8 Mayıs 2011 Pazar

ÇİBÖREKKKKK SEVERLER...

Vallahi okunduğu gibi yazdım, aslı çiğbörek malum. :)) Pazar günü bazı evlerde hamur işi günüdür. Biz de çibörek yapalım dedik ablamla.

Tarifi şu şekilde; 2 neskafe bardağı un, tuz ve sudan oluşan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutuluyor, 15-20 dk. kadar bir kenarda dinlendiriliyor.

Diğer tarafta 1 büyük soğan rendeleniyor. 250 gr. kıyma, yarım çay bardağı su, tuz ve bol karabiberle iç hazırlanıyor. Hamuru cevizden irice parçalar kopartıp açmaya başlıyoruz. Gerisi malumunuz. Bu ölçülerde yaklaşık olarak 20 tane çibörek çıkardık.

Herkese güzel bir hafta diliyorum buradan, sevgiyle kalın... :)

18 yorum:

  1. Çiğbörek deyince aklıma ilk gelen Eskisehirdir.. malum Eskisehirin yöresel yiyeceği.. :)
    sizin böreklerde çok güzel görünüyor elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. nefis olmuş aklı baştan alıyor:)
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Gene çiğ börek çıkardınız karşıma, ama benim canım çekiyor, tembellikten kalkıp yapamıyorum :(
    Ellerinize sağlık, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  4. geziyorum: evet eskişehire ait bir börek, ama heryerde yapılıyor. teşekkürler.

    yemekbiraşk: ay burdan uzatmak mümkün olsa keşke. :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. banuca: banu hanım biz de bloglarda gördük, canımız çekti, ilk dafa ablamla yaptık. inanın korkulacak gibi değil, hele siz az tutarsınız az kişisiniz, çok vakit almıyor, sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Bak şimdi nasıl canım istedi:))Ellerine sağlık güzelcim..

    YanıtlaSil
  7. zeynep: :)) Teşekkürler, hemen yapın fırsat varsa, inanın çok vakit almıyor, az bir şey arzınız geçsin. :)

    YanıtlaSil
  8. beeeennn :)
    ama diyetteyiiiimmm :))
    sizlere afiyet olsun canım:)

    YanıtlaSil
  9. Uzun zaman oldu yemeyeli, özlediğimi hatırladım :) Aslında doğrusunu yazmışsınız. Benim bildiğim doğrusu Çi börektir zaten... Ellerinize sağlık olsun, sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. kalpkurabiye deniz: hayırlı olsun diyetiniz o zaman:)

    aysel: :) o zaman siz de geçin mutfağa, sıvayın kolları. :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. uzun süredir aklımdaydı şu sinir badanam bir bitsin yapacağımdır karanti..canım çekti yahuuu..=((((

    YanıtlaSil
  12. yaşamsal ganimetler: hemen yapın canınız çektiyse, ay kendimi kötü hissedicem şimdi. :(

    YanıtlaSil
  13. Ooooo kim sevmez ki çiğ böreği, ben de en kısa zamanda yapmayı düşünüyorum, nefis görünüyorlar. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  14. Bak şimdi Eskişehirden gel,çiböreklerin tadı damağımızdan gitmeden karşımıza çıkarıver1Oldumu şimdi.yaptırtacaksın şimdi banaa:)

    YanıtlaSil
  15. ben çok severim çokta güzel görünüyorlar ekrandan atsana birtane:)

    YanıtlaSil
  16. funda ceylan: değil mi, bütün çibörek severler toplandık o zaman. :)

    limon çiçekleri: valla biz zaten sizin o eskişehir ziyaretinden sonra gaza geldik bu çibörekleri yaptık. :)

    keskin makas: hemen atıyorum, tutttt. :))

    YanıtlaSil
  17. nefis görünüyor... çok da basitmiş yapımı ( burdan öyle görünüyor)

    YanıtlaSil
  18. Metamorfoz: basit betüşüm, çok zor değil, yaparsın Allahın izniyle. Bu arada biz bunu siz ilk bize geldiğinizde yapmıştık kızlarla hatırlarsan. :)

    YanıtlaSil