13 Temmuz 2014 Pazar

YALANCI VEZİR PARMAĞI TATLISI... (:

Evet şimdi sizlere arkadaşımdan aldığım bir tarifi paylaşmak istiyorum. Akadaşım şu anda Kırgızistan'da. Yurt dışı öğretmenliği sınavıyla orada bulunuyor, 10 gün sonra yurda dönüyorlar, sürekli yazışıyoruz. Dün misafirlerine yaptığı tatlının fotosunu yollayınca, ben de hemen tarifini istedim ve bugün misafirlerimize yaptım. Arkadaşımın tarifleri hiç şaşmaz, bu da öyle oldu. Biz beğendik. İşte size tarifi; 

2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülüyor) , 1/2 bardak şeker , 1 bardaktan bir iki parmak az sıvı yağ, 2 çay bardağı irmik, 1 vanilya, 1 kabartma tozu iyice karıştırılır. Sonra alabildiği kadar un ile biraz sert bir hamur elde edilir. Parmak şeklinde şekiller verilerek üstü çatalla şekillendirilir. Yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında 20-25 dk pişirilir. Tatlı pişerken 2,5 su bardağı su ve 2,5 su bardağı şeker pişirilmeden iyice karıştırılır. Tatlı sıcakken üstüne dökülür. Afiyet olsun.

4 yorum: