1 Mart 2015 Pazar

HAŞLAMA KAT...

Bugün sizlerle geleneksel bir tarif paylaşmak istiyorum. Rahmetli annem ara ara yapar ve severek yerdik. Annemin vefatından sonra yani 4 seneden fazladır bu güzel lezzeti yeme imkanı bulamamıştık. Geçen akraba ziyaretinde ablamlar yengemlerden tarif istediler. Yengelerden biri '' Bir gün ben size yapayım. '' dediğinin haftasına bizi davet etti sağolsun.... :) Hatta biz iyice öğrenelim diye kızı videoya da almış, en kısa zamanda deneyeceğiz inşallah... :) 

 Haşlama katın malzemeleri çok basit. Un, tuz ve haşlak su. Kişi sayısına göre 1 ya da 2 kilo una yeteri kadar tuz katıp, haşlak suyu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyorsunuz. Sonra 10-15 ne kadarsa iri bezeler açıp, yemek tabağı büyüklüğünde oklava ile açıyorsunuz. Bu açtıklarınızı tepsiye aralarına sıvıyağ sürerek üstüste koyuyorsunuz. Sonra ellerinizle hamuru tepsi kadar büyültüyorsunuz. Üzerini de yağlayıp fırına veriyorsunuz. Pişmesi biraz zaman alabiliyor.

Pişmesinin ardından sıcak sıcak ufak parçalara ayırıyorsunuz... :)

 Üstüne bol tereyağ gezdirip servise hazır hale getiriyorsunuz... :)

Üzerine tereyağlı omlet yapılıyor,  ki biz bu şekilde ilk defa yedik ama memlekette(makedonya) babamlar da bu şekilde yerlermiş. İsteğe göre yanında et yemeği, köz kırmızı biber, ekşimikli biberle servis yapabilirsiniz. 

Uzun süredir yemediğimiz bir lezzet olduğu için biz çok özlemişiz. Zira şeker tadında bir lezzet, yedikçe yiyesiniz geliyor. Emeği geçen yengeme ve kızlarına teşekkürü bir borç bilirim... :))

Peki aranızda bu lezzeti bilenler var mı? :)

8 yorum:

  1. Ben hiç duymamıştım ama gayet doyurucu duruyor.Blogunuza yeni keşfettim,tam benlik burası,ne ararsan var:):):)Bana da buyrunuz:):)http://hobidelisii.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bloğumu beğenmenize çok sevindim, hemen uğruyorum inşallah... :)

      Sil
  2. ımm bosnakların yemegıne benzıyor ellerınıze saglık ve Allahım rahmey eylesın...sevgıler

    www.kuzununannesi.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, Allah razı olsun... :)

      Sil
  3. denemedim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Oooo lezzetli görünüyor. Ben bilmiyordum.Biraz bizim filiya'ya benzettim tek fark kaymak...Tabii sunumu da farklı ama yine de benzerlikler çok...Afiyet olsun.

    YanıtlaSil