derler kemalpaşa için. :) sevgiler.

    dokuztepe: ya sorma arkadaşım, dalgın mıydım, yorgun muydum, inşallah bir dahakine tuttururum ölçüleri. :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. bir kez de benim başıma daha kötüsü gelmişti bu tatlıyı yaparken, hiç ama hiç yumuşamamıştı sonunda şerbeti kaynamaktan karamelleşmişti bayatmış galiba :(
    büyük ihtimalle markasıyla alakalıdır, bir de kısık veya yüksek ateşle de alakalı da olabilir.

    YanıtlaSil
  12. benim dünyam: evet her ihtimali düşünmek lazım, teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Kesinlikle kapağını kapatmak gibi bir yanlış yapmışsınız :)

    Paketin üzerindeki su+ şeker ölçüsü tencereye koyup kaynayıncaya kadar karıştırılıyor (Genellikle 3 bardak şeker 4 bardak su ölçüsüne göre).
    Ve tatlılar atılıyor içine. Sonra altını en kısık ateşe alıp yaklaşık yarım saat pişiriliyor..
    Ayrıca soğuyuncaya kadar kaynatılan tencereden çıkarılmaması gerekiyor. Kalan şerbeti de çeker bu arada, nefis olur...
    Elinize sağlık....

    YanıtlaSil
  14. kaak kapatılmamalıydı ,o zaman daha az fire veriyorsun ,olsun yalancı tavuk gögsü süper fikir ,ben onları patlak bile yerim :)hemde o gösterdigin bütün tabagı :)

    YanıtlaSil
  15. sini ama yerim ben yinede :)

    YanıtlaSil
  16. zeugma: öyle mi ya, bak bilemedim ben kapağını kapatmakla, bir daha denicem zaten, teşekkürler.

    dikiş dersi: yedik bizde atmadık ama , moralimiz de bozulmadı değil. :)

    YanıtlaSil
  17. zeguma doğru olanı yazmış.

    YanıtlaSil
  18. meraklı: çok teşekkürler.

    YanıtlaSil