30 Kasım 2014 Pazar

UZUN ZAMAN SONRA KARIŞIK POST... (:

İnanın bloğumu ihmal etmek istemiyorum, ama bir bakmışım uzun süre yazmamışım. Gerçi bu aralar yine fena sayılmam... :)) Bloglarımızın yerini hiçbir yer tutmuyor bence. Gelelim uzun süredir yapmadığım karmaşık postuma. Bakalım neler neler olmuş... :)

Öncelikle geçen hafta başından başlayalım. Malum Öğretmenler Günü idi. Sağolsun gerek idaremiz, gerek öğrencilerimiz bize güzel sürprizler hazırlamışlar. Bu fotoğraf ise sınıfımın hazırladığı sürpriz sonrası. Pek bir mutlu ettiler beni sağ olsunlar... :) İtalyanca ve Japonca kursuna gittiğimi bildikleri için tahtaya 6 dilde kutlama yazmışlar... :))

Bugün yaptığımız yoğurt pidesi. Blogda kapalısı var, bu sefer açık şekilde yaptık. Tek fark bu 16 kattan oluşuyor. Tepsiden daha büyük açılarak iç harcı konuluyor ve içe doğru kapatılıyor. Ayrıntılı  tarif için TIK TIK.

Geçen paylaşmıştım. Kursta diktiğim tunik ilikler hariç bitti sonunda. Acemiliklerim var, daha da iyi olacak zamanla inşallah... :)

Az önce bitirdiğim maksi eteğim. Bu arada bir paylaşım sitesinde '' Dikiş blogları sahibeleri ve dikiş meraklıları'' grubu var. Israrla tavsiye ediyorum üye olmanızı, çok pis gaza getiriyor insanı... :))

Dikiş kursuna başladığımdan beri kumaş olayınını abarttım sanırım. Bunlar sadece bir kısmı... :)

Son fotomuz da ablamın kot değerlendirme çalışması, üstünü de evdeki fermuarlarla süsledi, çok da şeker oldu bence... :)

Hepinize huzurlu bir hafta diliyorum şekerler, sevgiyle kalın... :))





23 Kasım 2014 Pazar

GÜN SOFRA DETAYLARIM...

Geçen hafta öğretmen arkadaşlarımla olan gün sırası bendeydi. Hatta sofranın en çok beğenileni Trileçe tarifini vermiştim. Gelelim diğer detaylara...


                 1. Bizim meşhur soğan pidemiz  TIK TIK
                2. Muska Böreği. Yapımı çok pratik, lezzetli ekşimik ve maydanoz karışımlı. Aralara ve                                               en son pişirirken üstüne yağ, yoğurt ve yumurta karışımı kullanılıyor.              Yapım aşamaları için netten görsellere bakabilirsiniz.

3. Közlenmiş kırmızı biber salatası, doğrayıp içine ceviz katıp yoğurtla karıştırdım. Üzerine de kuru nane ile servis yaptım. En çok tüketilenlerden oldu.
4. Yeşil mercimek salatası, gerçekten beğenerek tükettiğimiz salatalardan. Hem yeşil mercimeği bu şekilde sevimli hale getirebiliriz. TIK TIK

                 ve gün sofrasının assolisti diyebilirim, zira çok beğenildi. Tarif için TIK TIK


ve arkadaşlarım çok seviyor diye yaptığım çatlak kurabiye. Tarif için sizi YEŞİL KİVİ sitesine yönlendireyim, oradan almıştım tarifi... :)

Umarım size de fikir olmuştur, yeni paylaşımlarda buluşmak üzere hoşçakalın kızlarrr... :)

19 Kasım 2014 Çarşamba

CİVCİV BLUZUM...

Merhaba şekerler. Haftanın bir günü dikiş kursuna gidiyorum. 2 etek diktim şimdiye kadar, sıra bluzda. Ben 2011 Kasım dergisinde yer alan bu tuniği tercih ettim. Bugün kolları takınca bir prova oldum. Sadece kollar düşük, onun dışında dikkatinizi çekerim, kalıbı farklı vermişler. Benim yakam ve resimdeki farklı, ama onlar benim diktiğimi vermişler kalıp kağıtlarında. Bu da çok ilginç, ben biçerken farketmiyorum bile, hocam farketti. Güldük geçtik... :))


Bitince de kombinleyip gösteririm inşallah. Şimdilik hoşçakalın... :)

16 Kasım 2014 Pazar

SONUNDA TRİLEÇE... (:

Sonunda çok merak ettiğim Triliçe tarifini denedim. Hem de bugünkü günüm için. Her zaman denemeden risk alıp yapıyorum.  Sonuç mükemmel. Herkes çok beğendi. Denemeyen özellikle özel misafirlerine yapsınlar... :)

Evet gelelim tarife;
5 yumurtanın sarısı ve akını ayırıyoruz. Akları 10 kaşık şekerle köpürene kadar mikserle çırpıyoruz. Sarıları da ekliyoruz biraz daha çırpıyoruz. 3/4 bardak sıvıyağ da ekleyip çırpıyoruz. Sonra sırayla 5 kaşık irmik, 10 kaşık un, 1 vanilya, 1 kabartma tozu ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz. Yağlanmış tepsiye döküyor ve bizim davul fırın olduğu için 200 derecede 30 dk pişiriyoruz. ( normalde 175 derecede 35-40 dk deniliyor.)
 Kek pişip ılınıyor. Biz kekten önce aşağıdaki karışımı hazırlayıp dolapta bekletiyoruz.
 4 bardak süt ( ben 2 bardak inek sütü,  2 bardak keçi sütü kullandım. Orijinal tarifte manda sütü de kullanılıyormuş. Tri ismi burdan geliyor sanırım... (:  ) , 1 paket 200 ml krema, 4 kaşık şeker,  2 kaşık süt tozu mikserle çırpıyoruz, ateşte pişirmek yok... :)

Ilınan keke soğuyan sosu döküp dolapa koyuyoruz. Ama öncesinde dilimlemeyi ve bolca kürdanla delmeyi unutmuyoruz. Servisten bir iki saat önce karamel sosla ( ben hazır sos kullandım) süsleyip dolaba kaldırıyoruz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun... (: