Vallahi okunduğu gibi yazdım, aslı çiğbörek malum. :)) Pazar günü bazı evlerde hamur işi günüdür. Biz de çibörek yapalım dedik ablamla.
Tarifi şu şekilde; 2 neskafe bardağı un, tuz ve sudan oluşan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutuluyor, 15-20 dk. kadar bir kenarda dinlendiriliyor.
Diğer tarafta 1 büyük soğan rendeleniyor. 250 gr. kıyma, yarım çay bardağı su, tuz ve bol karabiberle iç hazırlanıyor. Hamuru cevizden irice parçalar kopartıp açmaya başlıyoruz. Gerisi malumunuz. Bu ölçülerde yaklaşık olarak 20 tane çibörek çıkardık.
Herkese güzel bir hafta diliyorum buradan, sevgiyle kalın... :)
Çiğbörek deyince aklıma ilk gelen Eskisehirdir.. malum Eskisehirin yöresel yiyeceği.. :)
YanıtlaSilsizin böreklerde çok güzel görünüyor elinize sağlık...
nefis olmuş aklı baştan alıyor:)
YanıtlaSilsevgilerimle..
Gene çiğ börek çıkardınız karşıma, ama benim canım çekiyor, tembellikten kalkıp yapamıyorum :(
YanıtlaSilEllerinize sağlık, afiyet olsun :)
geziyorum: evet eskişehire ait bir börek, ama heryerde yapılıyor. teşekkürler.
YanıtlaSilyemekbiraşk: ay burdan uzatmak mümkün olsa keşke. :) sevgiler.
banuca: banu hanım biz de bloglarda gördük, canımız çekti, ilk dafa ablamla yaptık. inanın korkulacak gibi değil, hele siz az tutarsınız az kişisiniz, çok vakit almıyor, sevgiler.
YanıtlaSilBak şimdi nasıl canım istedi:))Ellerine sağlık güzelcim..
YanıtlaSilzeynep: :)) Teşekkürler, hemen yapın fırsat varsa, inanın çok vakit almıyor, az bir şey arzınız geçsin. :)
YanıtlaSilbeeeennn :)
YanıtlaSilama diyetteyiiiimmm :))
sizlere afiyet olsun canım:)
Uzun zaman oldu yemeyeli, özlediğimi hatırladım :) Aslında doğrusunu yazmışsınız. Benim bildiğim doğrusu Çi börektir zaten... Ellerinize sağlık olsun, sevgiler...
YanıtlaSilkalpkurabiye deniz: hayırlı olsun diyetiniz o zaman:)
YanıtlaSilaysel: :) o zaman siz de geçin mutfağa, sıvayın kolları. :) sevgiler.
uzun süredir aklımdaydı şu sinir badanam bir bitsin yapacağımdır karanti..canım çekti yahuuu..=((((
YanıtlaSilyaşamsal ganimetler: hemen yapın canınız çektiyse, ay kendimi kötü hissedicem şimdi. :(
YanıtlaSilOoooo kim sevmez ki çiğ böreği, ben de en kısa zamanda yapmayı düşünüyorum, nefis görünüyorlar. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBak şimdi Eskişehirden gel,çiböreklerin tadı damağımızdan gitmeden karşımıza çıkarıver1Oldumu şimdi.yaptırtacaksın şimdi banaa:)
YanıtlaSilben çok severim çokta güzel görünüyorlar ekrandan atsana birtane:)
YanıtlaSilfunda ceylan: değil mi, bütün çibörek severler toplandık o zaman. :)
YanıtlaSillimon çiçekleri: valla biz zaten sizin o eskişehir ziyaretinden sonra gaza geldik bu çibörekleri yaptık. :)
keskin makas: hemen atıyorum, tutttt. :))
nefis görünüyor... çok da basitmiş yapımı ( burdan öyle görünüyor)
YanıtlaSilMetamorfoz: basit betüşüm, çok zor değil, yaparsın Allahın izniyle. Bu arada biz bunu siz ilk bize geldiğinizde yapmıştık kızlarla hatırlarsan. :)
YanıtlaSil