16 Ağustos 2011 Salı

PANTOLON PAÇASI KISALTMA , MISIR MEVSİMİ ve ACI GERÇEKLER...

Evet yine alakasız birkaç konuyla karşınızdayım efendim, olsun çeşitlilik iyidir... :))) Ama lütfen ve lütfen postun sonunu kesinlikle okuyun. :)

Bugünkü postumuzun ilk konusu, indirimden aldığım pantolonumun paça kısaltması. Şu ürünler indirime girdi mi, nedense boy, paça kısaltma işlemleri ekstraya giriyor. Ben de o kadar indirimden yararlanmışım bari kendim bildiğim kadarıyla kısaltayım diyorum, ehh fena da olmuyor hani.... :))

Bu sefer makina dikişi ile kısaltmadım paçaları. Orijinal hali böyleydi, tabi sanayi işi. :))) Ben de hristo teğel uyguladım, ablam tarif etti sağolsun. :)) Bu arada bu ismi de yeni duydum, çaktırmayın.. :))

Bu da hristo teğelimin yakın çekimi, elimden geldiği kadarıyla... :))) Pantolonum klasik olunca, ben de orijinale sadık kalayım istedim, makina dikişi istemedim.  :)

Evetttt, gelelim postumuzun ikinci konusuna, mısır zamanı geldi. Eğer mısırı seviyorsak, bol bulabildiğimiz bu mevsimde bol bol tüketmek gerekiyor sanırım... :)) Çünkü faydaları saymakla bitmiyor. Vücuda ve zihne enerji verip, yorgunluğu giderdiği benim bildiğim faydalarından.. :)

Geçen Sağlıklı Yaşam üzerine bir program vardı radyoda, orada monosodyum glutamat maddesinden bahsedildi. Kimya kökenli biri olduğum için direk dikkatimi çekti tabi ki. İlk önce bu maddeyi bir tanımlayalım.

 Monosodyum glutamat başta çeşitli konserveler, cipsler, hazır çorbalar, bulyonlar, salamlar - sucuklar vs. olmak üzere, birçok hazır besinde karşımıza çıkan katkı maddesi. Kullanım amacı lezzet vermekten ziyade var olan lezzeti (mesela çilek ya da et tadı) ön plana çıkartmak, belirginleştirmek...


Ama şöyle bir acı gerçek var ki, bu madde zararlı. Ben burada uzun uzun yazmıyorum, ama netten bir girip bakın, okuduklarınız karşısında inanın şok olacaksanız. Çoğu şeyin biraz zahmetli de olsa doğalı var, belki çocuklarımıza marketten cips almak, bu mısırı pişirmekten daha kolay ama, inanın ikisinin farkı kıyas edilemez.

Son olarak şunu belirteyim; radyodaki şu söze bir an kilitlendim, cipslerin üzerinde de sigaralar gibi '' ölümcül'' yazılmalıdır....

18 yorum:

  1. Efendimm çok yararlı bilgiler için bu saat itibariyle teşekkür ederiz..:)))Şaka bir yana pantolon paçasını yapıştırabilirsin de,
    mısırı bende seviyorum ama cipsi de ne yapsak ki o kadar mı tehlikeliymiş..:(((.
    Hayırlı sahurlar canım:))Hee pantolonu güzel günlerde keyifle kullan rengi pek güzelmiş..

    YanıtlaSil
  2. usta terzlere taş çıkartmışsın tatlımm:)
    ellerine sağlık,iyi günlerde kullan...
    cips konusunu biz çözdük çok şükür çocuklarla ama,her şeyden korkar oldum ben açıkçası...
    sevgilerimle canım..


    bende beklerim bloğuma:)

    YanıtlaSil
  3. hahha mısırı görünce atladım bizim evde her 3 günde bir mısır pişiyor teyzesii..eylüş ve zeyno bayılıyoır birde ben tabi ehehe..sevgiler=))

    YanıtlaSil
  4. Bilgilrr süper canım teşekkürler.Pantalonunda harika rengi var iyi günlerde kullan.Bardakta mısır içinde aynı şeyi söyleyebilirmiyiz acaba?Dondurulmuş ve çinden geliyormuşta...

    YanıtlaSil
  5. zeynep: çok teşekkürler, evet paçayı yapıştırabilirim ama ben o yönetimi unutmuşum ve hiç de denemedim. :) tavsiye için tşkler.

    bir tutam kekik: oh oh iyi uzak tutmak lazım çocukları ya, çok teşekkürler.

    yaşamsal ganimetler: oh ne güzel, benim yeğenim de 17 aylık, maşallah çok güzel yiyor, sevgiler. :)

    limon çiçekleri: çok teşekkürler. evet o mısırlar için de aynı şeyi söyleyebiliriz sanırım, çünkü olumlu şeyler duymamaıştım. sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. hiristo teğelini yeni duydum yeni öğrendim. teşekkürler. ben eskiden bulyon kullanırdım pilavlarda msg gerçeğiini öğrendikten sonra bıraktım kullanmayı. Mısırlarsa süper. dolapta var akşam pişireyim bari

    YanıtlaSil
  7. bıraktığım izler: Evet bulyon için de aynı şey geçerliymiş. Mısır bolken yemek lazım, afiyet olsun şimdidien, sevgiler. (:

    YanıtlaSil
  8. Pantolonun için bir fikir vermek istedim sadece..
    teğellemeden önce sürfile yapsaydın daha iyi olurdu sanki ben öyle yapıyorum şahsen..Biz de de herkes mısırı çok sever afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  9. 2annesi: a evet aslında iyi fikir, düşünemedim ben. :) teşekküler, sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. hayırlı olsun pantolonun canım.

    YanıtlaSil
  11. mısırlar da gdolu o da zararlı diyorlar,şaştık kaldık ne yiyelim ?

    YanıtlaSil
  12. dolunay: çok teşekkürler şeker. :)

    neval: evet haklısınız, biz de mümkün olduğu kadar köylülerden alamaya çalışıyoruz daha sağlıklı olduklarını düşünerek, sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  13. Ben eşimin pantolonlarını kısaltmak yerine uzatıyorum ve çook sıkıcı çapraz çapraz yapıyorum ama iğnenin elime bile yakışmadığını söyler annem:)) kendisi terzi..

    Caddede yeni bir terzi buldum bedav denilebilecek bir fiyata yapıyor paça fermuar işlerini ona götürüyorum artık:))

    Mısır iyi hoşta bizim oğlan 2.5 yaşında çok seviyor diye alıp kaynatıyorum ama sonu feci oluyor..
    Macaristandan ithal genitiği muhtemelen değiştirilmiş olan mısırlardan hiç kullanmıyorum..tazeyken haşlayıp ayıklıyorum kışında onu kullanıyorum...

    Cips konusuda çok feci..Çocuğuna süt alacak para bulamıyorum diyen annelerin kola ve cips aldıklarını görünce çok ama çok üzülüyorum:(((

    ne uzun bir yorum oldu

    YanıtlaSil
  14. dilek: yorumundan büyük zevk aldım, ne güzel işte uzun uzun yazmışsın. Çok teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Canım iyi günlerde giy pantolonunu, rengi çok hoş. Bilgilendirme kısmında da çok haklısın.

    YanıtlaSil
  16. funda: çok teşekkürler canım, sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  17. Mısır benim gibi gluten hassasiyeti olan kişilerin de vazgeçilmezi, ekmeği dahi mısır ekmeği olarak yemek zorunda olunca...

    Muhabbetle!

    YanıtlaSil
  18. rana: çok geçmiş olsun, allah kolaylıklar versin inşallah, sevgiler.

    YanıtlaSil