22 Temmuz 2013 Pazartesi

MASADA KOL BÖREĞİ... :)

Çok sevdiğim arkadaşlarımdan biri geçen gün bir paylaşım sitesinde annesinin yaptığı börek ve yapım aşamalarını paylaşmıştı. Ben de bir blog yazarı olarak hemen atladım üstüne. Kol böreği malum blogda en çok tıklanan yazılarımdan. Masada olanını görmüştüm, bloğa da koyarsam ilginç olacağını düşünerek '' sen at bakayım şu ayrıntılı fotoları'' dedim arkadaşıma. O da kırmadı beni sağolsun. İşte yapım aşamalarıyla masada kol böreği... :))

Önce hamurumuzu tutuyoruz. Un, tuz ve su.

Sonra iç malzememizi hazırlıyoruz. Rende patates, tuz, karabiber.

2 hamur tuttuk. Önce ilkini, sonra da diğerini inceltebildiğimiz kadar masada açıyoruz.

Kenarlarına patates serpiyoruz.

Hamurumuzu içe doğru yuvarlıyoruz. Bu aşamayı tam olarak çözemedim ama ben, sanırım ortası kesiliyor... 

Fırın tepsimize bu şekilde yerleştiriyoruz ve aynı işlemi 2. hamur için de gerçekleştiriyoruz. Sonra böreğimizi fırına atıyoruz.

Fırından çıkmış sıcacık kol böreği. Offff harika görünüyor... :))

Bu harika böreği tatmak ümidiyle... :)))  Hepinize hayırlı bir hafta olsun şekerler... :))

Bizim kol böreği için TIK TIK.

24 yorum:

  1. ooouuuuv harika, eline sağlık afiyet olsun artık sana :)

    YanıtlaSil
  2. off süper, yemeğe geliyoruuuum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gel beraber yapalım şekerim... :)

      Sil
  3. bende çözemedim :) ama börekte börek olmuş yani

    YanıtlaSil
  4. muhteşem görünüyor...
    ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de muhteşem görünüyor, yapan teyzemizin eline sağlık... :)

      Sil
  5. ohhh suprr. sahura ne guzel gider

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. S A sanirim hamur isiyle ugrasmak marifet isteyen is yapanin eline saglik nefissssssssss gozukuyor olsa da yesek

      Sil
    2. çok teşekkürler, aynen... :)

      Sil
  6. Harika olmuş çok beğendim.Elinize sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapanın eline sağlık diyelim... :)

      Sil
    2. SELAMUN ALEYKUM ARKADASLAR GALİBA BİRAZ BECERİ İSTİYOR YAPANİN ELİNE SAGLİK HARİKULADE GOZUKUYOR ONA OGRETENE ALLAH RAHMET EYLESİN DİYELİM COK BECERİKLİYDİ.

      Sil
    3. evet Allah razı olsun, kolay bir iş değil... :)

      Sil
  7. bence masaya serip iç malzemesini attıktan sonra kıvırmaya başlamış ya sardıkça ortadan çekmiştir biraz sarınca da ortadan yırtılmıştır, onuda sara sara bitirmiştir. senaryomu yazdım ben :)
    süper görünüyo ama ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o da bi fikir yani sonuçta... :)) evet süper bir görüntü bence de...

      Sil
    2. Evett super bende oyle dusundum ama beceremiyorum ben hazirdan yapiyorum ne yapalim yapan olursa yeriz

      Sil
    3. :)) çoğumuz hazıra alışığız demek ki...

      Sil
  8. Ayyy eridim aktım burda bennn
    çok harika görünüyorr :D

    deniycem diycem ama hiç denemedim hamur açma işini :D
    hazır yufka kolayıma geliyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hazır yufka cidden kolay ama, açma börek gibisi yok. El açması börek forever... :)

      Sil
    2. annem hamuru açtıktan sonra tam ortasından parmağıyla delip:2 kişi yardımıyla ortadan kenarlara doğru kıvıra kıvıra gelirdi.bence o teknikle yapılmış:)

      Sil
    3. evet çok mantıklı... :)

      Sil